Uključi se u: JESENSKI SMOOTHIE CHALLENGE i napravi mjesta za NOVU verziju sebe

Iako je ovo u suštini smoothie izazov, možeš ga proširiti za još 3. Na prvu se čini da su to sveukupno četiri različite stvari, ali su zapravo toliko neodvojive i toliko povezane. Izdvoji prvih 10 dana jeseni da:

 • uključiš sirove smoothije i intermitentni post (14/10)
 • uključiš tehnike opuštanja
 • pročistiš svoj životni prostor od suvišnih stvari.

Želimo iskoristiti divne plodove jeseni, tako da je glavni naglasak na smoothijima, no TKO ŽELI, u mjeri u kojoj to želi, može uključiti i ostalo.

Koliko jednostavno i zabavno sam ovo zamislila, saznaj u nastavku.

Prihvati izazov! 

Svaki dan, novi smoothie recept i tako 10 dana do novih navika. Sve što trebaš svodi se na tri jednostavna koraka:

 1. prijava i uplata
 2. nabavka namirnica prema popisu kojeg ću ti poslati prije početka
 3. miksanje i uživanje u ispijanju smoothija te praćenje live događanja i druženje s predivnim, pozitivnim, poticajnim ljudima, sudionicima izazova

Bonus izazovi!

Tko želi, može se pridružiti u dodatna 3 jednostavna izazova u sklopu ovog 10-dnevnog izazova, a to su:

 • intermitentni post (svaki dan: 14 sati ne jedemo, 10 sati jedemo)
 • slušanje 20-minutne tehnike opuštanja
 • čišćenje prostora (svaki dan iz stana izbacimo po 9 predmeta).

Kako bi onda izgledao tipičan dan u ovih 10 dana?

 • nakon buđenja, 20 minuta poslušaš tehniku opuštanja
 • u 8 h, smoothie
 • do 18 h, još 1-2 obroka
 • od 18 h do 8 h sljedeći dan, intermitentni post (ništa ne jedemo, pijemo vodu, po mogućnosti destiliranu ili čaj)
 • navečer (kad ruka krene za frižiderom), napravimo čišćenje stana tako da 9 predmeta (bilo koje veličine) bacimo, poklonimo, prodamo. Zašto 9 predmeta i što možeš očekivati, saznaj ovdje.

Da! Prihvaćam sve izazove. 

tamara: POBJEDNIČKA FOTKA U PROŠLOM SMOOTHIE IZAZOVU

 

Jesenski Smoothie Challenge 2020 kreće na prvi dan jeseni (22. 9.). Počasti se novom navikom pijenja smoothija, pripremi se za doba godine u kojem nam je čistoća u svakom smislu jako dobrodošla, a možda osvojiš i destilator vode Megahome, kojeg je osigurala VerVita Hrvatska, vrijedan čak 2.200 kn ili neku drugu od nagrada iz nagradnog fonda!

Miksat ćeš u svom domu. No, to ne znači da se nećeš družiti ni s kim. Itekako, ući ćeš u zatvorenu Facebook grupu gdje sve pršti od ideja, lajkova, komentara, super kreativnih fotki smoothija.

FOTO: RENATA, sudionica prošlog SMOOTHIE izazova

 

Prijavi se

KAD KREĆE IZAZOV I KOLIKO TRAJE

Na prvi dan jeseni: 22. 9. 2020. (utorak) i traje 10 dana, do 1. 10. 2020.


ŠTO OBUHVAĆA OVAJ IZAZOV

1. NAGRADE:

 1. GLAVNA NAGRADA: Destilator vode Megahome (u suradnji s VerVita Hrvatska). Ova nagrada odlično paše uz intermitentni post, ali i smoothije (zbog okusa). Više o ovom uređaju, možeš pročitati ovdje, u mojoj recenziji.
 2. 1 x Mala škola sirove hrane by Zelenarium (početna ili napredna, po odabiru dobitnika)
 3. 45 minuta online konzultacija s Tinom Uglješić
 4. 1 online izazov Zelenariuma (po odabiru dobitnika)
 5. 30 minuta online konzultacija s Lukom Hinićem
 6. 1 zelena sirova torta by Kokolach
 7. 1 skroz zeleni paket iz Greencajga
 8. 1 set So fine začina Raw food collection (u suradnji sa So fine)

TAMARA: DOBITNICA GLAVNE NAGRADE (VERVITA ECOBLEND BLENDERA) U PROŠLOM SMOOTHIE IZAZOVU

 

2. RECEPTI I POPIS NAMIRNICA ZA KUPOVINU: ako uplatiš do 19. 9., dobit ćeš popis namirnica 19. 9., tako da ćeš moći na vrijeme obaviti kupovinu.

3. UPUTE ZA PROVOĐENJE OSTALA 3 BONUS IZAZOVA: svaki od ova tri izazova su opcionalna i samo je na tebi da odlučiš hoćeš li sudjelovati u njima (jednom, dva ili sva tri.)

