Smoothie s koprivom i narančom

jaglac_2

Kopriva je biljka koju posebno štujem. Osim što je intrigantna pomisao da pijete ono što bi vas inače poprilično opeklo u slučaju da dotaknete, kopriva je ujedno iznimno zdrava, ali i ugodnog okusa. Prednost u odnosu na tradicionalne oblike konzumiranja koprive u kojima se ona kuha tj. termički obrađuje (juha, varivo, sirup, pita, fritaja i sl.) leži u tome što ćete ju u smoothiju konzumirati u njenom najboljem izdanju – sirovu. Takva će u sebi i dalje sadržavati sve vitamine, minerale, enzime, klorofil i još mnoštvo drugih sastojaka blagotvornih za vaš organizam.

Iskoristite lijepo vrijeme i s društvom dogovorite izlet u netaknute krajeve prirode koji ćete ujedno iskoristiti za branje koprive. Bitno je ne brati koprivu u blizini naseljenih područja ili prometnica jer ona izrazito crpi toksine iz okoliša.

Kopriva je idealna biljka za proljeće jer će vam pomoći u detoksikaciji organizma nakon zime i jačanju imuniteta.

za 1 osobu

SASTOJCI:

1 naranča

1 BANANA

1 šakA KOPRIVE

nekoliko cvjetova jaglaca i ljubičice (ako imate u vrtu)

2,5 dl vode

jaglac_1

PRIPREMA:

Oguljenu naranču ubacite u blender i izblendajte. Navucite rukavice na ruke. Škarama odvojite samo listove (stabljiku bacite) te ih operite u nekoliko litara vode u koju ste ubacili čep alkoholnog octa. Nekoliko minuta namačite pa isperite čistom vodom. Opranu koprivu ubacite u blender, dodajte bananu, cvjetove jaglaca i ljubičice i vodu pa sve zajedno blendajte cca 1 minutu.

 

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *