Isprobaj: RAW blagdansku TRPEZU (pripremi se na vrijeme)

 
Isprobaj sirove, biljne, bezglutenske SLANE i SLATKE recepte na vrijeme.
 
Ovih blagdana iznenadi sebe i sve oko sebe slanim i slatkim delicijama kakve još nikada nisu kušali. Uključi se u 5-dnevni izazov RAW blagdanska TRPEZA.
 
Sigurno svake godine pripremaš kolače koji imaju savršen izgled i okus, no osjećaj nakon što ih pojedeš podsjeća na kamen u želucu.
Slana jela su tipično jako masna, mesna, teško probavljiva i nakon njih se uvijek osjećaš pospano i s grižnjom savjesti.
 
Ako želiš upoznati zdravu alternativu tvojim tradicionalnim kolačima i slanim delicijama koji će izgledom biti jednako savršeni, a okusom puno bolji, ovaj izazov je stvoren za tebe.
 
SVAKI DAN! – PRAKTIČNE RADIONICE S TINOM – saznaj više, u nastavku
 

10 RAZLOGA ZBOG KOJIH SE TREBAŠ PRIJAVITI:
 • Nauči jednostavne i ukusne recepte bez pečenja
 • Osvoji vrijedne nagrade
 • Podari zdravije ruho tvom blagdanskom stolu
 • Zaboravi gluten, šećer, maslac, jaja, meso, mast, mliječno
 • Ne pališ pećnicu
 • Budi dio podržavajuće i pozitivne grupe
 • Sudjeluj iz udobnosti svog doma, jer nikud ne trebaš ići
 • Uštedi vrijeme
 • Cijeli program možeš prilagoditi svom dnevnom rasporedu
 • Pripremljene deserte možeš zamrznuti, tako da ih imaš spremne za blagdane
Da ne zaboravim, želudac će ti biti zahvalan, savjest čista, a gosti i obitelj te neće prestati hvaliti. :)
 
POKLON, POPUSTI I BONUS – za svakog sudionika ovog izazova! Budući da je vrijeme darivanja, odlučila sam ovu godinu završiti s IZAZOVOM ZA PAMĆENJE! Stoga ću sve sudionike ovog izazova darivati s:
 • dodatnim poklonom,
 • jestivim bonusom,
 • i dodatnim brojnim popustima.

Saznaj u nastavku što sve sam vam pripremila.

U 5 dana nauči pripremati slastice i slana jela koji su provjereno toliko ukusni da će oduševiti i one s najzahtjevnijim zubom. Dobit ćeš 5 slatkih i 5 slanih recepata (za ukupno 5 dana izazova).
 
Ako slučajno ne stigneš pripremiti sve, nema veze, ostaješ u izazovu. Jer, glavni ciljevi zbog kojih i organiziram ovakva virtualna druženja su:
 
 • da sudionike naučim novim, zdravijim alternativama,
 • da okupim vesele i podržavajuće ljude,
 • da uživamo u finim receptima i
 • da dobijete motivaciju da s ovakvim, zdravijim odabirima, nastavite i dalje i kad izazov završi. :)
 
Uobičajene kiflice, kuglice od keksa, makovnjača, čoko kocke, medenjaci, fritule,… pripremljene na tradicionalan način, zamijenit ćeš kolačima koje nije potrebno peći i koji ne sadržavaju gluten, šećer, jaja i maslac.
 
A svoj slani dio blagdanske trpeze obogati (ili potpuno zamijeni): sirovom veganskom francuskom salatom (za koju SVI traže recept jednom kad ju probaju), sirovim slanim tartom, toplom krem juhom,… – isključivo SIROVO i BILJNO.
 

Da! Želim se uključiti. 

KAD KREĆE IZAZOV I KOLIKO TRAJE? Krećemo u petak, 8. 12. i traje 5 dana, do 12. 12. 2023.