4. FACEBOOK GRUPA: svi sudionici postat će dio zatvorene Facebook grupe ‘Jesenski Smoothie Challenge 2020’. Zahvaljujući dosadašnjih 11 izazova, sad već sa sigurnošću mogu reći da će atmosfera u grupi biti puna iskrene podrške, motivacije, inspiracije. Ako ćeš imati pitanja, uvijek ću tu biti ja, ali i svi divni ljudi iz ove grupe.

5. FACEBOOK LIVE S TINOM: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom, Tinom Uglješić, autoricom Zelenariuma.

6. DNEVNA PODRŠKA: imat ćeš Tininu dnevnu podršku i mogućnost postavljanja pitanja.

7. MOJ ZELENARIUM: nakon završenog izazova ‘selimo se’ u zatvorenu Facebook grupu Moj Zelenarium, koja će poslužiti kao daljnji poticaj i motivacija na putu tvoje promjene.

8. GOSTI: Jedan od naših gostiju bit će Luka Hinić, koji će nam uživo pobliže objasniti sve detalje o intermitentnom postu. Do tada, više o postu možeš pročitati ovdje, na njegovoj stranici (na engleskom). Popis gostiju ažurirat ću uskoro, čim dobijem potvrde sudjelovanja.

Želim čuti goste, prijavljujem se


KAKO DO NAGRADE?

Objavljuj fotke/videa svojih smoothija u Facebook grupi, ako želiš mogućnost osvajanja nagrade. Ako ne želiš, ne moraš uopće objavljivati. Zeleni Zelenarium žiri će odabrati najkreativnije fotografije/videa, koje će osvojiti nagrade. Sve detalje i pravila ovog kreativnog natječaja naći ćeš na Facebook stranici Zelenariuma.

Želim sudjelovati

FOTO: PETRA, sudionica prošlog SMOOTHIE izazova

 

DOJMOVI SUDIONIKA SA SUMMER SMOOTHIE CHALLENGE 2020:

Hvala Tini na preeedobrim receptima i dobroj energiji, a posebno sam zahvalna samoj sebi što sam se odlučila za ovaj Izazov 😀  Ja sam se sa smoothiem srela davno, ali sam ga radila tu i tamo. Ovih deset dana je bilo dovoljno da mi pređu u naviku koju nastavljam i ono što mi je osobno važno, da svoje iskustvo prenesem drugima. I da, hvala Tina što si nam omogućila druženje s divnim gostima i hvala svima vama u grupi na divnoj sinergiji. – Gordana

TINAAAAAA💚💚💚  OGROMNO TI HVALA💚💚💚. Na čemu? Ma na svemu, na tvojoj divnoj energiji, jednostavnosti, ljubavi kojom prenosiš strast koju živiš, na ovom challengu i pre pre finim receptima, hvala na podršci koju daješ, toplim komentarima…. Sada sam se prvi puta s tobom susrela u ovom challengu, a imam feeling kao da te poznam godinama. 😊. Ono, meni najvažnije, što sam izazovom dobila je da ovih 10 dana nisam nikakav rafiniran šećer stavila u usta i još bitnije, da nisam imala nikakvu potrebu za njima. Ali baš nikakvu. Hvala ti na tome! – Sandra

Ovih 10 dana proletjelo je u trenu, osjećam se kao da smo jučer počeli. Toliko promjena i toliko novih informacija. Hvala Zelenarium, bilo je vrlo inspirativno! Jedna od najpozitivnijih stvari svega ovoga bio je i moj uspjeh da potaknem ljude iz moje okoline da se okušaju u smoothijima, nadam se da će se njima svidjeti koliko i meni. – Anika

Nakon, za mene, prvog ovakvog izazova mogla bi reći da sam super zadovoljna s kompletnim konceptom istog. Recepti su bili odlični, fini slatkasti, zanimljivi, pravi ljetni. Namirnice lako dostupne i sezonske. Sloboda prezentacije svih sudionika izvrsna. Ja sam više za minimalizam kao i nekolicina drugih sudionika. Drugi su pak imali potpuno drugačiji stil što mi je poslužilo kao dodatna inspiracija. Društvo u grupi je bilo super, komentari prekrasni, gosti jako zanimljivi tako da je ukupan dojam daleko iznad očekivanog.
Svima veliko hvala od ❤️  na ovom druženju. Vanja

FOTO: JULA, sudionica prošlog SMOOTHIE izazova

 

KAKO SUDJELOVATI:

Prijave su zatvorene. Vidimo se na nekom od budućih predavanja, radionica, Malih škola sirove hrane, družionica ili online izazova. Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

PAKET SKRIPTI S PROŠLIH ZELENARIUM IZAZOVA: ako želiš, možeš kupiti skripte s receptima s prošlih izazova (jednu, više njih ili sve). Cijena jedne skripte je 50 kn. Ovdje odaberi i naruči skripte: https://zelenarium.com/kupi-svoju-skriptu-recepata-iz-bilo-kojeg-zelenarium-izazova/.

 

PODACI ZA UPLATU IZAZOVA:

IBAN: HR1124020061140333091
Primatelj: Zelenarium, obrt za usluge, vl. Tina Uglješić, Vranićeva 21, 10000 Zagreb
Poziv na broj: (OIB uplatitelja ili porezni broj, za uplate iz inozemstva)
Iznos: 190 Kn, tj. 170 kn za vjerne članove
Opis plaćanja: Jesenski smoothie challenge

Za uplate iz inozemstva: SWIFT: ESBCHR22, Erste&Steiermaerkische bank d.d. Cijena: 25 EUR ), za vjerne članove: 22,50 EUR.


IDEJA:

Uključi koga god poželiš i motivirajte se međusobno. Bit će zanimljivije i svakako izazovnije.

FOTO: ANA, sudionica prošlog SMOOTHIE izazova

FOTO: EMA, sudionica prošlog SMOOTHIE izazova


PITANJA I ODGOVORI

Kroz ovih nekoliko izazova susrela sam se s nekim pitanjima pa sam odlučila odmah dati odgovor na njih, kako bih ti olakšala prijavu i sudjelovanje u izazovu. :) 

 1. MOGU LI SUDJELOVATI U IZAZOVU AKO NISAM U ZAGREBU? Možeš. Izazov je u zatvorenoj Facebook grupi. Dakle, treba ti računalo ili mobitel i internet. Sve radiš iz udobnosti vlastitog doma. 
 2. KAKO SE MOGU PRIJAVITI? Prijave su u nastavku i vrlo su jednostavne. :) Kad se prijaviš, doći će ti e-mail sa svim važnim informacijama za dalje.  Prijava
 3. TREBAM LI SMOOTHIE PRIPREMATI U NEKO ODREĐENO VRIJEME? Ne. Pripremu prilagođavaš sebi. Čak ih ne trebaš pripremati po danima. Smoothie iz prvog dana, možeš pripremiti peti dan. Iako, puno nam je zabavnije vidjeti fotografije u našoj Facebook grupi kad svi pripremamo isti smoothie. :)
 4. TINA, NE STIŽEM NA TVOJ LIVE. MOGU LI GA KASNIJE GLEDATI? Možeš. :-) Svako live javljanje ostaje sačuvano u Facebook grupi. 
 5. KADA ĆU DOBITI RECEPTE I POPIS NAMIRNICA? Recepti i popis namirnica će biti dostupni od 19. 9. 2020.
 6. NE VOLIM OVU NAMIRNICU KOJU SI STAVILA U OVAJ RECEPT, MOGU STAVITI NEKU DRUGU? Možeš. :-) Tijekom izazova naći ćemo i koju. 
 7. NEMAM FACEBOOK, MOGU LI IPAK SUDJELOVATI U IZAZOVU? Možeš, ali tada ne možeš osvojiti nagradu. :)
 8. MORAM LI STAVLJATI FOTKE SMOOTHIJA U ZATVORENU FACEBOOK GRUPU? Ne moraš, ali u tom slučaju ne sudjeluješ u osvajanju nagrade. :)
 9. TREBAM LI ZA OVAJ IZAZOV IMATI SKUPI BLENDER? Ne trebaš. Za početak, dovoljan je i običan blender. 
 10. ŠTO ĆE MI OD UREĐAJA TREBATI? Prosječan blender. To je to.
 11. NISAM DOBILA LINK ZA ULAZAK U FACEBOOK GRUPU PA NE MOGU UĆI U NJU. Molim te, provjeri u Promotions ili Spam, a ako nema ni tamo, ja ću te dodati, samo mi javi. 
 12. MOGU LI SE PRIJAVITI NA IZAZOV, IAKO JE ON VEĆ POČEO? Možeš. Samo nemoj čekati baš zadnji dan. :)

FOTO: ANIKA, sudionica prošlog SMOOTHIE izazova


Otkako sam ih prije 8 godina počela konzumirati, svoje oduševljenje prenosim svakodnevno, kome god stignem, u gotovo svakoj prilici. Ono što me dodatno veseli je ogroman broj ljudi koji su prigrlili ovu naviku objeručke i broj onih koji se svakodnevno pridružuju. Vjerojatno bi te iznenadilo saznati da i tvoj kolega na poslu pije smoothije ili da tvoja susjeda ne izlazi iz kuće van bez svoje doze.

Pridruži se i ti i uživaj u spoznaji da radiš dobru stvar za sebe, a tko zna, možda i za svoju obitelj, ali i šire. :)

Vidimo se na Jesenskom smoothie izazovu!

Bit će mi drago vidjeti te. :)

Tina 💚

 
SKRIPTE RECEPATA S PROŠLIH ZELENARIUM IZAZOVA: ako želiš, možeš kupiti skripte s receptima s prošlih izazova (jednu, više njih ili sve). Cijena jedne skripte je 50 kn. Ovdje odaberi i naruči skripte: https://zelenarium.com/kupi-svoju-skriptu-recepata-iz-bilo-kojeg-zelenarium-izazova/.
 
Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 misli o “Uključi se u: JESENSKI SMOOTHIE CHALLENGE i napravi mjesta za NOVU verziju sebe

 1. Povratni ping: Tamna jesen smoothie

 2. Povratni ping: Recepti s ForRest Retreata 3 (AIR edition) - Zelenarium

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *