Prijavi se na Summer Beach Challenge 2019 i do ljeta postani nova osoba

Vjerujem da te već počela hvatati “panika” oko ljeta, plaže i odmora. Svake godine si obećaš da ćeš na vrijeme odabrati plažu na kojoj ćeš provesti zasluženi godišnji odmor i da ćeš baš to ljeto postići “savršenstvo”, po svojoj definiciji savršenstva. Moja je definicija savršenstva balans uma i tijela. Upravo ću ti kroz ovaj izazov pokazati kako ja to postižem i inspirirat ću te da se izazoveš i ove godine zaista zablistaš na plaži i izbjegneš stresne situacije ili kako da naučiš lakše se nositi s njima.

Želiš li biti nova osoba do ljeta? Želiš li naučiti kako postići balans uma i tijela? Upravo taj balans nas čini lijepima iznutra, ali i izvana. Želiš li baš ovo ljeto zapamtiti kao jedno od najljepših ljeta? Ljeto kad su tvoje loše navike postale povijest, a dobre navike sadašnjost i budućnost. Želiš li ove godine stres svesti na minimum i razviti se u osobu kojoj stres neće biti suputnik na ljetovanju i kasnije u životu? Odlično. Na pravom si mjestu. Čitaj dalje jer ćeš dobiti informacije kako sve to postići. :)

Zanima li te kako? Prihvati izazov i postani nova osoba do ljeta. Zablistaj na plaži, ali i izvan nje. Postani jedna od onih osoba koja kad dođe na plažu ili uđe u prostoriju, osvijetli ih svojom pojavom.

Prihvaćam izazov

Pridruži se 10-dnevnom online Summer Beach Challengeu koji kreće 19. 5. 2019., izazovi se, riješi se starih navika vezanih uz ljetovanje i postani nova osoba, baš onakva osoba o kakvoj maštaš u kutku svoje sobe prije spavanja. Znam, bila sam tamo. Zato ti želim pomoći. Osim što ćeš si napokon ispuniti želju i postati nova osoba, možeš osvojiti blender VerVita OmniBlend V, vrijedan 1.900 kn!

Postani osoba odluke i svojim primjerom motiviraj sve oko sebe. Ako ti se ne pridruže ovo ljeto, sigurna sam da će ih tvoja promjena inspirirati za sljedeće. Ti budi osoba koja kreće danas. Prijavi se i 19. 5. kreni u novu životnu avanturu!

Želim sudjelovati

Ako:

 • želiš ljetovati kao nova osoba, kakvom se zamišljaš već duže vrijeme ili
 • trebaš poticaj za promjenu ili
 • želiš naučiti kako se nositi sa stresnim situacijama ili
 • želiš pripremiti tijelo i um za ljeto, ali i za sva ostala godišnja doba ili
 • se želiš riješiti starih, loših prehrambenih navika ili
 • imaš problema s viškom kilograma ili
 • želiš povećati kvalitetu svog života ili
 • želiš vratiti samopouzdanje ili
 • imaš lošu probavu ili
 • se želiš osjećati svježe i poletno ili
 • ti se ne sviđa tvoj odraz u ogledalu ili
 • imaš problematičnu kožu ili
 • želiš sebi dokazati da možeš usvojiti i održati zdrave navike ili
 • ne želiš provoditi vrijeme za štednjakom ili
 • želiš provoditi više vremena sa svojim najdražima (umjesto u kuhinji) ili
 • uživati u zdravim i šarenim obrocima ili
 • želiš motivirati druge na promjenu,

onda je ovaj izazov stvoren za tebe. Uhvati izazov i dokaži sebi koliko je snaga volje jaka.

Vjerujem da se nakon cijele godine rada, ranog ustajanja, trčanja s jednog kraja grada na drugi, ispunjavanja liste zadataka, veseliš ljetovanju. Vjerujem da često obećaš sebi da ćeš sljedeće ljetov dovesti neke stvari u red. Obećaš sebi da ćeš izgledati bolje ili još bolje, da ćeš se hraniti zdravije, baviti rekreacijom, koristiti tehnike i alate da umiriš tijelo i um nakon stresnih situacija koje nas svakim danom prate. Obećaš sebi da ćeš na vrijeme organizirati ljetovanje, a ako se to i ne dogodi jer ne znamo baš uvijek što nam život donosi, obećaš si da ćeš barem naučiti kako reagirati na stres i kako se nositi sa stresnim situacijama. Obećaš si da ćeš se dovesti u balans i postati nova osoba. Osoba kakva zaslužuješ biti, osoba koja stoji u tvojoj glavi, osoba o kojoj maštaš.

Imam dobru, zapravo, imam izvrsnu vijest za tebe! Donosim ti “recept” kako krenuti, kako biti ustrajan na putu, kako pripremiti zdrave obroke, dovodim ti goste koji će ti reći kako oni to uspijevaju, dajem ti alate i tehnike kako umiriti um i dovesti ga u balans s tijelom.

Prijavljujem se

Budući da sam prije 6 godina krenula s promjenom u kojoj je prehrana bila glavna, nekako je kao sljedeći korak došao dio u kojem ću naučiti kako još kvalitetnije živjeti. Možda ti je već za oko zapeo video u kojem lomim dasku (ako nije, pogledaj na Zelenarium Facebook stranici). Od tog dana, ponosno nosim titulu trenerice osobnog razvoja. Time sam označila nastavak i proširenje moje želje da pomognem ljudima koji žude za promjenom života. Zaokružila sam priču. Zato mislim da te mogu puno toga naučiti, mogu ti prenijeti svoje iskustvo koje ćeš primijeniti u praksi. Ja idem stepenicu dalje, zašto ne bi i ti? :)

Da, želim i ja

KAD KREĆE IZAZOV I KOLIKO TRAJE:

od 19. do 28. 5. 2019. (10 dana)

ŠTO OBUHVAĆA SUMMER BEACH CHALLENGE:

 • NAGRADA: sudjelovanjem dobivaš mogućnost osvajanja blendera VerVita OmniBlend V, s posudom od 1,5 L, u bijeloj boji, vrijednog 1.900 kn. Jedini blender koji za kućnu upotrebu ima čak 7 godina garancije. Uz ovaj blender moći ćeš jednako dobro pripremiti suhe namirnice, kao i napitke i uživati u laganim, zdravim i osvježavajućim obrocima. Baš onakvim obrocima koji ti trebaju da postaneš nova osoba do ljeta. Uz blender ćeš dobiti i poboljšane kvadratne posude koje su posebno učinkovite za izradu raznih krema, namaza i maslaca od orašastih plodova. Samo trebaš pustiti kočnicu i dozvoliti mašti da kreira tvoje obroke. Mislim da će ti ovakav blender biti jedan od boljih prijatelja tijekom ljeta. Kako ga osvojiti? Kreativnošću, ali o tome ću posebno pisati. :) Odlučila sam povećati broj nagrada (ukupno 11), u suradnji sa svojim dragim partnerima (VerVita, Greencajg, Kokolach). :)

NAGRADNI FOND:

 •  Blender VerVita OmniBlend V, s posudom od 1,5 L, u bijeloj boji, u vrijednosti od 1.900 kn (VerVita)
 •  Mala škola sirove hrane by Zelenarium (početna ili napredna), u vrijednosti od 890  kn (Zelenarium)
 •  2 sata online konzultacija s Tinom, u vrijednosti od 700 kn (Zelenarium)
 •  1 online izazov Zelenariuma, u vrijednosti od 315 kn (Zelenarium)
 •  Sirova torta, u vrijednosti od 310 kn (Kokolach)
 •  ChufaMix, u vrijednosti od 305 kn (VerVita)
 •  Vervita lexen ručni sokovnik, u vrijednosti od 300 kn (VerVita)
 •  Paket eko rinfuze, u vrijednosti od 200 kn (Greencajg)
 •  VrećaVita, u vrijednosti od 30 kn (VerVita)
 • Ekskluzivno izdanje knjige recepata RAW, u vrijednosti od 400 kn (Darko Jurić)
 • 10 Loyalty kartica (50% popusta na sva jela i sokove) za restoran u Splitu (Darko Jurić)

 • RECEPTI I POPIS NAMIRNICA ZA KUPOVINU: Kako ne bi bilo stresa i panike, recepte i potrebne namirnice, šaljem na vrijeme. :) Garantiram da ćeš uživati kupujući šarene namirnice koje ću staviti u recepte. Naravno, za ovaj izazov pripremam nove recepte, koje ne možeš naći na Zelenarium blogu. Recepte i namirnice ćeš dobiti za jedan smoothie i za jedan zdrav i osvježavajući obrok koji možeš pojesti za ručak ili za večeru. Dakle, dobit ćeš ukupno 10 recepata za smoothie i 10 recepata za zdrav obrok. Slobodno odaberi jer će biti tako napravljeni. Nema pravila, pritiska i stresa. Tako smo se dogovorili, zar ne? :)

 

 • ALATI I TEHNIKE za opuštanje uma i tijela kojima ćeš stvoriti balans. Putem tih alata i tehnika ćeš naučiti kako umiriti um, postati opušteniji, a rezultat toga bit će savršeno provedeno ljeto. Zašto? Zato jer ćeš ti biti nova osoba.

 

 • FACEBOOK GRUPA: svi sudionici postat će dio zatvorene Facebook grupe Summer Beach Challenge. Oni koji su već sudjelovali u mojim izazovima, znaju o kakvoj zajednici je riječ. Facebook grupom vlada motivacija, inspiracija, pozitiva, sreća i veselje. Sklapaju se prijateljstva, a možda će se na ovom izazovu sklopiti i neke ljetne ljubavi. :) Ovo su grupe koje se nastavljaju družiti i nakon izazova, ali se često ponovno i nađu u novoj grupi, u novom izazovu. Pridruži im se i ti. :)

 

 • FACEBOOK LIVE S TINOM: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom, Tinom Uglješić, autoricom Zelenariuma. Prenijet ću ti svoja iskustva i odgovarat ću na pitanja tijekom izazova. Live je u zatvorenoj Facebook grupi, isključivo za sudionike izazova.

 

 • FACEBOOK LIVE S OSOBAMA KOJE SU ODLUČILE POSTATI NOVE OSOBE I KOJE SU TO NA KRAJU I POSTALE: Jedan od gostiju je Darko Jurić. Vjerujem da znaš za njegov Art of raw food. Druga gošća je Dijana Čavrak Mutić, instruktor fitnessa i sirovojelka. Gostima ćeš moći postavljati pitanja, saznati kako su oni krenuli, kako od odluke (koja je važan korak), doći do nove osobe, kako zablistati na plaži, kako zablistati u životu. Ovaj put će gosti govoriti i o sportskim aktivnostima koje im pomažu da budu fit i kako se motiviraju da su im sportske aktivnosti sastavni dio svakodnevnog života. Naravno, o tome ću ti pričati i ja. :) Pripremite pitanja i uživajte u druženjima uživo. :)

 

 • BONUS: dobit ćeš ekskluzivan pristup na video recepte za jedno osvježavajuće piće i osvježavajuću slasticu koji možeš jesti bez krivnje. :) Već te vidim kako uživaš u njima tijekom ljeta, a tvoj odraz u ogledalu postaje sve bolji. Zaista je život lijep. Slažeš se sa mnom? :)

 

 • DNEVNA PODRŠKA: imat ćeš dnevnu podršku i mogućnost postavljanja pitanja.

 

 • MOJ ZELENARIUM: nakon završenog izazova dobit ćeš pristup zatvorenoj Facebook grupi Moj Zelenarium, koja će poslužiti kao dodatni poticaj i motivacija na putu tvoje promjene. Tu smo za tebe kad zapneš, izgubiš motivaciju ili želiš s nama nešto podijeliti.

Kao sudionik Summer Beach Challengea, u Facebook grupi objavljuj fotke obroka i smoothija koje ćeš raditi po receptima (samo ako želiš osvojiti blender, inače objava fotografija nije obavezna). Summer Beach žiri će odabrati najkreativniju fotografiju, koja će biti objavljena za vrijeme trajanja izazova (od 19. 5. do 28.5. 2019.) i njen autor će na poklon dobiti Blender VerVita OmniBlend V, s posudom od 1,5 L, u bijeloj boji. Sve detalje i pravila ovog kreativnog natječaja naći ćeš na Facebook stranici Zelenariuma.

Kako do nagrade, pitala sam Anu:

KAKO SUDJELOVATI:

Prijavi se i uplati 315 Kn (50 EUR, za uplate iz inozemstva). Nakon toga, dobit ćeš mail s linkom za zatvorenu Facebook grupu.

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR1124020061140333091
Primatelj: Zelenarium, obrt za usluge, vl. Tina Uglješić, Vranićeva 21, 10000 Zagreb
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Iznos: 315 Kn (50 EUR, cijena je u eurima veća zbog bankarskih troškova)
Opis plaćanja: Summer Beach Challenge

PRIJAVI SE: Prijave su zatvorene. Prijavi se na novi, ljetni izazov ili mi se pridruži na na nekoj od budućih radionica, Malih škola sirove hrane, družionica ili online izazova. Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

Dodaj Summer Beach Challenge u svoj Google kalendar:  

IDEJA:

Ovu ideju napišem uvijek kad je izazov u pitanju. Probala sam na svojem primjeru pa sam odlučila podijeliti s tobom. Dakle, ideja je da uključiš u izazov svoju ekipu na poslu, prijatelje, obitelj i da se međusobno motivirate da krenete na put promijene, da ne posustajete i da na kraju postanete nova osoba već ovo ljeto. Osoba koja će se i nakon ljeta nastaviti razvijati u pravom smjeru. Probaj, bit će ti zabavno. :)

10 PREDNOSTI OVOG IZAZOVA:

 1. Postat ćeš nova osoba i promijenit ćeš svoj život!
 2. Vratit će ti se vitalnost i napunit ćeš se energijom.
 3. Opskrbit će te mnogim vitaminima, mineralima, antioksidansima, enzimima (koji ostanu sačuvani jer nema termičke obrade), fitonutrijentima, klorofilom,…
 4. Pomoći će ti normalizirati tjelesnu težinu.
 5. Poboljšat će ti probavu.
 6. Priprema je jednostavna i brza. Nema kuhanja i gubljenja vremena.
 7. Određene namirnice mogu pomoći u čišćenju organizma od toksina i teških metala. Oprez: ako si trudna ili imaš malu djecu, informiraj se o namirnicama koje valja konzumirati u ograničenim količinama ili ih izbjegavati.
 8. Uspostavit ćeš balans uma i tijela.
 9. Shvatit ćeš da možeš prehranom i alatima/tehnikama koje ću ti pokazati, promijeniti život, čak i ako živiš ubrzanim načinom života.
 10. Vrlo vjerojatno ćeš početi osjećati sve veću odbojnost prema ‘junk foodu’ i spontano ćeš se početi okretati prirodnijoj i zdravijoj vrsti hrane. Tu ti može pomoći i Mala škola sirove hrane.

Otkako sam prije 6 godina prihvatila sirovu prehranu, svoje oduševljenje prenosim svakodnevno, kome god stignem, u gotovo svakoj prilici. Budući da sam sada naučila i tehnike za osobni razvoj, odlučila sam ih spojiti sa sirovim načinom prehrane. Živi sam dokaz da izvrsno funkcionira i zato imam veliku želju da i ti to probaš i daš si priliku za život kakav želiš živjeti. :)

DOJMOVI SUDIONIKA DOSADAŠNJIH IZAZOVA:

Matea: Ovo je bilo uživanje u novim okusima i kombinacijama. Divno prijateljstvo sa “zelenim” od kojega mi se prije “dizao želudac”. Sve oko sebe sam zarazila i smoothijima i ručkovima ☺ Hvala Tina i Ivana na divnoj podršci i znanju koje ste podijelile s nama. Već dugo vremena slažem i kombiniram smoothije, ali ovo je bio preskok u nešto potpuno novo. I sretna sam zbog toga! ?

Tatjana: Izazov je bio pun pogodak.? 1. Uživala u izazovu, 2. Motivirala mamu od prijateljice, nakon tjedan dana kod njih na moru, žena si je kupila blender, 3. Druženja kod mene su se pretvorila u smoothie partije, 4. Prestala piti KAVU, 5. Opustila se po pitanju voća, sad ga jedem koliko hoću, zahvaljujući Ivani i Tini, 6. Pripremila prva četiri video recepta, 7. Spontano se počela hraniti sirovom hranom

Kristina: Draga Tina, hvala ti puno na tome što jesi… Vrlo inspirativna, iskrena, autentična, pozitivna i prirodna. Ovaj izazov je bio pravi pogodak. Mislim da je pravi opis onaj s valovima oko kamenčića u vodi. I jako to brzo ide, vidiš i sama. Svatko tko je probao bar jedan tvoj smoothie, već je “u igri” :) Jako mi je drago što me put naveo na tebe. Radi i dalje to što radiš, i više je nego odlično ;)

Iris: Moj izazov danas ne završava: sutra krećem iz početka. Hvala svima na druženju: Tini na super receptima, Ivani na super savjetima, te svim kreativnim djevojkama koje su me oduševile svojim wooow fotkama! ♥ ♥ ♥

Ana: Izazov me samo gurnuo korak dalje u nastojanju da što zdravije hranim sebe i svoju malu obitelj. Svaki dan se vrijedno miksalo, iščekivalo okuse, uživalo iz dana u dan u sve boljim i boljim okusima. Na neke se kombinacije ne bih sama odvažila, a sada ću ih ponavljati sigurno. Hvala tebi Tina i Ivani na svim informacijama što ste ih nesebično podijelile i nadam se da ovo nije kraj nego tek početak!

Brankica: Htjela bih s vama podijeliti ovo svoje bolničko iskustvo. Ja sam znala da ću morati u bolnicu pa sam se na neki način i pokušala pripremiti, tako sam i došla do ove grupe. Sada vidim da se to uvelike isplatilo, evo drugi dan nakon operacije koja je bila dosta zahtjevna, ja se osjećam izvrsno i sutra idem doma. Čast mi je biti član ove grupe. Živjeli u zdravlju!

Boky: Ja ću ovaj izazov pamtiti po svojoj upornosti svaki dan i pogotovo što bih jedva čekala sljedeći dan da napravim i probam novi smoothie! Bili su jako ukusni i iznenadile su me neke kombinacije koje nikad u životu ne bi probala kuhane, a kamoli i sirove. Jako bitna stvar na kraju je da sam se riješila bolova u stomaku koje sam imala svako jutro svaki dan već 3 godine?! Hvala Tina još jednom, od srca.

Miljenka: Draga Tina, zalutala sam (ili ipak nisam, ništa nije slučajno) na vašu radionicu i onda u grupu za smoothie. Moj uređaj za izradu smoothija je bio u kutiji neraspakiran godinu i pol. Dobila sam ga na poklon. I onda sam krenula! Svaki dan sam radila po vašim receptima, s malim izmjenama. To mi je sad prešlo u naviku. Uređaj sam donijela i na otok te svaki dan nešto vrti. Osjećam da sam usvojila super naviku. Uživam u ispijanju. Hvala vam na svemu. Srdačan pozdrav vama i cijeloj grupi. Nedostajat će mi slikice smoothija i virtualna povezanost s ekipom!

Zlatica: Draga Tina. Mene je stislo vrijeme s unučadi 3 x po troje su bili kod mene (različiti trojci) i nažalost se nisam mogla veseliti s vama i biti u toku. Nemojte zamjeriti, ja sam malo sporija a još imam puno obaveza, a to ću sad napraviti na miru pa se još i javim. Oduševila ste me izgledom, neposrednošću i srdačnošću i dobile smo nove prijateljice i savjetnice. Hvala. Čujemo se uz srdačan pozdrav i zagrljaj.

Kristina: Ja se isto želim zahvaliti svima na ovom divnom “smoothie” druženju. Zadnjih dana sam uživala u vašim delicijama, ali obećavam da ću zaokružiti ovaj ciklus čak i fotografijama i spremiti u album “savršeno raw iskustvo” ? A onda, ponovo iz početka… Hvala i tebi Tina, na ideji i realizaciji. Puno ljubavi šaljem iz Lošinja ❤

Vidimo se na Summer Beach Challengeu, a možda ovog ljeta i na plaži! :)

Tina ?

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter