Uključi se u: 5 dana BEZ KUHANJA i uvjeri se u snagu hrane

Iz nekog razloga osjećaš da te vuče isprobati sve one prednosti sirove hrane o kojima pričaju? Ovo je idealna prilika za to jer:

 • dobivaš gotove recepte za 5 smothija i 5 ručkova
 • ne moraš brinuti o posebnim uređajima (osim blendera, koji uopće ne mora skup i jak)
 • kroz moja predavanja ćeš saznati puno više detalja o sirovoj hrani
 • u kratkom vremenu ćeš osjetiti i iskusiti puno promjena na svom tijelu i u sebi 
 • saznat ćeš kako je sirova hrana utjecala na život mojih gostiju
 • iskoristit ćeš vjetar u leđa koji ćeš dobiti od grupe, ekipe koja također sudjeluje.

Kao bonus, upoznat ću te s novim jutarnjim aktivnostima koje će ti očistiti um i omogućiti da u dan kreneš svježije, poletnije.

Bez obzira na to kakvi su ti planovi za prehranu za dalje, ovih 5 dana omogućit će ti da osvijestiš koliko čista hrana može promijeniti tvoj stav o zdravlju, tebi, životu, odnosima,… Kod uobičajene prehrane rijetko imamo priliku to iskusiti.

Zanima li te kako? Prihvati izazov! 

Svaki dan, nova 2 recepta i tako svih 5 dana. Sve što trebaš svodi se na tri jednostavna koraka:

 1. prijava i uplata
 2. nabavka namirnica prema popisu kojeg ću ti poslati prije početka
 3. priprema obroka prema receptima koje ću ti poslati te praćenje live događanja i druženje s predivnim, pozitivnim, poticajnim ljudima, sudionicima izazova

Kako bi onda izgledao tipičan dan u ovih 5 dana?

 • ujutro odmah nakon buđenja – aktivnost za um i tijelo prema mojim uputama (ovo je opcionalno, tko želi)
 • ujutro – smoothie (prema receptima koje ćeš dobiti od mene)
 • užina – ponovo smoothie ili puuuuno voća
 • do navečer – još 1-2 obroka (prema receptima koje ćeš dobiti od mene)
 • od navečer do ujutro sljedeći dan – odmor od hrane, tko želi (ništa ne jedemo, pijemo vodu, po mogućnosti destiliranu ili čaj)

Prihvaćam izazov

Postani osoba odluke i svojim primjerom motiviraj sve oko sebe. Ako ti se ne pridruže ovaj put, sigurna sam da će ih tvoja promjena inspirirati za trenutak u budućnosti kada će biti spremni. Ti budi osoba koja kreće danas. Prijavi se i 19. 5. (srijeda) kreni u novu životnu avanturu!

Obroke ćeš pripremati u svom domu. No, to ne znači da se nećeš družiti ni s kim. Itekako, ući ćeš u zatvorenu Facebook grupu gdje sve pršti od ideja, lajkova, komentara i super kreativnih fotki obroka.

Želim sudjelovati

Ako:

 • želiš zagaziti na put da postaneš nova osoba, kakvom se zamišljaš već duže vrijeme ili
 • trebaš poticaj za promjenu ili
 • želiš naučiti kako se nositi sa stresnim situacijama ili
 • želiš pripremiti tijelo i um za ljeto, ali i za sva ostala godišnja doba ili
 • se želiš riješiti starih, loših prehrambenih navika ili
 • imaš problema s viškom kilograma ili
 • želiš povećati kvalitetu svog života ili
 • želiš vratiti samopouzdanje ili
 • imaš lošu probavu ili
 • se želiš osjećati svježe i poletno ili
 • ti se ne sviđa tvoj odraz u ogledalu ili
 • imaš problematičnu kožu ili
 • želiš sebi dokazati da možeš usvojiti i održati zdrave navike ili
 • ne želiš provoditi vrijeme za štednjakom ili
 • želiš provoditi više vremena sa svojim najdražima (umjesto u kuhinji) ili
 • uživati u zdravim i šarenim obrocima ili
 • želiš motivirati druge na promjenu,

onda je ovaj izazov stvoren za tebe. Uhvati izazov i dokaži sebi koliko je snaga volje jaka.

