Sušenje začinskog bilja dehidratorom

Bilo da ste se vratili s mora s nabranom kaduljom ili ste tek došli s izleta na kojem ste nabrali kopar ili ste posadili majčinu dušicu u vrt ili origano na balkon, nema boljeg i bržeg rješenja od njihovog sušenja u dehidratoru.

Nastavi čitati

Sirovi kikiriki maslac

Kikiriki-maslac-03

Ljetni kišni dan pruža puno prostora za traženje utjehe u hrani. Trenutno mi ljetni osvježavajući recepti ne padaju na pamet, stoga sam se odlučila na nešto ‘teže’, poput kikiriki maslaca. Nema ljepšeg nego ispružiti se na kauču s teglicom kikiriki maslaca i žličicom u ruci, uz neki dobar film, dok dosadna ljetna kiša rashlađuje zrak i tjera na lijenost.

Nastavi čitati

Sirove narančaste tortilje

IMG_9982_web

Predlažem da jedan vikend odvojite malo vremena i pripremite ove tortilje koje će vas cijeli tjedan vjerno čekati u hladnjaku kako biste ih napunili omiljenim nadjevom i u trenu vas učinile sitim i sretnim. U nastavku je njihova narančasta varijanta koju je obojila mrkva.

Nastavi čitati

Sušene rajčice

Susene-rajcice_web

Naučila sam cijeniti sušene rajčice tek kada sam ih usred zime neuspješno pokušavala kupiti. Kada bi ih konačno nabavila, bile su uvezene iz dalekih krajeva, sumnjivog porijekla, a još više okusa. Preslani, umjetni okus pokvario bi mi svako jelo koje bih napravila i to me bacalo u očaj. Ove godine sam odlučila tome stati na kraj. 7 kg šljivara postalo je moj vlastiti izvor sušenih rajčica za ovu zimu. Jedino što me brine je da će ih biti premalo:)

Nastavi čitati