Zelenarium družionica: Glavni nutrijenti, dr. Kristina Todoroska, 5. 6. 2019., Zagreb

Četvrto predavanje iz ciklusa dr. Kristine Todoroske donosi temu koja je uvijek zanimljiva, posebno ako želimo dovesti svoje tijelo u balans s hranom koju jedemo.

Glavni nutrijenti su osnova naše prehrane i svaki od njih ima jako značajnu ulogu ili više njih u našem tijelu. Međutim, ako je korisno, znači li to “što više to bolje” ili bismo ipak trebali znati koliko je dovoljno, a da ne bude previše? Koje su posljedice kad je previše? Ako unosimo veću količinu jednog nutrijenta, smanjuje se apsorpcija ostalih? Koja je ta idealna proporcija unosa, da bi naše tijelo funkcioniralo savršeno? Odgovor na ova, ali i na mnoga druga pitanja, dobit ćete na našem četvrtom predavanju.

TEMA: GLAVNI NUTRIJENTI (ugljikohidrati, proteini i masti) – njihova struktura, podjela i oblik dostupan našem organizmu, idealna proporcija unosa.

Gošća predavačica na družionici bit će dr. Kristina Todoroska.

KRISTININA UVODNA RIJEČ:

‘Smatram da smo savršene duše u savršenom tijelu. Oduvijek sam se divila ljudskom biću, a krenula sam ga otkrivati kroz medicinu, bar s jednog aspekta. Nastavila sam u malo „neočekivanom“ smjeru, u smjeru povratka prema prirodi, upisujući online edukaciju na američkom sveučilištu za prirodno zdravlje i nutricionizam, gdje sam nastavila i doktorski studij iz istog područja. Dodatno sam se posvetila energetskoj psihologiji, intuiciji i astrologiji. Mi smo cjelovita bića, a zdravlje je harmonija – fizički, duhovni, mentalni, emotivni i energetski balans.

Ono što želim sebi, a naravno i drugima, jest da živimo što bliže sebi, u skladu s ritmom i nepisanim zakonima prirode. Puno smo se udaljili u ova novija tehnološka i ubrzana vremena. Podsjetimo sebe i druge da je naše zdravlje naša odgovornost. Put je jednostavan, jedimo zdravo u skladu s našom fiziologijom, dišimo svježi zrak, pijmo čistu vodu, idimo u šetnju ili vožnju biciklom, gradimo zdrave odnose, održavajmo energetski balans i harmoniju, a srce nam je puno ljubavi i zahvalnošću.

O programu i za koga je: za sve one koji se žele riješiti svojih “nezdravih” navika u koje su ušli zbog nedostatka vremena ili jednostavno zbog inercije društva i radi poboljšanja svog životnog stila, dobrodošli su. Podrška i korisne informacije na temu zdrave prehrane i prirodnog zdravlja, za početak će biti u obliku predavanja, koja su planirana da se održavaju jedan put mjesečno, a prema interesu i po potrebi i češće. Način održavanja tih predavanja zamišljen je da bude uživo, uz mogućnosti za online praćenje za one koje nisu u Zagrebu.’


KOME JE DRUŽIONICA NAMIJENJENA: Bez obzira na to jesi li tek na početku u svojoj promjeni prehrane ili o njoj tek razmišljaš ili si možda već iskusni višegodišnji sirovojelac, svi na ovim družionicama nađu svoje mjesto i sviđa im se koncept druženja i razmjene znanja i iskustva. Nije uvjet da si polaznik neke od radionica ili Male škole Zelenariuma.

Kada i gdje: srijeda, 5. 6. 2019., od 17:30 do 19:00 sati u prostoru Zelenariuma, Trg Drage Iblera 5/3, Zagreb.

Cijena: 80 kn. U cijenu je uključena i sirova hrana za degustiranje (još nisam smislila što, ali sigurno ćete svi biti ugodno iznenađeni). Ako želiš, slobodno donesi nešto iz vlastite kuhinje.

Prijave su zatvorene. Vidimo se na nekoj od budućih Malih škola sirove hrane, radionica, družionica ili online izazova. Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR1124020061140333091
Primatelj: Zelenarium, obrt za usluge, vl. Tina Uglješić, Vranićeva 21, 10000 Zagreb
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Opis plaćanja: Družionica, svibanj 2019.

Dodaj Malu školu u svoj Google kalendar:

Vidimo se,

Tina i Kristina

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 misao o “Zelenarium družionica: Glavni nutrijenti, dr. Kristina Todoroska, 5. 6. 2019., Zagreb

  1. Povratni ping: Raspored događanja u svibnju i lipnju 2019. - Zelenarium

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)