Donosim ti “recept” kako krenuti, kako biti ustrajan na putu, kako pripremiti zdrave obroke, dovodim ti goste koji će ti reći kako oni to uspijevaju i dajem ti alate i tehnike kako um dovesti u balans s tijelom.

Prijavljujem se

Prije 9 godina krenula sam sa životnom promjenom, promijenivši prehranu. No, ubrzo sam spoznala koliko su bitne misli i emocije te sam završila školu za trenera osobnog rasta i razvoja, čije tehnike primjenjujem svakodnevno i na sebi, ali i u radu s drugima.

Jako bih voljela i kod tebe osvijestiti važnost kvalitete misli i osjećaja, te sam zato odlučila u ovaj izazov uvesti i BONUS u obliku mentalnih vježbi koje će ti omogućiti da započneš dan na znatno kvalitetniji način. Sudjelovanje u ovom bonusu nije obavezno. :)

Da, želim i ja

KADA KREĆE IZAZOV I KOLIKO TRAJE:

od 19. do 23. 5. 2021. (5 dana)

ŠTO OBUHVAĆA:

 1. RECEPTE ZA 5 SMOOTHIJA I 5 RUČKOVA + POPIS NAMIRNICA ZA KUPOVINU: Kako ne bi bilo stresa i panike, recepte i popis potrebnih namirnica šaljem na vrijeme. :) Garantiram da ćeš uživati kupujući sočne i šarene namirnice koje ću staviti u recepte. Naravno, za ovaj izazov pripremam nove recepte, koje ne možeš naći na Zelenarium blogu. Dobit ćeš ukupno 5 recepata za smoothie i 5 recepata za ručak. 
 2. BONUS: jutarnje aktivnosti za opuštanje uma i tijela s kojima ćeš u svaki dan krenuti s puno elana, zadovoljstva i fokusa.
 3. FACEBOOK GRUPA: svi sudionici postat će dio zatvorene Facebook grupe ‘5 dana bez kuhanja’. Oni koji su već sudjelovali u mojim izazovima, znaju o kakvoj zajednici je riječ. Facebook grupom uvijek vlada motivacija, inspiracija, pozitiva, sreća i veselje. Pridruži im se i ti. :)
 4. FACEBOOK LIVE S TINOM: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom, Tinom Uglješić, autoricom Zelenariuma. Prenijet ću ti svoja iskustva i odgovarat ću na pitanja tijekom izazova. Live je u zatvorenoj Facebook grupi, isključivo za sudionike izazova.
 5. FACEBOOK LIVE S GOSTIMA: moji gosti su: Ivana Rukavina (plant based chef), Igor Blažinčić (kondicijski trener) i Luka Hinić (detoks specijalist). To su osobe koje su iskusile detoks i sirovu hranu i podijelit će s vama na koji način je utjecala na njihov život. Na taj način želim svima vama sudionicima omogućiti da osjetite dodatnu motivaciju za promjenom prehrane koja vam može donijeti promjenu života. Više o gostima pročitaj niže.
 6. DNEVNA PODRŠKA: imat ćeš dnevnu podršku i mogućnost postavljanja pitanja.
 7. MOJ ZELENARIUM: nakon završenog izazova dobit ćeš pristup zatvorenoj Facebook grupi Moj Zelenarium, koja će poslužiti kao dodatni poticaj i motivacija na putu tvoje promjene. Tu smo za tebe kad zapneš, izgubiš motivaciju ili želiš s nama nešto podijeliti.
 8. POPUSTI U VERVITI: Ekipa Vervite me podržava i prati od prvog dana i zato i ovaj put za sve vas sudionike izazova priprema poseban popust za kupnju uređaja koji su idealni za pripremu sirove hrane (blenderi, sokovnici na hladno prešanje, multipraktici, dehidratori,…). 

KAKO SUDJELOVATI:

Prijavi se preko obrasca u nastavku i uplati 260 kn/34,5 EUR.

POSEBNA POGODNOST ZA SUDIONIKE PROŠLIH IZAZOVA, vjerne članove: cijena je 220 kn/29 EUR. Vjerni član postaješ ako si sudionik barem jednog od prošlih Zelenarium izazova.
 

Prijave su zatvorene. Vidimo se na nekom od budućih predavanja, radionica, Malih škola sirove hrane, družionica ili online izazova. Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

PAKET SKRIPTI S PROŠLIH ZELENARIUM IZAZOVA: ako želiš, možeš kupiti skripte s receptima s prošlih izazova (jednu, više njih ili sve). Cijena jedne skripte je 50 kn. Ovdje odaberi i naruči skripte: https://zelenarium.com/kupi-svoju-skriptu-recepata-iz-bilo-kojeg-zelenarium-izazova/.

 
GOSTI:
1. Ivana Rukavina, plant based chef
Diplomirana socijalna pedagoginja, odlučuje promijeniti svoju karijeru i odabrati put srca zbog kojeg se svaki dan osjeća kao da je na godišnjem. Završava tečaj biljnog nutricionizma na eCornellu i zapošljava se u kuhinji veganskog bistroa u Zagrebu,
koji joj postaje medij za prenošenje svoje strasti prema zdravom i aktivnom načinu života na cjelovitoj biljnoj prehrani. Pomažući ljudima s njihovim fitness ciljevima kroz biljnu prehranu, Ivana se sve više zaljubljuje u atmosferu kuhinje. Kako bi nastavila napredovati upisuje specijalizirane profesionalne tečajeve u Blue Lotus Centru za biljnu prehranu na Tajlandu, gdje je radila godinu dana. Vrativši se u Hrvatsku, osmislila je i pripremala cijelu ponudu Urban&veggie restorana u Dubrovniku, 2020. godine.
 
Trenutno održava online radionice kuhanja i u potrazi je za novim radnim avanturama i iskustvima.
 
2. Igor Blažinčić, vlasnik Body & Mind franšize i kondicijski trener već 20-ak godina. Trenirao je mnoge hrvatske klubove, poznate sportaše i reprezentacije, s kojima je postizao vrhunske rezultate.
 
Prehrana koju Igor unosi je velikom većinom svježe voće i povrće.
 
Otkad je otkrio Qigong i Tai Chi, nastoji ih svakodnevno vježbati kako bi unaprijedio svoje zdravlje i razinu energije. Svakodnevna meditacija, učenje i čitanje nečeg novog mu pomaže da ostane u fokusu te da razvija svoje mentalne potencijale, a vječna borba za istinu i pravdu da ga podsjeti što znači njegovo ime Igor.
 
3. Luka Hinić, certificirani detoks specijalist koji pruža usluge Health, Mindset i Emotional Coachinga.
 
Od 4 dijagnosticirane autoimune bolesti, spasila ga je prehrana. Upravo zato što je na sebi iskusio moć prehrane, njegova životna misija postala je pomoći ljudima da postanu svjesni vlastite moći, želi ih podsjetiti tko oni zaista jesu i želi ih vratiti na put koji svaki čovjek zaslužuje, a to je sretan, zdrav i ispunjen život.

IDEJA:

Ovu ideju napišem uvijek kad je izazov u pitanju. Dakle, ideja je da uključiš u izazov svoju ekipu s posla, prijatelje, obitelj i da se međusobno motivirate da krenete na put promjene, da ne posustajete i da na kraju postanete nova osoba. Osoba koja će se i nakon izazova nastaviti razvijati u pravom smjeru. Probaj, bit će ti zabavno. :)

