Radionica Raw Food za imunitet

Zelenarium-radionica-Vervita-02

Jučerašnja radionica je zbog nekoliko razloga za mene bila posebna. Jedan od razloga leži u njenom nazivu ‘Radionica Raw Food za imunitet’, koji sam ciljano odabrala.

Naime, na 100% sirovoj prehrani sam od ožujka ove godine, što znači da će zima koja dolazi biti prva koju ću ‘prezimiti’ na 100% sirovom. U mnogočemu je izazov izdržati zimu bez mnoštva povrća i voća koje u svim ostalim godišnjim dobima nalazimo u izobilju. To znači da je potrebno češće koristiti dehidrator, što iziskuje više vremena i dobru organizaciju. Mislim da nije potrebno posebno naglasiti da se zimi i količinski više jede, što dodatno komplicira situaciju oko pripreme obroka.

Zelenarium-radionica-Vervita-03

Upravo zato sam za radionicu odabrala temu koja je od mene tražila da zbog gostiju, a i zbog sebe, pripremim savjete i trikove koji će nam pomoći u zimi sa sirovom prehranom. Pričali smo o namirnicama koje griju tijelo iznutra, ali i o namirnicama koje jačaju naš imunitet.

Pripremili smo doručak od chia sjemenki s bademovim mlijekom (koje smo sami izradili). Za ručak smo imali zeleno-crvenu salatu koju smo pošteno začinili miksom chili paprika (Red Savina, Habanero, Yellow Carolina Riper i još 7 vrsta…). Baza za salatu je bio kovrčavi kelj prema kojem je većina bila skeptična: ‘Sirovi kelj na salatu?!’ Srećom, uspjela sam ih sve razuvjeriti! Već danas su mi neki javili da su našu salatu pripremili za ručak, toliko im je bila ukusna :) Za kraj smo se zasladili kuglicama od lješnjaka, lucume i limuna. Moji gosti uvjereni su da je kuglicama poseban okus dalo eterično ulje limuna koje su do sada koristili samo u difuzoru i nisu ni sanjali da se može koristiti za pripremu deserta.

Sudeći po osmijesima mojih gostiju i mojih pomagača iz publike za vrijeme radionice, ali i na odlasku iz VerVite, mislim da mogu reći da sam uspjela u svom naumu.

Zelenarium-radionica-Vervita-11

Do iduće radionice, držimo se sirovog :)

Zelenarium-radionica-Vervita-01

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *