Prijavi se na Summer Smoothie Challenge 2020 i promijeni svoj život

Bit će ovo jedan poseban izazov. Ne samo zato što je jubilarni, deseti, niti samo zato što je ujedno i treći Summer Smoothie Challenge, nego zato što pripremam i odlična iznenađenja, potpuno nove recepte, ali i zato što će on biti prozor u jedno novo, slobodno ljeto, a ujedno i vrata za tvoj novi život.

Svaki dan, novi smoothie recept i tako 10 dana do velike promjene. Sve što trebaš svodi se na tri jednostavna koraka:

 1. prijava i uplata
 2. nabavka namirnica prema popisu kojeg ću ti poslati prije početka
 3. miksanje i uživanje u ispijanju smoothija te praćenje live događanja i druženje s predivnim, pozitivnim, poticajnim ljudima, sudionicima izazova

Ako želiš i trebaš motivaciju i inspiraciju za životne promjene, pozivam te da se pridružiš mom online Summer Smoothie Challengeu 2020, koji kreće na prvi dan ljeta (21. 6.) i traje 10 dana. Počasti se novom zdravom navikom pijenja smoothija, pripremi se za ljeto, a možda osvojiš i blender EcoBlend, kojeg je osigurala VerVita Hrvatska, vrijedan čak 2.390 kn!

Prihvaćam izazov

Ako:

 • imaš koji kilogram viška, posebno nakon ovih par mjeseci mirovanja ili
 • osjećaš konstantan umor ili
 • osjećaš razdražljivost i česte promjene raspoloženja ili
 • imaš lošu probavu ili
 • se želiš osjećati svježe i poletno ili
 • trebaš poticaj za promjenu ili
 • ti se ne sviđa tvoj odraz u ogledalu ili
 • imaš problematičnu kožu ili
 • se želiš riješiti loših prehrambenih navika ili
 • se želiš riješiti cigarete i kave natašte ili
 • želiš više energije ili
 • motivaciju za promjenu života na bolje ili
 • znanje i iskustvo osoba koje su nekad bili na tvom mjestu,

ovaj izazov je stvoren za tebe.

Želim sudjelovati

Ne čekaj sutra, prvi u mjesecu, samo da prođe ovo ili ono, samo da imam malo više vremena. Taj dan nikad ne dođe, i ti to znaš. Zašto? Zato što su sve ovo IZGOVORI, a kad se i oni riješe, naći ćeš nove. Zato, kreni sa mnom i ostalom motiviranom ekipom iz izazova, uvedi samo jednu novu naviku (jednostavnu) i promjeni život. Uvedi samo jedan smoothie na dan i hodaj u smjeru novog ja, a izgovore ostavi daleko iza sebe.

FOTOGRAFIJA S PROŠLOGODIŠNJEG IZAZOVA (kornelija)


KAD KREĆE IZAZOV I KOLIKO TRAJE?

21.6.2020., a traje 10 dana

Simbolično, krećemo na prvi dan ljeta. Nije li to idealan dan da započneš svoju životnu promjenu? Pridruži mi se u izazovu i proslavi svoj prvi dan promjene. Kasnije možeš slaviti svaki dan jer će ti tako izgledati i budućnost. 

Budući da je sve online, nije problem ako slučajno ne stižeš 21. 6. nego koji dan kasnije.

Prijavljujem se


ŠTO SVE OBUHVAĆA SUMMER SMOOTHIE CHALLENGE 2020?

NAGRADE: 

 1. GLAVNA NAGRADA: blender EcoBlend (u suradnji s VerVita Hrvatska)
 2. Mala škola sirove hrane by Zelenarium (početna ili napredna) (Tina Uglješić, Zelenarium)
 3. 1 x 45 minuta online konzultacija s Tinom za jednu osobu (Tina Uglješić, Zelenarium)
 4. 1 online izazov Zelenariuma za jednu osobu (Tina Uglješić, Zelenarium)
 5. 1 sat konzultacija s dr. Kristinom Todoroskom (uključuju upitnik za procjenu fizičkog i energetskog stanja, savjetovanje o prehrani i energetska vježba za balans određenog centra koji je u najvećem disbalansu te materijale koji uključuju osnovne smjernice u vezi prehrane i energetske vježbe)
 6. sirova torta po izboru (u suradnji s Kokolach)
 7. 1 poklon paket (u suradnji s Greencajg)
 8. set So fine začina Raw food collection (u suradnji sa So fine)
 9. „Paket za imunitet“ koji sadrži: 4 shota od đumbira, 4 shota od kurkume, 4 shota od cimeta (po 75 ml svaki) i 1 matični sok od aronije (200 ml) (u suradnji s Green I Organic)
 10. 1 boca (750 ml) organskog maslinovog ulja iz Puglie, Avetrana, masline pecholin (u suradnji sa Sapori Nostrum j.d.o.o. i  Caffe’ bar Marty, Zagreb)
 11. Knjiga recepata RAW sirove delicije, 169 stranica, tvrdi uvez, (u suradnji s Darkom Jurićem, autorom Art of Raw projekta)
 12. 1 vrećica za izradu mlijeka ‘Vrećavita’ (u suradnji s VerVita Hrvatska)
 13. 1 vrećica za izradu mlijeka ‘Vrećavita’ (u suradnji s VerVita Hrvatska)

RECEPTI I POPIS NAMIRNICA ZA KUPOVINU (za po 5 dana unaprijed): za vrijeme izazova, popis namirnica za kupnju i recepte smoothija slat ću dva puta. Svaki put za 5 dana unaprijed (na mail i u zatvorenu Facebook grupu). Za namirnice ne moraš brinuti. U recepte ću uvrstiti lako dostupne namirnice koje ćeš moći pronaći bez muke. Cilj je da u ovom izazovu nema stresa, nema živciranja, samo #pozitiva. :)

FACEBOOK GRUPA: svi sudionici postat će dio nove Facebook grupe Summer Smoothie Challenge 2020. Ako nemaš  Facebook, moći ćeš sudjelovati putem e-maila. Jedino što, u tom slučaju, nećeš moći sudjelovati u live druženjima sa mnom i mojim gostima te nećeš moći sudjelovati u kreativnom natječaju i osvojiti nagradu (jer je za to potrebno objavljivanje fotografija u grupi).

FACEBOOK LIVE S TINOM: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom, Tinom Uglješić, autoricom ovog bloga i začetnicom uspješnih Zelenarium izazova, u kojima ću s tobom i ostalim sudionicima izazova podijeliti mnoge informacije, iskustva, tajne i trikove vezane uz svijet sirove biljne prehrane.

FACEBOOK LIVE S GOSTIMA: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom i mojim gostima koji su bili gosti mojih prošlih izazova, ali ste sami izglasali da vam se jako sviđaju i da ih želite ponovo slušati i gledati:

 • 1. Jasna Bolanča:

Jasna cijeli život strasno obožava i proučava prirodu, biljke, eterična ulja, prirodno iscjeljivanje, baš kao i prehranu, utjecaje hrane na zdravlje i osjećaje te stanja svijesti. Trideset godina vegetarijanac, pa vegan, pa duuugo makrobiotičar. Deset godina proučava i prakticira sirovojelstvo, a danas se polako, ali sigurno, počinje osjećati kao voćojedac.

Zadnjih 5 godina intenzivno proučava detokse tijela i misli i na tu temu drži predavanja i radionice sa svojim partnerom Ivicom koji je tim saznanjima iscijelio autoimunu bolest štitnjače. Zajedno su mnoge ljude proveli kroz procese čišćenja, do života bez simptoma i dijagnoza. Sve to dovelo je do najvažnije teme života: Mislima i osjećajima kao alatu stvaranja vlastite stvarnosti. Danas sebe vidi kako kroz vlastito bivanje u miru i radosti uživa u životu, te pomaže svima oko sebe u podizanju vibracija i širenju u svjesnosti.

 • 2. dr. Kristina Todoroska:

Kristina je certificirani konzultant za prirodno zdravlje i nutricionizam (University of Natural Health, USA). Oduvijek se divila ljudskom biću te tražila načine za održavanje njegove savršenosti. Po zanimanju je liječnik, a trenutno radi na završnim ispitima doktorskih studija (PhD) iz oblasti prirodnog zdravlja i nutricionizma. Znanje i vještine širi i u smjeru intuitivnog coachinga, energetske psihologije i astrologije.

Voli se smijati, uživati u životu, putovati, voli sve što je lijepo, voli istinu… I da, voli hranu, ali voli i uživati u svom zdravlju. Smatra da je naše zdravlje naša odgovornost. Kristina kaže: ‘Samo lagano prema sebi. Vratimo se prirodi i uživajmo u blagostanju, harmoniji i vitalnosti.’

 • 3. Anton Rudan (Šumski kuhar, mnogima poznat i kao Lovac na bilje):

Anton već više od trideset godina dijeli svoje znanje, inspiraciju i realizacije o šumi, divljini, biljkama i njihovoj upotrebi. Šuma i biljke su njegova dva najveća učitelja. Većinu svog vremena provodio je u takvom okruženju gdje je od rane mladosti upijao ono što danas dijeli. Prikupio je životna iskustva i znanje u mnogim neočekivanim životnim događajima, od skladnog obiteljskog života, do gubitka supruge i podizanja troje djece kao samohrani roditelj.

Putovanja na Himalaju na njega su ostavila duboki utisak, te se odlučno bavi raznim disciplinama koje pomažu povećati prisutnost, zadovoljstvo, samospoznaju i ljubav. Inspiriran je yogom, vježbama disanja, asketizmom, postovima u hrani, jelu i piću, zdravim životom.

 • 4. Darko Jurić:

Darko je raw food chef, ali i holistički životni i kulinarski savjetnik i edukator. Titulu magistra akupunkture i botaničke medicine stekao je na cijenjenom Carskom koledžu tradicionalne orijentalne medicine u Santa Monici, u Kaliforniji. Ujedno je i diplomirao na Američkom sveučilištu zdravstvenih znanosti, Colorado, Vermont koledžu na Sveučilištu Norwich te stekao certifikat stručnjaka za prehranu s naprednom obukom u analizi živih krvnih stanica. Kao zdravstveni trener u privatnoj praksi, s više od 25 godina iskustva, radio je i trenirao s predvodnicima na području holističke medicine.

Darko stoji iza ART OF RAW food, koncepta koji objedinjuje proizvode, obrazovanje, treniranje i duhovne vježbe na temelju razumijevanja prirode te održivog i holističkog načina života. 

FACEBOOK LIVE S POSEBNIM GOSTOM IZNENAĐENJA: budući da još nemam povratnu informaciju, ne mogu otkriti posebnog gosta. No, čim ju dobijem, vjeruj mi, svi će saznati tko je! :)

BONUS 1: Za vrijeme trajanja izazova, održat ću jednokratnu online radionicu s praktičnim vježbama na temu: KAKO POSTATI NAJBOLJA VERZIJA SEBE? Često sami sebi nismo na prvom mjestu, tako da gotovo nikad nemamo vremena za rad na ovoj temi. Kada bih ti rekla da je to moguće ostvariti i u užurbanom tempu života gdje misliš da jedva imaš vremena za sakriti se na wc-u 5 minuta, prvo mi ne bi vjerovala/vjerovao, a onda bi mi bila/bio zahvalna/zahvalan do kraja života. Zato, pridruži nam se na ovoj radionici i ostvari svoju najveću želju. Kao trener osobnog rasta i razvoja i netko tko je svoj život promijenio iz korijena u četrdesetima kako bih bila najbolja verzija sebe, pokazat ću ti učinkovite tehnike pomoću kojih možeš uvesti velike promjene u svoj život. Redovna cijena ove radionice izvan izazova je 170 kn, ali ti ćeš ju dobiti kao bonus.

BONUS 2: ekskluzivan pristup na potpuno novi recept sirove slastice koji nije nigdje drugdje objavljen.

DNEVNA PODRŠKA: podrška fantastične grupe, ali i moja podrška. Svakodnevno ćeš moći postavljati pitanja i dijeliti iskustva sa svima koji sudjeluju u izazovu.

MOJ ZELENARIUM: nakon završenog izazova dobit ćeš pristup zatvorenoj Facebook grupi Moj Zelenarium, koja će poslužiti kao dodatni poticaj i motivacija na putu tvoje promjene. Tu smo za tebe kad zapneš, izgubiš motivaciju ili želiš s nama nešto podijeliti.

Želim sudjelovati

Kao sudionik, objavljuj fotke svojih smoothija u zatvorenoj Facebook grupi (samo ako želiš osvojiti nagradu, inače objava fotografija nije obavezna). Summer Smoothie žiri će odabrati najkreativnije fotografije, koje će biti objavljene za vrijeme trajanja izazova (od 21. 6. do 30. 6. 2020.), čiji će autori dobiti nagrade. Sve detalje i pravila ovog kreativnog natječaja naći ćeš na Facebook stranici Zelenariuma.  Pravila kreativnog natječaja objavit ćemo na dan početka izazova.

FOTOGRAFIJA S PROŠLOGODIŠNJEG IZAZOVA (Anamarija)


KAKO SUDJELOVATI
 

Iskoristi trajni popust, prijavi se ovdje u nastavku i uplati 190 kn (25 EUR, za uplate iz inozemstva). Svi vjerni članovi (članovi prošlih izazova) plaćaju cijenu od 170 kn (22,5 EUR). Nakon uplate, dobit ćeš mail s linkom za Facebook grupu.

Prijave su zatvorene. Vidimo se na nekom od budućih predavanja, radionica, Malih škola sirove hrane, družionica ili online izazova. Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

PAKET SKRIPTI S PROŠLIH ZELENARIUM IZAZOVA: ako želiš, možeš kupiti skripte s receptima s prošlih izazova (jednu, više njih ili sve). Cijena jedne skripte je 50 kn. Ovdje odaberi i naruči skripte: https://zelenarium.com/kupi-svoju-skriptu-recepata-iz-bilo-kojeg-zelenarium-izazova/.

 

PODACI ZA UPLATU:

IBAN: HR1124020061140333091

Primatelj: Zelenarium, obrt za usluge, vl. Tina Uglješić, Vranićeva 21, 10000 Zagreb

Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

Iznos: 190 Kn (25 EUR) ako si prvi put u izazovu, tj. 170 kn (22,5 EUR) za vjerne članove

Opis plaćanja: SSC 2020

 


IDEJA

Osoba poput tebe stvorena je za to da širi pozitivnu energiju i motivaciju. Zato ti dajem jednu ideju. :) Uključi svog partnera, ekipu s posla ili prijatelje ili obitelj i motivirajte se međusobno. Bit će zanimljivije i svakako izazovnije. :) Sigurna sam u to jer je tako bilo na svim dosadašnjim izazovima. Pokaži im koliko će biti ponosni kad sami sebe izazovu i uvedu samo jednu novu naviku koja će im promijeniti život.

FOTOGRAFIJA S PROŠLOGODIŠNJEG IZAZOVA (dina)


10 PREDNOSTI SMOOTHIJA:

 1. Opskrbit će te mnogim vitaminima, mineralima, antioksidansima, enzimima (koji ostanu sačuvani jer nema termičke obrade), fitonutrijentima, klorofilom,…
 2. Povećavaju tvoju dnevnu dozu konzumiranog voća i povrća.FOTOGRAFIJA S PROŠLOGODIŠNJEG IZAZOVA (EDITA)
 3. Dat će ti energiju i bistrinu uma.
 4. Pomoći će ti normalizirati tjelesnu težinu.
 5. Poboljšat će ti probavu.
 6. Zbog količine tekućine koju unosiš kroz njih, dodatno će te hidratizirati.
 7. Priprema je jednostavna i brza.
 8. Ne koštaju ništa više od tvog uobičajenog, dosadašnjeg doručka (osim ako uopće ne doručkuješ, što ionako nije dobro.:)).
 9. Određene namirnice, poput korijandera, potočarke, đumbira, koprive,… mogu pomoći u čišćenju organizma od toksina i teških metala. Oprez: ako si trudna ili imaš malu djecu, informiraj se o biljkama koje valja konzumirati u ograničenim količinama ili ih izbjegavati.
 10. Vrlo vjerojatno ćeš početi osjećati sve veću odbojnost prema ‘junk foodu’ i spontano ćeš se početi okretati prirodnijoj i zdravijoj vrsti hrane. Tu ti može pomoći Mala škola sirove hrane. 

FOTOGRAFIJA S PROŠLOGODIŠNJEG IZAZOVA (matea)

 

Otkako sam ih prije 8 godina počela konzumirati, svoje oduševljenje prenosim svakodnevno, kome god stignem, u gotovo svakoj prilici. Ono što me dodatno veseli je ogroman broj ljudi koji su prigrlili ovu zdravu naviku objeručke i broj onih koji se svakodnevno pridružuju ovoj zdravoj zarazi. Vjerojatno bi te iznenadilo saznati da i tvoj kolega na poslu pije smoothije ili da tvoja susjeda ne izlazi iz kuće van bez svoje doze. Dapače, posebno su me osvojili neki okorjeli protivnici ‘zdravog’, koji su također pokleknuli. Zašto je tome tako? Zato što su prednosti očite, te zato što promjenu osjetiš momentalno.

FOTOGRAFIJA S PROŠLOGODIŠNJEG IZAZOVA (ana)

 

Želim promjenu!

DOJMOVI SUDIONIKA PROŠLOGODIŠNJEG SUMMER SMOOTHIE IZAZOVA:

Nakon izazova: više energije, ne spavam popodne, nisam umorna nakon obroka, manje celulita, manje bora, postepeni prelazak na sirovo… Nakon 2 godine veganstva, ovo proljeće nisam popila niti jednu tabletu protiv alergije. Sada dolazi vrijeme ambrozije i mislim da će ovo biti prvo ljeto bez tableta – Arijana

Do ovih izazova i ja sam kao i moj pokojni tata, za doručak imala obavezno butterbrot i bijelu kavu! Aa, što su stara uvjerenja koja se na sreću dadu promijeniti. E, da mi je bilo Tine i Zelenariuma prije 40 godina ??. Hvala još jednom ! – Rajka

Hvala puno draga Tina!! Predivno je što nas sve potičeš na tako pozitivne promjene!! Zahvalna sam na poklonu, naravno, ali i na promjenama na koje mene, a i sve ostale motiviraš. Nema ljepšeg od toga.. pokrenuti pozitivnu promjenu!! Svaka čast! ??? – Dina

Otkad konzumiram voće ne pijem puno vode jer se od vode ne mogu napiti, tek kada konzumiram voće nisam više žedna. Super što je sezona lubenice ? – Mirela

Čestitam dobitnicima i svima kojima je ovaj izazov promijenio svakodnevicu na bolje. ☺ Gosti su me također oduševili, uvijek se nešto novo nauči. Online izazovi su prava stvar za okupiti ljude dobre volje, željne promjene. Hvala Tina na receptima, druženju i genijalnim gostima. – Tamara

Želim i ja!

Pridruži se i ti i uživaj u spoznaji da radiš dobru stvar za sebe, a tko zna, možda i za svoju obitelj, ali i šire. :)

Vidimo se na Summer Smoothie Challenge 2020!

Bit će mi drago vidjeti te. :)

Tina ?

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 misao o “Prijavi se na Summer Smoothie Challenge 2020 i promijeni svoj život

 1. Povratni ping: Smoothie s marelicama i šljivama - ZelenariumZelenarium

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)