10 PREDNOSTI OVOG IZAZOVA:

 1. Dio tebe postat će nova osoba i počet ćeš s promjenom života.
 2. Osjetit ćeš vitalnost i napunit ćeš se energijom.
 3. Opskrbit će te mnogim vitaminima, mineralima, antioksidansima, enzimima (koji ostanu sačuvani jer nema termičke obrade), fitonutrijentima, klorofilom,…
 4. Pomoći će ti normalizirati tjelesnu težinu.
 5. Poboljšat će ti probavu.
 6. Nema kuhanja i gubljenja vremena. Priprema je jednostavna i brza. 
 7. Određene namirnice mogu pomoći u čišćenju organizma od toksina i teških metala. Oprez: ako si trudna ili imaš malu djecu, informiraj se o namirnicama koje valja konzumirati u ograničenim količinama ili ih izbjegavati.
 8. Radit ćeš na balansu uma i tijela.
 9. Shvatit ćeš da možeš prehranom i alatima/tehnikama koje ću ti pokazati, promijeniti život, čak i ako živiš ubrzanim načinom života.
 10. Vrlo vjerojatno ćeš se spontano početi okretati prirodnijoj i zdravijoj vrsti hrane. Tu ti može pomoći i Mala škola sirove hrane.

Otkako sam prije 9 godina prihvatila sirovu prehranu, svoje oduševljenje prenosim svakodnevno, kome god stignem, u gotovo svakoj prilici. Dokaz sam tome da to izvrsno funkcionira i zato imam veliku želju da i ti to probaš i daš si priliku za život kakav želiš živjeti. :)

DOJMOVI SUDIONIKA DOSADAŠNJIH IZAZOVA:

Matea: Ovo je bilo uživanje u novim okusima i kombinacijama. Divno prijateljstvo sa “zelenim” od kojega mi se prije “dizao želudac”. Sve oko sebe sam zarazila i smoothijima i ručkovima ☺ Hvala Tina i Ivana na divnoj podršci i znanju koje ste podijelile s nama. Već dugo vremena slažem i kombiniram smoothije, ali ovo je bio preskok u nešto potpuno novo. I sretna sam zbog toga! 💚

Tatjana: Izazov je bio pun pogodak.😊 1. Uživala u izazovu, 2. Motivirala mamu od prijateljice, nakon tjedan dana kod njih na moru, žena si je kupila blender, 3. Druženja kod mene su se pretvorila u smoothie partije, 4. Prestala piti KAVU, 5. Opustila se po pitanju voća, sad ga jedem koliko hoću, zahvaljujući Ivani i Tini, 6. Pripremila prva četiri video recepta, 7. Spontano se počela hraniti sirovom hranom

Kristina: Draga Tina, hvala ti puno na tome što jesi… Vrlo inspirativna, iskrena, autentična, pozitivna i prirodna. Ovaj izazov je bio pravi pogodak. Mislim da je pravi opis onaj s valovima oko kamenčića u vodi. I jako to brzo ide, vidiš i sama. Svatko tko je probao bar jedan tvoj smoothie, već je “u igri” :) Jako mi je drago što me put naveo na tebe. Radi i dalje to što radiš, i više je nego odlično ;)

Iris: Moj izazov danas ne završava: sutra krećem iz početka. Hvala svima na druženju: Tini na super receptima, Ivani na super savjetima, te svim kreativnim djevojkama koje su me oduševile svojim wooow fotkama! ♥ ♥ ♥

Ana: Izazov me samo gurnuo korak dalje u nastojanju da što zdravije hranim sebe i svoju malu obitelj. Svaki dan se vrijedno miksalo, iščekivalo okuse, uživalo iz dana u dan u sve boljim i boljim okusima. Na neke se kombinacije ne bih sama odvažila, a sada ću ih ponavljati sigurno. Hvala tebi Tina i Ivani na svim informacijama što ste ih nesebično podijelile i nadam se da ovo nije kraj nego tek početak!

Brankica: Htjela bih s vama podijeliti ovo svoje bolničko iskustvo. Ja sam znala da ću morati u bolnicu pa sam se na neki način i pokušala pripremiti, tako sam i došla do ove grupe. Sada vidim da se to uvelike isplatilo, evo drugi dan nakon operacije koja je bila dosta zahtjevna, ja se osjećam izvrsno i sutra idem doma. Čast mi je biti član ove grupe. Živjeli u zdravlju!

Vidimo se na 5 DANA BEZ KUHANJA! :)

Tina 💚

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *