Vikend intenziv radionica sirove hrane: „Okusi Tajlanda” by guest chef Ivana Rukavina

Poznat kao „zemlja osmijeha”, Tajland se osim s ljubaznošću, može pohvaliti i s iznimno bogatom kuhinjom koja se najvećim dijelom odvija – na cesti! Sama šetnja tajlandskim ulicama postaje live pozornica gdje pojedinci na otvorenom pokazuju svoje kulinarske majstorije! Iznimna posvećenost detaljima, individualizirana „a la minute” priprema jela i pažljivo kombiniranje okusa samo su neke od karakteristika tajlandske kuhinje.

Pridruži nam se i okusno otputuj s mojom gošćom, Ivanom Rukavina, koja se nakon radnog boravka na Tajlandu odlučila vratiti u Hrvatsku i podijeliti svoje znanje i ljubav prema ovoj kuhinji s tobom.

Što ćeš naučiti?

Na vikend intenzivu naučit ćeš pripremati tradicionalna tajlandska jela u sirovoj verziji kako bismo maksimalno iskoristili hranjivost namirnica i sačuvali njenu vitalnost. Tajlandska kuhinja u originalnoj izvedbi sadrži veliki udio sirovih namirnica koje, združene sa svježim začinima, garantiraju „eksploziju“ okusnih pupoljaka.

Osim prepoznavanja i korištenja egzotičnog voća i povrća, recepte ćemo pripremati koristeći se tradicionalnim azijskim posuđem.

Prijavi se

Teme radionice:

 • Što je ključno za tajlandsku kuhinju?
 • Kako nabaviti namirnice u Hrvatskoj?
 • Balansiranje svih 5 okusa
 • Što je taj „umami” okus i gdje se krije te kako ga ukomponirati u svako jelo?
 • Koje su osnovne tehnike tajlandske kuhinje?
 • Kako izraditi i poslužiti tajlandski meni?
 • Osnove ukrašavanja tanjura

Što ćemo pripremati? 

 1. DAN (PETAK)
 • MIANG KHAM (tajlandska plata dobrodošlice)
 • SOM TAM (sirova salata od zelenog manga ili papaje)
 • RAW PAD THAI (poznati rezanci u slatko-kiselo-ljutom umaku)
 • SVJEŽE PROLJETNE ROLICE s umakom od kikirikija

     2. DAN (SUBOTA)

 • POMELO SALATA (osvježavajuća salata s thai dressingom)
 • RAW SUSHI s ljutom majonezom i ponzu umakom
 • TOM KHA (tradicionalna aromatična juha od kokosa)

Želim sudjelovati na radionici

Kada i gdje: 22. i 23.11. 2019. U petak od 17:30 do 20:30, u subotu od 9:00 do 12:00 sati, Zelenarium, Trg Drage Iblera 5/3, Zagreb.

Cijena: Za prijave i uplate, do petka, 15. 11.2019., cijena za oba dana je 700 kn. Nakon tog datuma, cijena je 770 kn. U cijenu su uključeni skripta s receptima, degustacija svih pripremljenih jela, prostor, namirnice i predavač.

Cijena pojedinačne radionice je 400 kn. Recepti su neovisni jedan o drugome, ali se predavanja nadograđuju. Ako želiš pojedinačnu radionicu, prijavi se i pošalji mail s napomenom za koji dan se prijavljuješ na: zelenarium.eventi@gmail.com.

Prijave su zatvorene. Vidimo se na nekoj od budućih radionica, Malih škola sirove hrane, družionica ili online izazova. Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

PODACI ZA UPLATU:
IBAN: HR1124020061140333091
Primatelj: Zelenarium, obrt za usluge, vl. Tina Uglješić, Vranićeva 21, 10000 Zagreb
Poziv na broj: (OIB uplatitelja)
Opis plaćanja: Okusi Tajlanda

Dodaj Ivanino predavanje u svoj Google kalendar: 

Broj polaznika je ograničen: minimalno 6, maksimalno 12 osoba.

O Ivani: nakon diplome iz socijalne pedagogije, Ivana se odlučuje na promjenu i odabire put zbog kojeg se svaki dan osjeća kao da je na godišnjem. Završava tečaj za biljnog nutricionista na eCornellu i zapošljava se u kuhinji veganskog bistroa u Zagrebu. Oni joj postaju medij za prenošenje svoje strasti prema zdravom i aktivnom načinu života na cjelovitoj biljnoj prehrani. Pomažući ljudima s njihovim fitness ciljevima kroz biljnu prehranu, Ivana se sve više zaljubljuje u atmosferu kuhinje. Kako bi nastavila napredovati upisuje specijalizirane profesionalne tečajeve u Blue Lotus Centru za biljnu prehranu na Tajlandu gdje ostaje raditi godinu dana.

Inspiraciju za svoja jela najviše crpi iz velike ljubavi prema upoznavanju drugih kultura, posjetama tržnicama i farmama diljem svijeta te svježim, lokalnim i sezonskim namirnicama.

Kad nije u svojem kuhinjskom labosu, najviše uživa u dugim šetnjama Sljemenom ili Velebitom, čitajući pod drvom masline u Bolu na Braču ili u vožnji biciklom u potrazi za drvom smokve ili kakija. :) Možete ju pratiti na njenom Instagram profilu: Planted_by_Ivana.

Želim doći na intenziv radionicu

Vidimo se. :) 

Tina & Ivana

 

 

 

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *