Zelenarium družionica: Drugačija piramida prehrane, dr. Kristina Todoroska, 29. 5. 2019.

Nakon uvodnog, informativnog predavanja o zdravoj prehrani dr. Kristine Todoroske, najavljujem vam njenu novu prezentaciju s praktičnim savjetima i konkretnim koracima prema zdravlju. Zbog velikog interesa, odlučili smo izaći u susret zainteresiranima te ponoviti predavanje o zdravoj prehrani i laganom povratku k prirodi i sebi.

TEMA: DRUGAČIJA PIRAMIDA PREHRANE – koje namirnice, u koje doba dana, koliko i u kojoj kombinaciji.

Za sve one koje zanima kako uskladiti unos hrane s prirodnim ciklusima organizma; kako odabrati najbolju hranu od koje ćemo izvući najveći dio nutrijenata, a potrošiti najmanju energiju koju će organizam dalje iskoristiti za eliminaciju već nakupljenih toksina; koje su najbolje kombinacije hrane, a koje bi trebalo izbjegavati, uz jednostavne i praktične grafikone; konkretnih prijedloga dnevnih menija…

Sve je lagano kad znamo kako.

KRISTININA UVODNA RIJEČ:

‘Smatram da smo savršene duše u savršenom tijelu. Oduvijek sam se divila ljudskom biću, a krenula sam ga otkrivati kroz medicinu, bar s jednog aspekta. Nastavila sam u malo „neočekivanom“ smjeru, u smjeru povratka prema prirodi, upisujući online edukaciju na američkom sveučilištu za prirodno zdravlje i nutricionizam, gdje sam nastavila i doktorski studij iz istog područja. Dodatno sam se posvetila energetskoj psihologiji, intuiciji i astrologiji. Mi smo cjelovita bića, a zdravlje je harmonija – fizički, duhovni, mentalni, emotivni i energetski balans.

Ono što želim sebi, a naravno i drugima, jest da živimo što bliže sebi, u skladu s ritmom i nepisanim zakonima prirode. Puno smo se udaljili u ova novija tehnološka i ubrzana vremena. Podsjetimo sebe i druge da je naše zdravlje naša odgovornost. Put je jednostavan, jedimo zdravo u skladu s našom fiziologijom, dišimo svježi zrak, pijmo čistu vodu, idimo u šetnju ili vožnju biciklom, gradimo zdrave odnose, održavajmo energetski balans i harmoniju, a srce nam je puno ljubavi i zahvalnošću.

O programu i za koga je: za sve one koji se žele riješiti svojih “nezdravih” navika u koje su ušli zbog nedostatka vremena ili jednostavno zbog inercije društva i radi poboljšanja svog životnog stila, dobrodošli su. Podrška i korisne informacije na temu zdrave prehrane i prirodnog zdravlja, za početak će biti u obliku predavanja, koja su planirana da se održavaju jedan put mjesečno, a prema interesu i po potrebi i češće. Način održavanja tih predavanja zamišljen je da bude uživo, uz mogućnosti za online praćenje za one koje nisu u Zagrebu.’


KOME JE DRUŽIONICA NAMIJENJENA: Bez obzira na to jesi li tek na početku u svojoj promjeni prehrane ili o njoj tek razmišljaš ili si možda već iskusni višegodišnji sirovojelac, svi na ovim družionicama nađu svoje mjesto i sviđa im se koncept druženja i razmjene znanja i iskustva. Nije uvjet da si polaznik neke od radionica ili Male škole Zelenariuma.

Kada i gdje: srijeda, 29. 5. 2019., od 17:30 do 19:00 sati u prostoru Zelenariuma, Trg Drage Iblera 5/3, Zagreb.

Cijena: 80 kn. U cijenu je uključena i sirova hrana za degustiranje (još nisam smislila što, ali sigurno ćete svi biti ugodno iznenađeni). Ako želiš, slobodno donesi nešto iz vlastite kuhinje.

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR1124020061140333091
Primatelj: Zelenarium, obrt za usluge, vl. Tina Uglješić, Vranićeva 21, 10000 Zagreb
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Opis plaćanja: Družionica svibanj 2019.

Dodaj Malu školu u svoj Google kalendar:

Vidimo se,

Tina i Kristina

Jedna misao o “Zelenarium družionica: Drugačija piramida prehrane, dr. Kristina Todoroska, 29. 5. 2019.

  1. Povratni ping: Raspored događanja u svibnju i lipnju 2019. - Zelenarium

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *