Purpurni namaz od soka cikle i indijskih oraščića

Onog trenutka kad sam odlučila pripremiti crne krekere od sezama, na pamet mi je palo da bi ih morala servirati s nekom ludom bojom, kao kontrast. Dvoumila sam između zelene i purpurne. Odluka je pala na purpurnu. Tako sam dobila ove dekadentne sendviče koje smo slasno smazali.

Nastavi čitati

Pašteta od suncokretovih sjemenki i vlasca

Želite li probati namaz koji odlično odgovara kao bilo koji obrok u danu, a uz to se izrađuje od cjenovno prihvatljivih i dostupnih, no vrlo hranjivih sastojaka, nastavite čitati jer vam donosim recept za bogat obrok živahne boje! :)

Nastavi čitati

Ajvar bez kuhanja

Ovih dana mnogi oko mene kuhaju ajvar. Pitam se, znaju li da je ajvar moguće pripremiti i bez kuhanja. Naravno, na taj način ne dobivamo zalihe za zimu u obliku zimnice. Međutim, budući da se ne ukuhava satima, neće vam biti nikakav problem brzinski ga smiksati kad god vam dođe želja.

Nastavi čitati

Namaz od bučinih sjemenki i bučinog ulja

Pripremajući brašno od bučinih sjemenki odlučila sam pripremiti i ovaj jednostavan namaz punog okusa i intenzivne tamno zelene boje. Sve što će vam biti potrebno su samo 3 sastojka: bučine sjemenke, bučino ulje i sol.

Nastavi čitati

Rustikalni namaz od orašastih plodova

Još jedna ideja za “mliječni” namaz bez mlijeka. Sirasti okus indijskih oraščića, s dodatkom češnjaka u prahu, oplemenit će svaki kruh ili kreker na koji ćete ga namazati. Ružmarin, sušene rajčice, orasi i papar pretvorit će ga u pravi rustikalni namaz kako okusom tako i izgledom.

Nastavi čitati