Prijavi se na Summer Smoothie Challenge 2021 i promijeni svoj život

Ovaj Summer Smoothie Challenge bit će okrunjen velikom motivacijom, potpuno novim receptima i jako inspirativnim gošćama koje do sada niste imali prilike slušati. Svaki Summer Smoothie Challenge do sada je za njegove sudionike bio prozor u predivno, slobodno ljeto, a ujedno i vrata za novi život.

ZAŠTO SMOOTHIE CHALLENGE? Mene je “samo” 10 dana smoothija jednog ljeta prije davnih 9 godina dovelo do kompletno novog, slobodnog, sretnog života i to je glavni razlog zbog kojeg organiziram ovaj izazov već četvrti put. Ogroman broj njegovih sudionika svjedoči velikim promjenama, što želim i tebi.

Svaki dan, novi smoothie recept i tako 10 dana do velike promjene. Sve što trebaš svodi se na tri jednostavna koraka:

 1. prijava i uplata
 2. nabavka namirnica prema popisu kojeg ću ti poslati prije početka
 3. miksanje i uživanje u ispijanju smoothija te praćenje live događanja i druženje s predivnim, pozitivnim, poticajnim ljudima, sudionicima izazova

Ako želiš i trebaš motivaciju i inspiraciju za životne promjene, pozivam te da se pridružiš mom online Summer Smoothie Challengeu 2021, koji kreće 15.7. i traje 10 dana (do 24.7.). Počasti se novom zdravom navikom pijenja smoothija, osvježi si ljeto, a možda osvojiš i blender EcoBlend, kojeg je osigurala VerVita Hrvatska, vrijedan čak 2.390 kn!

Prihvaćam izazov

Ako:

 • imaš koji kilogram viška ili
 • osjećaš konstantan umor ili
 • osjećaš razdražljivost i česte promjene raspoloženja ili
 • imaš lošu probavu ili
 • se želiš osjećati svježe i poletno ili
 • trebaš poticaj za promjenu ili
 • ti se ne sviđa tvoj odraz u ogledalu ili
 • imaš problematičnu kožu ili
 • se želiš riješiti loših prehrambenih navika ili
 • se želiš riješiti cigarete i kave natašte ili
 • želiš više energije ili
 • motivaciju za promjenu života na bolje ili
 • znanje i iskustvo osoba koje su nekad bili na tvom mjestu,

ovaj izazov je stvoren za tebe.

Želim sudjelovati

Ne čekaj sutra, prvi u mjesecu, samo da prođe ovo ili ono, samo da imam malo više vremena. Taj dan nikad ne dođe, i ti to znaš. Zašto? Zato što su sve ovo IZGOVORI, a kad se i oni riješe, naći ćeš nove. Zato, kreni sa mnom i ostalom motiviranom ekipom iz izazova, uvedi samo jednu novu naviku (jednostavnu) i promjeni život. Uvedi samo jedan smoothie na dan i hodaj u smjeru novog ja, a izgovore ostavi daleko iza sebe.

FOTOGRAFIJA S jednog od prošlih IZAZOVA (kornelija)


KAD KREĆE IZAZOV I KOLIKO TRAJE?

15.7.2021., a traje 10 dana (do 24.7.2021.)

Pridruži mi se u izazovu i proslavi svoj prvi dan promjene. Kasnije možeš slaviti svaki dan jer će ti tako izgledati i budućnost. 

Budući da je sve online, nije problem ako slučajno ne stižeš 15.7. nego koji dan kasnije.

Prijavljujem se


ŠTO SVE OBUHVAĆA SUMMER SMOOTHIE CHALLENGE 2021?

NAGRADE: 

 1. GLAVNA NAGRADA: blender EcoBlend (u suradnji s VerVita Hrvatska)
 2. Mala škola sirove hrane by Zelenarium (početna ili napredna) (Tina Uglješić, Zelenarium)
 3. 1 x 75 minuta astroloških konzultacija s Amikom za jednu osobu (Amika Tomčić)
 4. 1 x 45 minuta online konzultacija s Tinom za jednu osobu (Tina Uglješić, Zelenarium)
 5. 1 online izazov Zelenariuma za jednu osobu (Tina Uglješić, Zelenarium). Nagrada se ne odnosi na izazove koje Zelenarium organizira u suradnji s drugima, već samo na samostalne izazove.

RECEPTI I POPIS NAMIRNICA ZA KUPOVINU (za po 5 dana unaprijed): za vrijeme izazova, popis namirnica za kupnju i recepte smoothija slat ću dva puta. Svaki put za 5 dana unaprijed (na mail i u zatvorenu Facebook grupu). Za namirnice ne moraš brinuti. U recepte ću uvrstiti lako dostupne namirnice koje ćeš moći pronaći bez muke. Cilj je da u ovom izazovu nema stresa, nema živciranja, samo #pozitiva. :)

FACEBOOK GRUPA: svi sudionici postat će dio nove Facebook grupe Summer Smoothie Challenge 2021. Ako nemaš Facebook, nećeš moći sudjelovati u osvajanju nagrade, a neće ti biti dostupan ni sadržaj iz grupe, jedino recepti. Tako da bih svakako savjetovala da imaš Facebook profil.

FACEBOOK LIVE S TINOM: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom, Tinom Uglješić, autoricom ovog bloga i začetnicom uspješnih Zelenarium izazova, u kojima ću s tobom i ostalim sudionicima izazova podijeliti mnoge informacije, iskustva, tajne i trikove vezane uz svijet sirove biljne prehrane.

FACEBOOK LIVE S GOSTIMA: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom i mojim novim, posebnim inspirativnim gošćama:

1. AMIKA TOMČIĆ

Amika je kineziolog, astrolog s prestižnom američkom diplomom i certificirani voditelj sistemskih konstelacija. Od doktorske titule iz područja sporta dijeli je tek obrana disertacije koju planira tijekom ovog ljeta. Vlasnica je dva centra za grupni fitness za žene te jednog ekskluzivnog studija za medicinski fitness u Zagrebu. Svakodnevno savjetuje klijente pomoću astrologije i konstelacijskog rada te radi na razvoju svojeg start upa iz područja kvalitete života.

Vegetarijanka je gotovo 30 godina, a njezina svakodnevna prehrana je dominantno veganska i sirova. Prije 7-8 godina otkrila je sirove slastice koje osmišljava i priprema s velikom ljubavlju za svoje bližnje i prijatelje.

Filozofija koju živi i prenosi drugima je da je život prepun mogućnosti koje treba nesputano i slobodno istraživati, što je moguće tek kad se dobro upoznamo i pomirimo sa sobom.

2. MAJA VOLK

Cijeli život sam se mučila s dijetama, kalorijama, debljala se, mršavjela, bila bolesna. Ali, nikako nisam povezivala u glavi svoj život, ono što mi se događa i ono što jedem. Znam da sam mrzila povrće od malena, da su me tjerali da jedem kuhano i “sa žlicom“, a da sam ja postala mesožder, čija je omiljena hrana bila – pečenje, krumpirići, gibanica, krvava jetrica i rezanci sa sirom.

Jedino što me je spašavalo, a da to nisam ni znala, je bilo moje obožavanje voća. U gradovima u kojima sam živjela i studirala ili bila samo avanturist, nisam imala novca za restorane niti sam voljela kuhati, pa sam živjela na voću. To što sam se tamo dobro osjećala, imala energiju i nisam bila bolesna, pripisivala sam ljepotama Pariza, Sydneya i Stockholma, ni ne pomišljajući da se zahvalim na svome zdravlju upravo tom jeftinom voću…. Uostalom, tada nitko nije govorio o zdravoj hrani, a vegetarijanci su bili kao sekta, isto kao i fanatični makrobiotičari… Istina, u Australiji sam dvije godine bila zdrava, ten mi je bio savršen, kosa živa i gusta, moja crijeva, iscrpljena operacijama u djetinjstvu i naviknuta na laksative, odjednom su sama radila, a ja sam sve to pripisivala blagodatima mora i klime. Dvadeset godina kasnije, moje tijelo, iznureno i iscrpljeno, desetljećima loše hranjeno, odlučilo je prikratiti si muke i umrijeti.

Oboljela sam od raka. Prošla sam kroz agresivne metode medicine i kad su završili sa mnom, bila sam invalid – bez pljuvačnih žlijezda, bez epiglotisa, iščupanog grkljana, trajno opale kose od gubitka težine i stresa, mrtve kože, s imunitetom na nuli, starica kojoj su ispadali zubi od radijacije i kemoterapije i čija se krvna slika s ničim nije mogla popraviti. Krenula sam kao i svi, s idejom, jaka hrana će me osnažiti – udarila sam po mesini, kajmaku, siru, slanini i jetrici i napravila još gori kaos.

Pojavio se kolesterol, a krvna zrnca su se uvećavala u milimetrima… I onda, slomljena depresijom, ne na rubu, već na dnu živčanog sloma, obratim se čovjeku kojeg poznam deset godina i koji je trajno zdrav i sve mlađi i vitalniji svake godine, za koga sam znala da se čudno hrani, ali nisam se nešto unosila u to, s molbom da mi otkrije svoja znanja. Tog dana je počeo moj preobražaj, putovanje u sasvim novi svijet, svijet trajnog zdravlja, svijet budućnosti, svijet koji je oduvijek bio na dohvat ruke, svijet prirode, istine, prave životne radosti i ljubavi prema sebi. Nisam ni sanjala da ću promjenom prehrane promijeniti cijeli svoj svijet, od razmišljanja do vrijednosnih krvnih žila, od ponašanja do karaktera.