FOTO: Antea, sudionica JEDNOG OD PROŠLIH RAW IZAZOVA

 

ŠTO OBUHVAĆA OVAJ IZAZOV

1. NAGRADE:

 1. 1 x Mala škola sirove hrane by Zelenarium (početna ili napredna, po odabiru dobitnika)
 2. 1 x 45 minuta individualnog online coachinga s Tinom More
 3. 1 online izazov Zelenariuma za jednu osobu. Nagrada se ne odnosi na izazove koje Zelenarium organizira u suradnji s drugima, već samo na samostalne izazove.

2. RECEPTI I POPIS NAMIRNICA ZA KUPOVINU: ako uplatiš do 7.12., dobit ćeš popis namirnica 7.12. (ujutro), tako da ćeš moći na vrijeme obaviti kupovinu.

3. BONUS: UPUTE ZA 2 (sirova i jestiva) POKLONA IZ KUĆNE RADINOSTI. Vjerojatno i ti iz godine u godinu razmišljaš što ćeš darivati dragim ljudima. A želiš da bude posebno i originalno. Ovaj put, dobit ćeš ideju i upute za dva predivna homemade poklona, s kojima će svi kojima ćeš ih pokloniti biti oduševljeni i pričat će o tome još godinama.

4. POKLON ZA SVE!: vrijeme je darivanja, pa sam i ja odlučila u ovaj izazov uključiti poseban poklon za BAŠ SVAKOG SUDIONIKA. Radi se o Planeru želja za 2024., u .pdf obliku.

5. FACEBOOK GRUPA: svi sudionici postat će dio zatvorene Facebook grupe ‘RAW blagdanska TRPEZA’. Zahvaljujući dosadašnjem 31 izazovu koje sam organizirala, mogu ti garantirati da će atmosfera u grupi biti puna iskrene podrške, motivacije, inspiracije. Ako ćeš imati pitanja, uvijek ću tu biti ja, ali i svi divni ljudi iz ove grupe.

6. SVAKI DAN! – PRAKTIČNE RADIONICE S TINOM: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom, Tinom More, autoricom Zelenariuma. Ako ne stižeš, možeš pogledati snimke. Ova druženja bit će u prijepodnevnim satima, u 10h, u trajanju od 45 minuta, od petka do utorka.

7. DNEVNA PODRŠKA: imat ćeš Tininu dnevnu podršku i mogućnost postavljanja pitanja.

8. MOJ ZELENARIUM: nakon završenog izazova ‘selimo se’ u Facebook grupu Moj Zelenarium, koja će poslužiti kao daljnji poticaj i motivacija na putu tvoje promjene.

9. POPUSTI: Kao sudionik ovog izazova, ostvaruješ:

 • 30% popusta na ovaj izazov, ako ga kupuješ nekome na poklon. Popust za drugu osobu ostvaruješ samo ako si i ti sudionik. Dakle, za svaku osobu kojoj ćeš kupiti ovaj izazov na dar, cijena je 43,40 EUR (326,99 Kn). 
 • 10% popusta na tradicionalnu online Novogodišnju radionicu želja za 2024. by Tina More, jedna u prosincu, jedna u siječnju (termini će biti objavljeni uskoro)
 • 10% popusta na online programe Zelenarima: Uvedi smoothie umjesto pekare i zablistaj (4 tjedna), O.BILJE starter (6 tjedana) i O.BILJE u tebi (6 tjedana) – sljedeći termini od siječnja 2024.
 • trajni popust za svaki sljedeći Zelenarium online izazov (kao ‘vjerni član’).
 • vaučer s popustima u VerVita Hrvatska, za kupnju uređaja (blenderi, dehidratori, sokovnici, multipraktici, destilatori,…).

Želim sudjelovati, prijavljujem se

FOTO: TINA, sudionica JEDNOG OD PROŠLIH RAW izazova

 


DATUM I TRAJANJE:

Startamo 8.12. 2023. – označi u kalendaru!
Trajanje: 5 nezaboravnih dana punih otkrića.

KAKO SUDJELOVATI:

Prijavi se i uplati 62 EUR. Nakon toga, dobit ćeš mail dobrodošlice s linkom na zatvorenu Facebook grupu u kojoj će se održavati izazov i u kojoj ćeš pratiti sve aktivnosti i preuzimati materijale.

POSEBNA POGODNOST ZA VJERNE ČLANOVE: cijena je 53 EUR.
Vjerni član postaješ ako si sudionik barem jednog od prošlih Zelenarium plaćenih izazova ili O.BILJE plaćenih programa.

 
PRIJAVI SE OVDJE:

Prijave su zatvorene. Vidimo se na nekom od budućih predavanja, radionica, Malih škola sirove hrane, O.BILJE programa ili online izazova.

Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

PODACI ZA UPLATU IZAZOVA:
IBAN: HR1124020061140333091
Primatelj: Zelenarium, obrt za usluge, vl. Tina Uglješić, Vranićeva 21, 10000 Zagreb
Poziv na broj: (OIB uplatitelja ili porezni broj, za uplate iz inozemstva)
Iznos: 62 EUR, tj. 53 EUR za vjerne članove
Opis plaćanja: RAW blagdanska TRPEZA
Za uplate iz inozemstva: SWIFT: ESBCHR22, Erste&Steiermaerkische bank d.d. 

BARKOD (za jednostavniju uplatu), na iznos 62 EUR. Za vjerne članove, potrebno je samo korigirati iznos uplate na 53 EUR:

Cijene u kunama: 467,13 kn puna cijena, te 399,32 kn za vjerne članove.
PDV uključen u cijenu. Ako je potrebno izdati R1 račun, javite mi to na zelenarium@gmail.com, odmah nakon prijave.


KAKO DO NAGRADE?

Objavljuj fotke/videa svojih obroka u Facebook grupi, ako želiš mogućnost osvajanja nagrade. Ako ne želiš, ne moraš uopće objavljivati. Zeleni Zelenarium žiri će odabrati najkreativnije fotografije/videa, koje će osvojiti nagrade. Sve detalje i pravila ovog kreativnog natječaja naći ćeš na Facebook stranici Zelenariuma.

FOTO: VEDRANA, sudionica JEDNOG OD PROŠLIH RAW IZAZOVA

 

DOJMOVI SUDIONIKA PROŠLIH RAW IZAZOVA:

Korana: Predivni recepti! Kratki i slatki. Tko bi rekao da se možemo zasladiti bez šećera, brašna ili jaja!? Hvala Tina na svemu, tvoj život je inspiracija i primjer za sve nas!!! Hvala!

Vedrana: Uh, tako mi je žao što je već prošlo svih 5 dana! Stvarno sam uživala u svakom receptu! Kao i uvijek, Tina je za kraj pripremila nešto posebno da već sada jedva čekam novi izazov!!! Hvala svima na prekrasnom druženju, uživala sam u svim vašim fotkama! A Tebi, Tina, hvala na nesebičnosti kojom nas svakim izazovom obasipaš i oplemenjuješ!

Pavica: Opet masiramo nepca sa punoćom okusa i šarenilom boja.

Adrijana: Kraj •• kažu novi početak
I definitivno. S 12. mjesecom završava i godina dana upoznavanja sirove čarolije. Duga godina, ali nekako i kratka. S Tinom i njenom magijom sirovih obroka se ne rastajem. Uvijek sam voljela sve te boje, okuse i prave žive namirnice. Samo ih ponekad zametnem, stavim sa strane. Zahvalnost za večeras posvećujem cijelom Zelenariumu što nas uči na svim nivoima kako biti živ i kako kombinirati svijet oko nas.
Hvala i cijeloj ekipi, sudionicima koji zbilja nude divne kreacije, koji ne samo da inspiriraju, već i pomažu da ustrajemo.
Zato, Hvala •• Idemo naprijed, stvorimo svijet za nas!

Ovo je za mene!

FOTO: mira, sudionica JEDNOG OD PROŠLIH RAW IZAZOVA

 

PITANJA I ODGOVORI

Kroz dosadašnje izazove susrela sam se s nekim pitanjima pa sam odlučila odmah dati odgovor na njih, kako bih ti olakšala prijavu i sudjelovanje u izazovu. :) 

 1. MOGU LI SUDJELOVATI U IZAZOVU AKO NISAM U ZAGREBU? Možeš. Izazov je u zatvorenoj Facebook grupi. Dakle, treba ti računalo ili mobitel i internet. Sve radiš iz udobnosti vlastitog doma ili apartmana ili vikendice. :) 
 2. KAKO SE MOGU PRIJAVITI? Prijave su u nastavku i vrlo su jednostavne. :) Kad se prijaviš, doći će ti e-mail sa svim važnim informacijama za dalje.  Prijava
 3. TREBAM LI OBROKE PRIPREMATI U NEKO ODREĐENO VRIJEME? Ne. Pripremu prilagođavaš sebi. Čak ih ne trebaš pripremati po danima. Recept iz prvog dana, možeš pripremiti peti dan. Iako, puno nam je zabavnije vidjeti fotografije u našoj Facebook grupi kad svi pripremamo isti recept. :)
 4. TINA, NE STIŽEM NA TVOJ LIVE. MOGU LI GA KASNIJE GLEDATI? Možeš. :-) Svako live javljanje ostaje sačuvano u Facebook grupi. 
 5. KADA ĆU DOBITI RECEPTE I POPIS NAMIRNICA? Recepti i popis namirnica će biti dostupni od 7.12.2023.
 6. NE VOLIM OVU NAMIRNICU KOJU SI STAVILA U OVAJ RECEPT, MOGU STAVITI NEKU DRUGU? Možeš. :-) Tijekom izazova naći ćemo i koju. 
 7. NEMAM FACEBOOK, MOGU LI IPAK SUDJELOVATI U IZAZOVU? Možeš, ali tada ne možeš osvojiti nagradu. :)
 8. MORAM LI STAVLJATI FOTKE OBROKA U ZATVORENU FACEBOOK GRUPU? Ne moraš, ali u tom slučaju ne sudjeluješ u osvajanju nagrade. :)
 9. TREBAM LI ZA OVAJ IZAZOV IMATI NEKI DRUGI UREĐAJ, OSIM BLENDERA? Ne trebaš. Ali, dobro će ti doći i sjeckalica/multipraktik (iako nije obavezan).
 10. MORAM LI IMATI JAKI, SKUPI BLENDER? Ne moraš. Recepte ću prilagoditi, a i dobit ćeš upute kako sa slabijim blenderom možeš dobiti gotovo isti recept, kao i sa skupim blenderom.
 11. NISAM DOBILA LINK ZA ULAZAK U FACEBOOK GRUPU PA NE MOGU UĆI U NJU. Molim te, provjeri u Promotions ili Spam, a ako nema ni tamo, ja ću te dodati, samo mi javi. 
 12. MOGU LI SE PRIJAVITI NA IZAZOV, IAKO JE ON VEĆ POČEO? Možeš. Samo nemoj čekati baš zadnji dan. :)

Otkako sam prije više od 11 godina otkrila sirovu vegansku prehranu, svoje oduševljenje prenosim svakodnevno, kome god stignem, u gotovo svakoj prilici. Ono što me dodatno veseli je ogroman broj ljudi koji objeručke prihvaćaju ovaj stil prehrane (ne nužno 100%) i sve veći broj onih koji se svakodnevno pridružuju ovoj zelenoj zarazi. Shvatila sam da je prehrana zaista gorivo našeg tijela i da ako unosimo lošu hranu, naš “motor” ne može dobro raditi. Pojednostavi stvari, pridruži mi se i uvjeri se da možeš sjajiti i iznutra.

Pridruži se i ti i uživaj u spoznaji da radiš dobru stvar za sebe, za svoju obitelj, ali i šire. :)

Vidimo se u izazovu!

Bit će mi drago svjedočiti tvojim promjenama.
Tina

Za bilo koje dodatno pitanje, obrati mi se na: zelenarium@gmail.com 

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 misao o “Isprobaj: RAW blagdansku TRPEZU (pripremi se na vrijeme)

 1. Povratni ping: Sirovi, bezglutenski PURPURNI kolač s kremom od limuna i kokosom - ZelenariumZelenarium

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)