Salata sa sirovim graškom i avokadom

Salata s graskom i avokadom_2

Grašak i avokado čarobna su kombinacija koja će vam pružiti obilje hranjivih tvari. Istina, zelene se i jedan i drugi, pa već zbog boje možete naslutiti njenu visoku hranjivu vrijednost. No, možda niste bili svjesni činjenice da grašak spada u kategoriju one super hrane koju svakako valja konzumirati, a pritom je dostupna u našem podneblju, a i cjenovno je izuzetno prihvatljiva, ako ga usporedimo s namirnicama koje dolaze iz dalekih krajeva svijeta.

Grašak je mahunarka bogata vitaminima, mineralima, vlaknima, a važan je i kao izvor proteina, što je bitno svima koji ne konzumiraju meso. Odličan je antioksidans i sadrži mnoštvo fitonutrijenata, čime predstavlja pravog čuvara vašeg imuniteta. Čisti organizam, štiti srce i krvožilni sustav, a budući da daje dugotrajni osjećaj sitosti, može utjecati i na gubitak suvišnih kilograma. Zbog visokog udjela vitamina B-kompleksa (B1, B2, B3 i B6), pružit će vam vitalnost i energiju.

Iako sezona branja graška traje od travnja do srpnja, ove zelene kuglice možete zamrznuti i uživati u njima čak do sljedeće sezone branja. Osim salate, možete pripremiti i namaz od graška, koji sam, znam, najavljivala već ranije, ali još nije ugledao svjetlo dana (kajem se :) i obećavam da ću to ispraviti!).

O avokadu sam već puno puta pisala, ali nije naodmet ponoviti da ovo voće (!) predstavlja idealnu hranu za mozak, a zbog jednostruko nezasićenih masnih kiselina koje sadrži predstavlja dobre masti koje svakako treba konzumirati na dnevnoj bazi.

Cijeli recept naći ćete na stranicama Jamnice u rubrici JaKuham.

Salata s graskom i avokadom_1

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *