10 rješenja za vaše probleme

Čar moje životne misije je kontakt s mnogim ljudima, koji mi pomaže da uvidim koji im problemi čine svakodnevicu, zaokupljaju um, troše vrijeme i utječu na njihovu svjesnost o životu i smanjuju razinu kvalitete života. Naravno, i sama se pronalazim u tome, jer sam i ja tako živjela. Zato su nastale moja mala škola sirove hrane, predavanja, družionice, radionice i izazovi. Za Summer Beach Challenge motivirao me prošlogodišnji ljetni izazov, kroz koji sam primijetila da vas muče neke situacije s kojima se svakodnevno borite. Pokušat ću sve sažeti u 10-ak pitanja i na njih dati odgovore, odnosno pokušat ću vam približiti kako će vam upravo Summer Beach Challenge pomoći da pronađete rješenje za sebe, kako da se motivirate i zabljesnete na plaži, ali i izvan nje. :)

PITANJA:

  1. Razmišljate li ili maštate da želite biti nova osoba, promijeniti neke stvari na i u sebi?

Ne morate priznati svima, dovoljno je da sebi odgovorite. Ja sam puno razmišljala, maštala, tražila načine. U izazovu koji je pred nama, dat ću vam alate i tehnike koji će vam pomoći da postignete balans uma i tijela, koji je potreban kako biste postali nova osoba.

  1. Imate li problema sa samopouzdanjem zbog viška ili manjka kilograma?

Puno ljudi se bori s ovim problemom. Budući da se već više od 6 godina bavim sirovim i veganskim načinom prehrane, upravo je to jedan od temelja na kojima leži izazov, ali i cijela moja životna filozofija, zahvaljujući kojoj kilogrami prestaju biti problem. :)

  1. Energija vam nije jača strana? Teško se budite, brzo se umarate i jedva čekate vikend?

O, znam kako vam je. Tijelo treba imati pravo „gorivo“, a tu opet veliku ulogu ima način prehrane. No, iznimno važno je i vrijeme i način na koji opuštamo um. Razlog više da se 19.5. uključite u izazov, saznate kako se, uz malo izdvojenog vremena i na vrlo jednostavan način, možete napuniti energijom (pritom ne mislim na spavanje :) ).

  1. Želite promijeniti način prehrane, ali nemate sve te skupe aparate u kuhinji za koje mislite da su vam potrebni?

E pa, dobro došli u moju kuhinju. Istina, imam puno aparata koji mi pomažu u kuhinji, ali krenula sam s jednim jako jeftinim blenderom. U izazovu ću vam pokazati kako se i bez aparata ili samo s jednim aparatom može super fino i zdravo jesti. Vidim li ja to novu prijavu? :)

  1. Skupili ste nešto znanja i informacija i krenuli, ali stali. Trebate motivaciju?

Odlično, na pravom ste mjestu. Na našim izazovima skupi se ekipa koja je motivirana, inspirirana i koja podiže svakoga tko je možda i mislio odustati. Tko zna, možda se ovog ljeta dogovorite i za neko sirovo „roštiljanje“. :)

  1. Jeste li jedni od onih koji 1.6. ne znaju gdje će na ljetovanje? Stres, stres, stres, glupo ljetovanje, opet niste počeli s organizacijom na vrijeme.

OK, dogodilo se (ovo je sigurno zadnje ljetovanje :) ). Ako se dogodilo, savjetujem vam da mi se pridružite u ovom izazovu i naučite opustiti tijelo i um antistres tehnikama i sabrati svoje misli, kako biste bili bolji u planiranju i strukturiranju svog vremena.

  1. Kuhanje ručka vam oduzima dragocjeno vrijeme koje ste mogli provesti sa svojom obitelji ili prijateljima?

Iskoristite moje šestogodišnje iskustvo i naučite kako bez stajanja za štednjakom pripremiti šarene i lagane obroke. Savršeni su za ljeto, ali i za sva godišnja doba. Već vas vidim kako cijeli dan uživate u ljetnim aktivnostima, uz divne obroke. :)

  1. Vani je sunce, role vam stoje u ormaru, a svjesni ste da vaše novo „ja“ zahtijeva malo rekreacije?

Majka sam, supruga, zaposlena, blogerica i tri puta tjedno navlačim tenisice i trčim. Pridružite mi se u izazovu i poslušajte kako mi to sve uspijeva. Kako ne biste pomislili da sam ‘posebna biljka’, u izazovu će mi se pridružiti i moji gosti koji će vam i svojim primjerom i svojim iskustvom pokazati kako i oni uspijevaju uskladiti obaveze, drugačiji način prehrane i rekreaciju.

  1. Želite uvesti nove navike, a nemate vremena i/ili volje dolaziti na dogovoreno mjesto po znanje i savjete?

Iako se volim družiti, slobodno vrijeme mi nije uvijek naklonjeno, kao i vama. Zato sam osmislila online izazove koji omogućuju da se pridružite kada hoćete, kako i koliko god hoćete, od kuda god hoćete. Nemate razloga za ne pridružiti mi se. Sve vam je uvijek dostupno online i do svega možete doći jednim klikom. :)

  1. Već ste i ranije završavali online ili offline programe i pozdravili se s ekipom?

Znam, nije motivirajuće, ali kod mene je drugačije. Jednom dio Zelenariuma, uvijek dio Zelenariuma. :) Motivirat ćemo se, inspirirati, savjetovati i učiti jedni od drugih.

Ako imate još pitanja ili nedoumica, pridružite mi se u današnjem live javljanju na Zelenarium Facebook stranici. Vidimo se u 20 sati (utorak, 30.4.2019.).

Uhvatite ovaj izazov.

Tina 💚

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *