Jagode sa šlagom od indijskih oraščića

Većini su jagode sa šlagom bile omiljena slastica tijekom ljeta u onim divnim i nezaboravnim danima djetinjstva. Bile su i meni, mojim vršnjacima, ali i roditeljima i ostalim, meni tada, starijim ljudima. Kada sam postala sirovojelka i to veganka, šlag više nije bio na mojoj listi prehrane, ali nisam htjela odustati od svoje omiljene poslastice. Zato sam našla način kako da napravim “šlag”. Osim što priprema ove slastice traje nekoliko minuta, pojela se za puno kraće (kolege s posla:)), a ono što me najviše razveselilo, moja kći i njezina prijateljica su isti dan same napravile slasticu i pojele u sekundi.

SASTOJCI:

JAGODE (KOLIČINA PO ŽELJI)

ZA “ŠLAG”:

150 G INDIJSKIH ORAŠČIĆA (NAMOČENIH pa procijeđenih barem 2 sata)

100 ML VODE

4 ŽLICE AGAVINOG SIRUPA

VANILIJA U PRAHU (NA VRH NOŽA)

75 ML KOKOS ULJA (RASTOPLJENOG)

 

PRIPREMA:

  1. Prvi korak kod izrade “šlaga” je stavljanje indijskih oraščića u blender, ali ih je prije toga potrebno namočiti barem 2 sata u vodi pa isprati i procijediti.
  2. Dodajte vodu, agavin sirup, vaniliju u prahu.
  3. Izmiksati u glatku kremu.
  4. Na kraju dodati rastopljeno kokos ulje te još nekoliko sekundi miksati.
  5. Rashladite ‘šlag’ u hladnjaku 30-ak minuta.
  6. Za kraj, ‘šlag’ stavite u zdjelicu i umočite sočnu jagodu. :)

VAŽNO: Kokos ulje ide na samom kraju.

Znam da je puno lakše kad vizualno vidimo pripremu recepata, zato sam ga i snimila. Obavezno ga pogledajte, isprobajte i javite dojmove. :)

Nadam se da će vam se recept svidjeti i da ćete ga isprobati. Znam da će vas osvježiti te da ćete ga rado podijeliti sa svojim najdražima.

Iskoristite sezonu ukusnih jagoda. Ponekad klasični recepti ne donose toliko sreće kao ovi do kojih smo sami došli i dokazali si da možemo osmisliti nešto svoje. Zar ne? :)

Želim vam dobar tek! :)

Ako vam se svidio recept, pridružite nam se na izazovu u kojem ćemo 7 dana pripremati ekskluzivne recepte sirovih grickalica i deserata. Počinjemo 19.5.

Ako želite naučiti pripremati više ovakvih zdravih recepata, za koje nije potrebno kuhanje, prijavite se na neku od mojih edukacija ili izazova ovdje.

Tina ?

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)