Summer Smoothie Challenge 2019

Prošle godine, na isti datum kao što će to biti i ove godine, krenula sam s prvim izazovom. Bio je to Summer Smoothie Challenge u kojem je svaki sudionik uveo samo jednu stvar (smoothie). Što im se dogodilo? Dogodila se promjena o kojoj većina nije ni sanjala. :)

Ako želiš i trebaš motivaciju i inspiraciju, pozivam te da se pridružiš mom online Summer Smoothie Challengeu 2019, koji kreće na prvi dan ljeta (21. 6.) i traje 21 dan. Osim što možeš promijeniti svoj život, postoji mogućnost da osvojiš blender Blendtec Designer 650, vrijedan čak 4.690 kn!

Prihvaćam izazov

Ako:

 • imaš problema s  viškom kilograma ili
 • osjećaš konstantan umor ili
 • imaš lošu probavu ili
 • se želiš osjećati svježe i poletno ili
 • trebaš poticaj za promjenu ili
 • ti se ne sviđa tvoj odraz u ogledalu ili
 • imaš problematičnu kožu ili
 • se želiš riješiti loših prehrambenih navika ili
 • se želiš riješiti cigarete i kave natašte ili
 • želiš više energije ili
 • motivaciju za promjenu života na bolje ili
 • znanje i iskustvo osoba koje su nekad bili na tvom mjestu,

ovaj izazov je kao stvoren za tebe.

Želim sudjelovati

Dugo razmišljaš kako krenuti na put promjene, a ne znaš kako ili ti fali motivacija? Takvih osoba je puno, zato nemoj i ti biti jedna od tih osoba. Uvedi samo jednu novu naviku (jednostavnu) i promjeni život. Uvedi samo jedan smoothie na dan i hodaj u smjeru novog ja, budi svjedok vlastite promjene.

FOTOGRAFIJA S PROŠLOGODIŠNJEG IZAZOVA


KAD KREĆE IZAZOV I KOLIKO TRAJE?

21.6.2019., na sam ljetni solsticij, a traje 21 dan

Simbolično, krećemo na sami ljetni solsticij jer se od davnina taj dan slavi kao dan vatre, dan sunca i ono što je za tebe najvažnije, dan promjene. Nije li to idealan dan da započneš svoju životnu promjenu? Pridruži mi se u izazovu i proslavi svoj prvi dan promjene. Kasnije možeš slaviti svaki dan jer će ti tako i izgledati budućnost. 

Budući da je sve online, nije problem ako slučajno ne stižeš 21. 6., samo pazi da nam se ne pridružiš baš zadnji tjedan jer imamo puno stvari koje tijekom izazova dijelimo jedni s drugima, a tu je i veća mogućnost osvajanja vrijednih nagrada.

Prijavljujem se


KAKO IZGLEDA SUMMER SMOOTHIE CHALLENGE 2019?

NAGRADE: sudjelovanjem dobivaš mogućnost osvajanja jedne od nekoliko vrijednih nagrada. Glavna nagrada u ovom izazovu je blender Blendtec Designer 650, vrijedan 4.690 kn. Ovaj blender predstavlja novu generaciju blendera s novom tehnologijom upravljanja. Osim što vrhunski blenda, on se svojim vrhunskim dizajnom uklapa u svaku kuhinju. Neke od njegovih značajki su: upravljanje pomoću osvijetljenog sučelja, osjetljivog na dodir, 6 programiranih ciklusa, 8 brzina, intuitivni zaslon. Pogledaj ovdje moju recenziju za model Designer 725.

Nagradni fond je ponovo impresivan:

 1. blender Blendtec Designer 650 (VerVita i Blendtec, SAD)
 2. Mala škola sirove hrane by Zelenarium (početna ili napredna) (Tina Uglješić, Zelenarium)
 3. 2 x 45 minuta online konzultacija s Tinom za jednu osobu (Tina Uglješić, Zelenarium)
 4. 1 online izazov Zelenariuma za jednu osobu (Tina Uglješić, Zelenarium)
 5. aromaterapeutske konzultacije sa Sašom Radulovićem u trajanju od 60 minuta za jednu osobu (Saša Radulović)
 6. 1 konzultacije s doktoricom Kristinom Todoroskom u trajanju od 60 minuta za jednu osobu (dr. Kristina Todoroska)
 7. 2 loyalty kartice za Art of Raw restoran (Darko Jurić, Art of Raw)
 8. 1 x paket ANTIFJAKA: macha prah, kokosova voda, indijski orah, maca prah, sirovi kakao u prahu (Greencajg)
 9. 1 x paket za FJAKU: krekeri, kokos mlijeko, kokos kuglice, kokos ulje (Greencajg)
   

RECEPTI I POPIS NAMIRNICA ZA KUPOVINU (za cijeli tjedan unaprijed): 1 x tjedno dobivat ćeš recepte i popis namirnica za kupovinu za tjedan koji slijedi (na mail i u zatvorenu Facebook grupu). Za namirnice ne moraš brinuti. U recepte ću uvrstiti lako dostupne namirnice koje ćeš moći pronaći bez muke. Cilj je da u ovom izazovu nema stresa, nema živciranja, samo #pozitiva. :)

FACEBOOK GRUPA: svi sudionici postat će dio nove Facebook grupe Summer Smoothie Challenge 2019. Ako nemaš  Facebook, moći ćeš sudjelovati putem e-maila. Jedino što, u tom slučaju, nećeš moći sudjelovati u live druženjima sa mnom i mojim gostima te nećeš moći sudjelovati u kreativnom natječaju i osvojiti nagradu (jer je za to potrebno objavljivanje fotografija u grupi).

FACEBOOK LIVE S TINOM: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom, Tinom Uglješić, autoricom ovog bloga i začetnicom uspješnih Zelenarium izazova, u kojima ću s tobom i ostalim sudionicima izazova podijeliti mnoge informacije, iskustva, tajne i trikove vezane uz svijet sirove veganske prehrane.

FACEBOOK LIVE S POSEBNIM GOSTOM – SAŠOM RADULOVIĆEM i ONLINE EDUKACIJA O PRIPREMI PRIRODNIH PRIPRAVAKA ZA LJETO: Saša se već 13 godina bavi aromaterapijom, a svoju ljubav prema aromaterapiji prenosi na druge ljude, baš kao i Tina svoju strast prema sirovom načinu prehrane. Tina je završila Sašinu školu aromaterapije, nakon čega je započela s primjenom eteričnih ulja i hidrolata u svojim sirovim veganskim receptima. Saša će tijekom izazova imati nekoliko live javljanja u kojima će sudionike izazova naučiti kako jednostavno i kod kuće napraviti sljedeće prirodne pripravke: blaga zaštita kože od sunca, njega kože poslije sunčanja i repelent protiv komaraca i ostalih insekata.

FACEBOOK LIVE S VAŠOM OMILJENOM DOKTORICOM – KRISTINOM TODOROSKOM: doktorica Kristina oduvijek se divila ljudskom biću, krenula ga je otkrivati kroz medicinu i nastavila u sasvim drugom smjeru. Smjeru povratka prema prirodi. Upisala je online edukaciju na američkom sveučilištu za prirodno zdravlje i nutricionizam, gdje je nastavila i doktorski studij iz istog područja. Svim ljudima želi da žive što bliže sebi, u skladu s ritmom i nepisanim pravilima prirode. Dr. Kristinu, ženu bogatog znanja i iskustva, moći ćete pitati sve što ste htjeli, a možda niste imali priliku. 

GOSTI IZNENAĐENJA: uz Sašu i dr. Kristinu, imat ćemo još barem jednog gosta. Kako bi izazov bio zanimljiviji, goste ću otkriti tijekom izazova ili prije samog početka.

BONUS: ekskluzivan pristup na video recept sirovog ručka i na video recept sirove slastice.

DNEVNA PODRŠKA: podrška fantastične grupe, ali i moja podrška. Svakodnevno ćeš moći postavljati pitanja i dijeliti iskustva sa svima koji sudjeluju u izazovu.

MOJ ZELENARIUM: nakon završenog izazova dobit ćeš pristup zatvorenoj Facebook grupi Moj Zelenarium, koja će poslužiti kao dodatni poticaj i motivacija na putu tvoje promjene. Tu smo za tebe kad zapneš, izgubiš motivaciju ili želiš s nama nešto podijeliti.

Želim sudjelovati

Kao sudionik, objavljuj fotke svojih smoothija u zatvorenoj Facebook grupi (samo ako želiš osvojiti nagradu, inače objava fotografija nije obavezna). Summer Smoothie žiri će odabrati najkreativnije fotografije, koje će biti objavljene za vrijeme trajanja izazova (od 21. 6. do 11. 7. 2019.) i njeni autori će na poklon dobiti nagrade iz bogatog fonda. Sve detalje i pravila ovog kreativnog natječaja naći ćeš na Facebook stranici Zelenariuma.  Pravila kreativnog natječaja objavit ćemo na dan kada će izazov početi.

FOTOGRAFIJA S PROŠLOGODIŠNJEG IZAZOVA


KAKO SUDJELOVATI

Prijavi se i uplati 290 Kn (45 EUR). Nakon toga, dobit ćeš mail dobrodošlice s linkom na zatvorenu Facebook grupu.

Prijave su zatvorene. Pridruži mi se na na nekoj od budućih radionica, Malih škola sirove hrane, družionica ili online izazova. Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

PODACI ZA UPLATU:

IBAN: HR1124020061140333091

Primatelj: Zelenarium, obrt za usluge, vl. Tina Uglješić, Vranićeva 21, 10000 Zagreb

Poziv na broj: (OIB uplatitelja)

Iznos: 290 Kn (45 EUR, cijena je u eurima veća zbog bankarskih troškova)

Opis plaćanja: Summer Smoothie Challenge

Dodaj Summer Smoothie Challenge u svoj Google kalendar.


IDEJA

Osoba poput tebe stvorena je za to da širi pozitivnu energiju i motivaciju. Zato ti dajem jednu ideju. :) Uključi svoju ekipu na poslu ili prijatelje ili obitelj i motivirajte se međusobno. Bit će zanimljivije i svakako izazovnije. :) Sigurna sam u to jer je tako bilo na svim dosadašnjim izazovima. Pokaži im koliko će biti ponosni kad sami sebe izazovu i uvedu samo jednu novu naviku koja će im promijeniti život.

FOTOGRAFIJA S PROŠLOGODIŠNJEG IZAZOVA


10 PREDNOSTI SMOOTHIJA:

 1. Opskrbit će te mnogim vitaminima, mineralima, antioksidansima, enzimima (koji ostanu sačuvani jer nema termičke obrade), fitonutrijentima, klorofilom,…
 2. Povećavaju tvoju dnevnu dozu konzumiranog voća i povrća.
 3. Dat će ti energiju i bistrinu uma.
 4. Pomoći će ti normalizirati tjelesnu težinu.
 5. Poboljšat će ti probavu.
 6. Zbog količine tekućine koju unosiš kroz njih, dodatno će te hidratizirati.
 7. Priprema je jednostavna i brza.
 8. Ne koštaju ništa više od tvog uobičajenog, dosadašnjeg doručka (Osim ako uopće ne doručkuješ, što ionako nije dobro.:)).
 9. Određene namirnice, poput korijandera, potočarke, đumbira, koprive,… mogu pomoći u čišćenju organizma od toksina i teških metala. Oprez: ako si trudna ili imaš malu djecu, informiraj se o biljkama koje valja konzumirati u ograničenim količinama ili ih izbjegavati.
 10. Vrlo vjerojatno ćeš početi osjećati sve veću odbojnost prema ‘junk food’ i spontano ćeš se početi okretati prirodnijoj i zdravijoj vrsti hrane. Tu ti može pomoći Mala škola sirove hrane. 

Otkako sam ih prije 6 godina počela konzumirati, svoje oduševljenje prenosim svakodnevno, kome god stignem, u gotovo svakoj prilici. Ono što me dodatno veseli je ogroman broj ljudi koji su prigrlili ovu zdravu naviku objeručke i broj onih koji se svakodnevno pridružuju ovoj zelenoj zarazi. Vjerojatno bi te iznenadilo saznati da vi tvoj kolega na poslu pije smoothije ili da tvoja susjeda ne izlazi iz kuće van bez svoje doze. Dapače, posebno su me osvojili neki okorjeli protivnici ‘zdravog’, koji su također pokleknuli. Zašto je tome tako? Zato što su prednosti očite, te zato što promjenu osjetiš momentalno.

DOJMOVI SUDIONIKA SUMMER BEACH IZAZOVA:

Vajda: Tina, dolazak na tvoj tečaj sirove hrane je možda stvar koja mi je spasila život!

Rajka: Uočila sam bitna poboljšanja na fizičkoj razini. Moja jutarnja ukočenost nestaje, bolovi u kičmi nestali. Dovoljan razlog da se nastavi ovim načinom prehrane. Hvala za sve, hvala najviše za motivacijom, mudro vođenom bez ikakvih strogih zabrana.

Vesna: Nikada nije kasno pa sam i ja krenula s punih 69 godina. Grupa je odlična i veseli me jer smo ono što jedemo i razmišljamo.

Ivana: Pa ja sad kao da prvi put zaista uživam u onome što jedem! Prefiiino i ima u izobilju. Nisam gladna, osjećam se osnaženo.

Zmajski: Ovaj izazov je pravi izazov za cijelu moju obitelj.

Maja: Evo ukratko kako je meni izgledalo ovo malo putovanje. Stara ekipa inspirira, nova kao da prolazimo kroz neki isti proces obnove, iscjeljenja, povratka sebi. Ja do sad nikad nisam prolazila kroz neki svjesni detoks i bilo mi je na početku zastrašujuće kao da sam popila serum istine. Milijun pitanja u glavi, a svako malo naiđem na odgovor ili od Tine ili od gostiju ili od članova. Hvala vam na inspiraciji i početku neke nove avanture. 

Marina: Jako zanimljivih 10 dana, zanimljivo novo iskustvo, otvorio mi se cijeli novi horizont mogućnosti. Do sada mi je bio priličan angažman jesti zdravo i lagano jer nisam znala što bih jela.

Lotamae: Radili smo zajedno ne samo na prehrani već i na mnogim drugim nivoima. Tako sam i sama klackala neka stara uvjerenja i sigurnim malim koracima testirala teren za neku novu ja. Odlična i autentična grupa, divna podrška, motivirajuća energija, prezabavno iskustvo i totalni iskorak iz zone komfora. Hvala Tina, hvala svima.

Jelena: Bravo! Neopisivo mi je drago da sam dio ovako pozitivne ekipe! Super ste! 

Renata: Puno ljubavi je proteklo iz ove grupe u naša jela i živote. Predivno iskustvo. Tina, hvala.

Mirela: Idem dalje, korak po korak. Voće, povrće, šetnje prirodom. Jako mi se sviđaju raw slastice, pogotovo chia puding. Super mi je što nemam potrebe za slatkim s obzirom na količinu voća koju dnevno konzumiram.

Pridruži se i ti i uživaj u spoznaji da radiš dobru stvar za sebe, a tko zna, možda i za svoje prijatelje i obitelj. :)

Vidimo se na Summer Smoothie Challenge 2019! Bit će mi drago vidjeti te. :)

Tina ?

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

3 misli o “Summer Smoothie Challenge 2019

 1. Povratni ping: Raspored događanja u svibnju i lipnju 2019. - Zelenarium

 2. Povratni ping: Prijavi se na Summer Beach Challenge 2019 i do ljeta postani nova osoba - Zelenarium

 3. Povratni ping: Jedna nova navika za novi početak - Zelenarium

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)