Bitno je znati da prehrana živom hranom nije još jedna od mogućih dijeta koje će vam ili neće trenutno pomoći. To je opredjeljenje za zdravlje i život, nasuprot bolesti, starenju i smrti. To je sloboda, to je ljubav, nasuprot samodestrukciji. A toliko jednostavno!

3. ELIS LOVRIĆ

Elis je istarska kantautorica i akademska glumica poznata po svojim pjesmama na labinjonskoj cakavici, ali i po tome što govori 5 i pjeva na 9 jezika. Sklada, producira i samostalni je izdavač svoje glazbe i poezije.

Melodioznošću svojih autorskih skladbi na labinskoj cakavici, svom materinjem izričaju, približila je ovaj izniman govor širom Hrvatske, ali i izvan naših granica. Osobno sam bila na više njenih koncerata na kojima sam svjedočila da i muškarci i žene plaču od ljepote njenog glasa i glazbe.

Razlog zbog kojeg će Elis biti gošća ovog izazova otkrit ćemo vam na samom intervjuu za vrijeme izazova.

4. LIDIJA CELJAK

Lidija ima 49 godina i dva puta je pobijedila karcinom, dojka i vrat maternice. Lidija kaže: moj životopis je dug, ali nebitan, važan je trenutak koji živiš, spoznaja da možeš sve, svijest da ti je sve dano, samo trebaš uzeti….

 

BONUS 1: Za vrijeme trajanja izazova, održat ću jednokratnu online radionicu s praktičnim vježbama na temu: KAKO POSTATI NAJBOLJA VERZIJA SEBE? Često sami sebi nismo na prvom mjestu, tako da gotovo nikad nemamo vremena za rad na ovoj temi. Kada bih ti rekla da je to moguće ostvariti i u užurbanom tempu života gdje misliš da jedva imaš vremena za sakriti se na wc-u 5 minuta, prvo mi ne bi vjerovala/vjerovao, a onda bi mi bila/bio zahvalna/zahvalan do kraja života. Zato, pridruži nam se na ovoj radionici i ostvari svoju najveću želju. Kao trener osobnog rasta i razvoja i netko tko je svoj život promijenio iz korijena u četrdesetima kako bih bila najbolja verzija sebe, pokazat ću ti učinkovite tehnike pomoću kojih možeš uvesti velike promjene u svoj život. Redovna cijena ove radionice izvan izazova je 170 kn, ali ti ćeš ju dobiti kao bonus.

DNEVNA PODRŠKA: podrška fantastične grupe, ali i moja podrška. Svakodnevno ćeš moći postavljati pitanja i dijeliti iskustva sa svima koji sudjeluju u izazovu.

MOJ ZELENARIUM: nakon završenog izazova dobit ćeš pristup zatvorenoj Facebook grupi Moj Zelenarium, koja će poslužiti kao dodatni poticaj i motivacija na putu tvoje promjene. Tu smo za tebe kad zapneš, izgubiš motivaciju ili želiš s nama nešto podijeliti.

Želim sudjelovati

Kao sudionik, objavljuj fotke svojih smoothija u zatvorenoj Facebook grupi (samo ako želiš osvojiti nagradu, inače objava fotografija nije obavezna). Summer Smoothie žiri će odabrati najkreativnije fotografije, koje će biti objavljene za vrijeme trajanja izazova (od 15.7. do 24.7. 2021.), čiji će autori dobiti nagrade. Sve detalje i pravila ovog kreativnog natječaja naći ćeš na Facebook stranici Zelenariuma.  Pravila kreativnog natječaja objavit ćemo na dan početka izazova.

FOTOGRAFIJA S jednog od PROŠLih IZAZOVA (Anamarija)


KAKO SUDJELOVATI
 

Prijave su zatvorene. Vidimo se na nekom od budućih predavanja, radionica, Malih škola sirove hrane, družionica ili online izazova. Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

PAKET SKRIPTI S PROŠLIH ZELENARIUM IZAZOVA: ako želiš, možeš kupiti skripte s receptima s prošlih izazova (jednu, više njih ili sve). Cijena jedne skripte je 50 kn. Ovdje odaberi i naruči skripte: https://zelenarium.com/kupi-svoju-skriptu-recepata-iz-bilo-kojeg-zelenarium-izazova/.


IDEJA

Osoba poput tebe stvorena je za to da širi pozitivnu energiju i motivaciju. Zato ti dajem jednu ideju. :) Uključi svog partnera, ekipu s posla ili prijatelje ili obitelj i motivirajte se međusobno. Bit će zanimljivije i svakako izazovnije. :) Sigurna sam u to jer je tako bilo na svim dosadašnjim izazovima. Pokaži im koliko će biti ponosni kad sami sebe izazovu i uvedu samo jednu novu naviku koja će im promijeniti život.

FOTOGRAFIJA S jednog od PROŠLih IZAZOVA (dina)


10 PREDNOSTI SMOOTHIJA:

 1. Opskrbit će te mnogim vitaminima, mineralima, antioksidansima, enzimima (koji ostanu sačuvani jer nema termičke obrade), fitonutrijentima, klorofilom,…
 2. Povećavaju tvoju dnevnu dozu konzumiranog voća i povrća.

  FOTOGRAFIJA S jednog od PROŠLih IZAZOVA (EDITA)

 3. Dat će ti energiju i bistrinu uma.
 4. Pomoći će ti normalizirati tjelesnu težinu.
 5. Poboljšat će ti probavu.
 6. Zbog količine tekućine koju unosiš kroz njih, dodatno će te hidratizirati.
 7. Priprema je jednostavna i brza.
 8. Ne koštaju ništa više od tvog uobičajenog, dosadašnjeg doručka (osim ako uopće ne doručkuješ, što ionako nije dobro.:)).
 9. Određene namirnice, poput korijandera, potočarke, đumbira, koprive,… mogu pomoći u čišćenju organizma od toksina i teških metala. Oprez: ako si trudna ili imaš malu djecu, informiraj se o biljkama koje valja konzumirati u ograničenim količinama ili ih izbjegavati.
 10. Vrlo vjerojatno ćeš početi osjećati sve veću odbojnost prema ‘junk foodu’ i spontano ćeš se početi okretati prirodnijoj i zdravijoj vrsti hrane. Tu ti može pomoći Mala škola sirove hrane. 

FOTOGRAFIJA S jednog od PROŠLih IZAZOVA (matea)

 

Otkako sam ih prije 9 godina počela konzumirati, svoje oduševljenje prenosim svakodnevno, kome god stignem, u gotovo svakoj prilici. Ono što me dodatno veseli je ogroman broj ljudi koji su prigrlili ovu zdravu naviku objeručke i broj onih koji se svakodnevno pridružuju ovoj zdravoj zarazi. Vjerojatno bi te iznenadilo saznati da i tvoj kolega na poslu pije smoothije ili da tvoja susjeda ne izlazi iz kuće van bez svoje doze. Dapače, posebno su me osvojili neki okorjeli protivnici ‘zdravog’, koji su također pokleknuli. Zašto je tome tako? Zato što su prednosti očite, te zato što promjenu osjetiš momentalno.

FOTOGRAFIJA S jednog od PROŠLih IZAZOVA (ana)

 

Želim promjenu!

DOJMOVI SUDIONIKA S PRETHODNIH SUMMER SMOOTHIE IZAZOVA:

Nakon izazova: više energije, ne spavam popodne, nisam umorna nakon obroka, manje celulita, manje bora, postepeni prelazak na sirovo… Nakon 2 godine veganstva, ovo proljeće nisam popila niti jednu tabletu protiv alergije. Sada dolazi vrijeme ambrozije i mislim da će ovo biti prvo ljeto bez tableta – Arijana

Do ovih izazova i ja sam kao i moj pokojni tata, za doručak imala obavezno butterbrot i bijelu kavu! Aa, što su stara uvjerenja koja se na sreću dadu promijeniti. E, da mi je bilo Tine i Zelenariuma prije 40 godina 🙏🙏. Hvala još jednom ! – Rajka

Hvala puno draga Tina!! Predivno je što nas sve potičeš na tako pozitivne promjene!! Zahvalna sam na poklonu, naravno, ali i na promjenama na koje mene, a i sve ostale motiviraš. Nema ljepšeg od toga.. pokrenuti pozitivnu promjenu!! Svaka čast! 😊🙏🏻 – Dina

Otkad konzumiram voće ne pijem puno vode jer se od vode ne mogu napiti, tek kada konzumiram voće nisam više žedna. Super što je sezona lubenice 🍉 – Mirela

Čestitam dobitnicima i svima kojima je ovaj izazov promijenio svakodnevicu na bolje. ☺ Gosti su me također oduševili, uvijek se nešto novo nauči. Online izazovi su prava stvar za okupiti ljude dobre volje, željne promjene. Hvala Tina na receptima, druženju i genijalnim gostima. – Tamara

Želim i ja!

Pridruži se i ti i uživaj u spoznaji da radiš dobru stvar za sebe, a tko zna, možda i za svoju obitelj, ali i šire. :)

Vidimo se na Summer Smoothie Challenge 2021!

Bit će mi drago vidjeti te. :)

Tina 💚

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *