Body, Soul & Voice uz Lelu i Maju, Krk, 5. – 7. 5. 2017.

Pozivam vas na Body, Soul & Voice vikend u organizaciji naše dvije svjetski poznate i priznate jazz pjevačice Lele Kaplowitz i Maje Savić. Ponosna sam što sam pozvana sudjelovati na ovom vrhunskom vikend doživljaju koji će se održati od 5. do 7. 5. 2017. na otoku Krku u Vantačićima, na kojem ću održati i radionicu sirove hrane.

Program se sastoji od sveukupno 8 radionica koje su podijeljene kroz tri dana: Meditation & Visualization, Voice Work Sessions, Sound Shower, 5 Tibetan Rites, Raw Food Workshop, Scat Circle, Bliss Baloon i Chakra Sessions. Saznajte više o programu i tehnikama.

Kako bi vaše vikend iskustvo bilo što cjelovitije, Lela i Maja pozvale su me da za vas cijeli vikend spremam obroke prema načelima sirove prehrane. Poznato je da ovako pripremljena hrana čisti tijelo i um, zahvaljujući čemu će vaš rad na sebi, odmor i promjene u ovih par dana bit će intenzivnije. Zavirite u dnevni meni i prijavite se.

U subotu ćemo, uz moje vodstvo, održati i radionicu sirove hrane, a na meniju će biti: zeleni smoothie za početak, špageti od tikvica s pestom, dehidrirani krekeri od povrća sa sirnim namazom (bez sira:)) i kremasti kolač za desert.

Ako ste željni iskusiti nešto drugačije, naučiti nove tehnike, opustiti se i odmoriti te dobro se provesti, prijavite se na ovaj nezaboravan vikend.

LELA KAPLOWITZ:

 

Lela podučava tehniku pjevanja, interpretaciju i improvizaciju, mentalne tehnike programiranja uma i relaksacije po licenci House Of Healing.

Cijenjena je hrvatska vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom. Nastupala je s mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim glazbenicima diljem svijeta (Chico O’Farrill, Charles Tolliver, Matija Dedić i dr.).

Obrazovanje stječe uz jazz mentore Sheilu Jordan u Grazu, Jay Clayton i Marka Murphyja U New Yorku. Pohađa Berklee Summer Music Workshop u Peruggi (Italija) i program The Vocal Performance i Jazz improvisation u školi New School u New Yorku. I dalje se kontinuirano educira putem Berklee online programa te pohađajući seminare i radionice gostujućih pjevača i glazbenika.

Osvaja niz vokalnih međunarodnih nagrada (1. mjesto publike i žirija te titulu Lady Summertime, Finska 2009., 3. mjesto na International Jazz Competition, Rumunjska 2007. itd.) te Porina za izvedbu Papandopulovog Osorskog misterija 2013. g. (Koncertna snimka s 37. Osorskih glazbenih večeri uz eminentne hrvatske vokalne soliste, zbor HRT-a te članove Simfonijskog orkestra HRT-a pod ravnanjem Tončija Bilića). Lela osvaja nagradu Primorsko-goranske županije za unaprjeđenje kulturnog stvaralaštva (2010.).

Ponosna je nositeljica statusa samostalne umjetnice pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika.

Iza sebe ima 4 samostalna nosača zvuka i gošća je na mnogim hrvatskim i stranim audio i video izdanjima.

Organizira i vodi radionice o jazz glazbi za djecu i mlade diljem Hrvatske.

 

MAJA SAVIĆ

Maja u podučavanju pruža holistički pristup, sagledavajući pjevanje kroz rad na tijelu, dahu i glasu, radu na svjesnosti i fokusu, te oslobađanju od treme.

Vrsna jazz vokalistica baršunaste boje glasa i smislom za latino ritmove i blues, s preko 15 godina izvođačkog iskustva od malih pozornica do nastupa na nacionalnoj televiziji i velikim festivalima, od dueta do big bandova!

Aktivni je promotor jazz glazbe, osnivačica i dugogodišnja predsjednica Udruge za promicanje jazz glazbe i kulture – JAZZart, vokalna instruktorica koja redovito organizira radionice u Hrvatskoj i u Parizu, gdje trenutno živi.

Glazbom se počinje baviti još u djetinjstvu, a glumom u tinejdžerskim godinama što joj pomaže da prevlada sramežljivost i strah od pozornice. To je bilo iznimno vrijedno iskustvo za izvođenje jazz glazbe u kasnijim godinama, što često ističe u svojoj metodi podučavanja. Na fakultetu počinje profesionalno nastupati kao pop pjevačica, a jazz otkriva na Sarajevskom jazz festivalu 2004. godine gdje počinje učiti od izvrsne njemačke vokalistice Romy Camerun. To je bio ključni trenutak kada je spoznala da je jazz smjer u kojem želi ići.

“Kada sam prvi put zapjevala jazz, bilo je to kao da sam prvi put čula svoj pravi glas! U tom trenutku sam znala da je to moj poziv. Pjevati JAZZ.”

Ubrzo nakon toga seli u Portugal gdje uči od brojnih jazz majstora iz Portugala, Španjolske i SAD-a. Njen mentor i suradnik je bio renomirani jazz basist Ze Eduardo, s kojim je snimila pop-jazz projekt. Pored jazza, u Portugalu uči indijsku glazbu, brazilske stilove, avangardnu i improviziranu glazbu.

Surađivala je s mnogim glazbenicima iz Hrvatske, od jazz profesionalaca do suradnji s funk grupom Bastardz, Less than a minute, DJ-ima Ludvig & Stela s kojima je snimila i objavila skladbu “How does it feel” za svjetski poznatu kompilaciju Cafe del Mar 2009. godine, itd. Također je snimila dvije skladbe kontrabasista Tihomira Hojsaka za njegov prvijenac “Jazz Room”. Njen talent su prepoznali i kolege, pa je 2008. godine nominirana za nagradu Status u kategoriji Nova nada jazza. Njen prvijenac “Invitation” je trenutno u post-produkciji.

Informacije o smještaju, rezervacijama i cijenama pogledajte na Body, Soul & Voice stranicama.

Vidimo se na Krku!

Tina Uglješić

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)