Prijavi se na Summer Smoothie Challenge 2022 i osiguraj si 2 nove navike

Ovaj Summer Smoothie Challenge bit će okrunjen velikom motivacijom, potpuno novim receptima i jako inspirativnim gostima, od kojih neke do sada niste imali prilike slušati. Svaki Summer Smoothie Challenge do sada je za njegove sudionike bio prozor u predivno, slobodno ljeto, a ujedno i vrata za novi život.

POSEBNOST ovog izazova je u tome što ćemo, osim uvođenja nove navike: ispijanja SMOOTHIJA ujutro, uvesti još jednu: ispijanje AROMATIZIRANIH VODA kroz dan.

ZAŠTO SMOOTHIE CHALLENGE? Mene je “samo” par dana smoothija ujutro, umjesto doručka, jednog ljeta prije davnih 10 godina, dovelo do kompletno novog, slobodnog, sretnog života i to je glavni razlog zbog kojeg organiziram ovaj izazov već PETI put. Ogroman broj njegovih sudionika svjedoči velikim promjenama, što želim i tebi.

Svaki dan, novi smoothie recept i tako 7 dana do velike promjene. Sve što trebaš svodi se na tri jednostavna koraka:

 1. prijava i uplata
 2. nabavka namirnica prema popisu kojeg ću ti poslati prije početka
 3. miksanje i uživanje u ispijanju smoothija te praćenje live događanja i druženje s predivnim, pozitivnim, poticajnim ljudima, sudionicima izazova

Ako želiš i trebaš motivaciju i inspiraciju za životne promjene, pozivam te da se pridružiš mom online Summer Smoothie Challengeu 2022, koji kreće 18. 6. i traje 7 dana (do 24. 6.). Počasti se novim zdravim navikama pijenja smoothija i aromatiziranih voda, osvježi si ljeto, a možda osvojiš i blender EcoBlend, kojeg je osigurala VerVita Hrvatska, vrijedan čak 2.390 kn!

Prihvaćam izazov

Ako:

 • imaš koji kilogram viška ili
 • osjećaš konstantan umor ili
 • osjećaš razdražljivost i česte promjene raspoloženja ili
 • imaš lošu probavu ili
 • se želiš osjećati svježe i poletno ili
 • trebaš poticaj za promjenu ili
 • ti se ne sviđa tvoj odraz u ogledalu ili
 • imaš problematičnu kožu ili
 • se želiš riješiti loših prehrambenih navika ili
 • se želiš riješiti cigarete i kave natašte ili
 • želiš više energije ili
 • motivaciju za promjenu života na bolje ili
 • znanje i iskustvo osoba koje su nekad bili na tvom mjestu,

ovaj izazov je stvoren za tebe.

PRIMJER AROMATIZIRANE VODE: S LIMETOM, BRESKVOM I MAJČINOM DUŠICOM

Želim sudjelovati

Ne čekaj sutra, prvi u mjesecu, samo da prođe ovo ili ono, samo da imam malo više vremena. Taj dan nikad ne dođe, i ti to znaš. Zašto? Zato što su sve ovo IZGOVORI, a kad se i oni riješe, naći ćeš nove. Zato, kreni sa mnom i ostalom motiviranom ekipom iz izazova, uvedi samo jednu novu naviku (jednostavnu) i promjeni život. Uvedi samo jedan smoothie na dan i hodaj u smjeru novog ja, a izgovore ostavi daleko iza sebe. Uz to, imaš priliku uvesti i aromatizirane vode, prema receptima iz izazova, kao izvrstan način osvježavanja u vruće ljetne dane.

FOTOGRAFIJA S jednog od prošlih IZAZOVA (kornelija)


KAD KREĆE IZAZOV I KOLIKO TRAJE?

Krećemo u subotu, 18. 6. 2022., a traje 7 dana (do 24.6.2022.)

Pridruži mi se u izazovu i proslavi svoj prvi dan promjene. Kasnije možeš slaviti svaki dan jer će ti tako izgledati i budućnost. 

Budući da je sve online, nije problem ako slučajno ne stižeš 18. 6. nego koji dan kasnije.

Prijavljujem se


ŠTO SVE OBUHVAĆA SUMMER SMOOTHIE CHALLENGE 2022?

NAGRADE: 

 1. GLAVNA NAGRADA: blender EcoBlend (u suradnji s VerVita Hrvatska), u vrijednosti 2.390 kn
 2. Mala škola sirove hrane by Zelenarium (početna ili napredna) (Tina Uglješić, Zelenarium) za jednu osobu, u vrijednosti 890 kn
 3. Sedmodnevni 1:1 program i kakao dijeta “Kakao Alkemija: unutarnji hram ljubavi” s Jenny Sun za jednu osobu, u vrijednosti 835hrk
 4. 1 x 30 minuta konzultacija vezano za disanje s Igorom Blažinčićem, Body & Mind, za jednu osobu, u vrijednosti 750 kn
 5. 1 x 45 minuta online intuitivnog coachinga s Tinom Uglješić za jednu osobu, u vrijednosti 300 kn
 6. 1 online izazov Zelenariuma za jednu osobu (Tina Uglješić, Zelenarium). Nagrada se ne odnosi na izazove koje Zelenarium organizira u suradnji s drugima, već samo na samostalne izazove.
 7. i 8. po 200 g za 2 osobe brazilskog ceremonijalnog kakaa (u suradnji s Jenny Sun), u vrijednosti 100 kn/paket.

RECEPTI I POPIS NAMIRNICA ZA KUPOVINU: za vrijeme izazova, popis namirnica za kupnju i recepte smoothija i aromatiziranih voda slat ću dva puta. Prvi put za 4, a nakon toga za preostala 3 dana, kako bi ti kupljene namirnice bile svježe za cijelo vrijeme izazova. Za namirnice ne moraš brinuti. U recepte ću uvrstiti lako dostupne namirnice koje ćeš moći pronaći bez muke. Cilj je da u ovom izazovu nema stresa, nema živciranja, samo #pozitiva. :)

FACEBOOK GRUPA: svi sudionici postat će dio nove Facebook grupe Summer Smoothie Challenge 2022. Ako nemaš Facebook, nećeš moći sudjelovati u osvajanju nagrade, a neće ti biti dostupan ni sadržaj iz grupe, jedino recepti. Tako da bih svakako savjetovala da imaš Facebook profil.

FACEBOOK LIVE S TINOM: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom, Tinom Uglješić, autoricom ovog bloga i začetnicom uspješnih Zelenarium izazova, u kojima ću s tobom i ostalim sudionicima izazova podijeliti mnoge informacije, iskustva, tajne i trikove vezane uz svijet sirove biljne prehrane.

FACEBOOK LIVE S GOSTIMA: moći ćeš sudjelovati u Facebook live druženjima sa mnom i mojim novim, posebnim inspirativnim gostima:

1. IGOR BLAŽINČIĆ

Vlasnik Body & Mind franšize i kondicijski trener već 20-ak godina. Trenirao je mnoge hrvatske klubove, poznate sportaše i reprezentacije, s kojima je postizao vrhunske rezultate. Igor je i BREATHWORK coach te disanjem pomaže mnogim klijentima kako bi poboljšali zdravlje i kvalitetu života.

Sa svojom partnericom Mirelom je prije deset godina kreirao i osmislio PROGRESSIVE sustav kondicijske pripreme po kojem trenira veliki broj sportaša u Body & Mind Performance Centru u Zagrebu ili online. Nedavno su Igor i Mirela izbacili jedinstven program namijenjen tvrtkama i pojedincima pod nazivom: MY HEALTH MANAGEMENT, na kojem su radili zadnjih nekoliko godina. Program je namijenjen svima koji žele unaprijediti zdravlje te poboljšati kvalitetu života, a neki od temelja programa su disanje, spavanje, tjelesno vježbanje, prehrana itd.

Uz sve dnevne obaveze, Igor nastoji što više vremena provoditi sa svojom obitelji, koja mu je na prvom mjestu, te živjeti u skladu s prirodom, u koju je veliki zaljubljenik. Igor je vječni optimist, obožava boks, koji redovno trenira, živi život punim plućima i veseli se svakoj sekundi prekrasnog života kojeg je ovaj put njegova duša izabrala.

TEMA: S Igorom ćemo pričati o tome kako je trenirati na voću, sokovima i povrću, kako odabir hrane utječe na sportaše, ali i sve nas ostale te koliko je osnovano vjerovanje da je meso nužan izvor proteina za sportaše.

2. ANA VERBANAC

Ana je bila sudionica mog prvog Summer Smoothie Challengea (prije 4 godine!), ujedno i prvog izazova kojeg sam ikad organizirala. Na tom izazovu je osvojila glavnu nagradu: VerVitin Blendtec blender. Osim što nas je sve oduševljavala s genijalnim fotkama koje je objavljivala svaki dan, ujedno nas je osvojila s načinom na koji je i svoje kćerke uključila i u izazov i u konzumaciju.

U međuvremenu, Ana je otvorila i svoj IG profil Sirove Slasti, na kojem objavljuje divne fotke i recepte.

TEMA: s Anom ćemo pričati o tome kako u obiteljsku kuhinju uvesti što više biljne prehrane, je li komplicirano i koje benefite je ona sama osjetila promjenom prehrane.

3. JENNY SUN

Nikada nisam zamišljala da živim u Brazilu, na kakao obali, provodeći dane okružena kakao šumom i oceanom, učeći umjetnost prave alkemije od epskih žena koje su istinske vođe u svijetu poduzetnika. Toliko sam se preobrazila. I još uvijek se svakodnevno transformiram. I topim se u svom ritmu. Pretvaranje patnje u tekuću ljubav. Pleteći svoju mrežu svjetlosti. Živjeti svoj san… i njegovati njegov rast.

Uvijek sam znala da sam ovdje da bih bila ljubav, dijelim ljubav, primam ljubav. I nekako je put sve jasniji. Udobnije mi je s nepoznatim. Ugodnija mi je uloga tkanja mreže zlatne ljubavi kroz prazninu. I ugodnije mi je zbog činjenice da se stalno razvijam, stalno se mijenjam.

Nevjerojatno sam zahvalna na druženju s božanskom medicinom CACAO i što mogu ugledati njezinu bezuvjetnu ljubav i podijeliti je s rastućom svjesnom obitelji.

Mi smo ti koji smo ovdje da transformiramo, transmutiramo i evoluiramo.
Mi smo ti koji smo ovdje da vodimo iz Srca.
Mi smo ti koji smo ovdje da živimo izvanredne živote.
I mi smo tu da budemo povezani i da dajemo primjer.

Iz ruku Jenny nam redovno stiže brazilski kakao, te ujedno nudi dva individualna programa Cacao Alkemije (Unutarnji hram ljubavi i Ženski arhetipovi).

TEMA: S Jenny ćemo pričati o moći ceremonijalnog kakaa te koliko je prehrana važna iz njenog osobnog iskustva za njenu transformaciju, transmutaciju i evoluciju.

4. GOŠĆA IZNENAĐENJA!

Ova posebna gošća jako mi je srcu draga jer je napravila ogromne životne promjene i transformaciju! Između ostalog, dala je otkaz, otvorila svoju firmu i otišla na 800 km dugo hodočašće Camino de Santiago! S hodočašća se vraća samo par dana prije gostovanja u našem izazovu!

Prošle godine mi je napisala: ‘U velikoj sam promjeni… kako bi ja rekla zakoračila sam u prazno, a ti si me jednom u telefonskom razgovoru ispravila i rekla: ‘Zašto u prazno? Skoči u obilje!’ Znaš, zapamtila sam si to… i kad god me frka od praznog ja zabrijem na obilje…’

TEMA: Od ove gošće iznenađenja saznaj kako je došla do transformacije i što je sve koristila na tom svom putu.

 

DNEVNA PODRŠKA: podrška fantastične grupe, ali i moja podrška. Svakodnevno ćeš moći postavljati pitanja i dijeliti iskustva sa svima koji sudjeluju u izazovu.

MOJ ZELENARIUM: nakon završenog izazova dobit ćeš pristup zatvorenoj Facebook grupi Moj Zelenarium, koja će poslužiti kao dodatni poticaj i motivacija na putu tvoje promjene. Tu smo za tebe kad zapneš, izgubiš motivaciju ili želiš s nama nešto podijeliti.

Želim sudjelovati

Kao sudionik, objavljuj fotke svojih smoothija u zatvorenoj Facebook grupi (samo ako želiš osvojiti nagradu, inače objava fotografija nije obavezna). Summer Smoothie žiri će odabrati najkreativnije fotografije, koje će biti objavljene za vrijeme trajanja izazova (od 18. 6. do 24. 6. 2022.), čiji će autori dobiti nagrade. Sve detalje i pravila ovog kreativnog natječaja naći ćeš na Facebook stranici Zelenariuma.  Pravila kreativnog natječaja objavit ćemo na dan početka izazova.

FOTOGRAFIJA S jednog od PROŠLih IZAZOVA (Anamarija)


KAKO SUDJELOVATI
 

Prijave su zatvorene. Vidimo se na nekom od budućih predavanja, radionica, Malih škola sirove hrane, družionica ili online izazova.

Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

PAKET SKRIPTI S PROŠLIH ZELENARIUM IZAZOVA: ako želiš, možeš kupiti skripte s receptima s prošlih izazova (jednu, više njih ili sve). Cijena jedne skripte je 50 kn. Ovdje odaberi i naruči skripte: https://zelenarium.com/kupi-svoju-skriptu-recepata-iz-bilo-kojeg-zelenarium-izazova/.


IDEJA

Osoba poput tebe stvorena je za to da širi pozitivnu energiju i motivaciju. Zato ti dajem jednu ideju. :) Uključi svog partnera, ekipu s posla ili prijatelje ili obitelj i motivirajte se međusobno. Bit će zanimljivije i svakako izazovnije. :) Sigurna sam u to jer je tako bilo na svim dosadašnjim izazovima. Pokaži im koliko će biti ponosni kad sami sebe izazovu i uvedu samo jednu novu naviku koja će im promijeniti život.

FOTOGRAFIJA S jednog od PROŠLih IZAZOVA (dina)


10 PREDNOSTI SMOOTHIJA:

 1. Opskrbit će te mnogim vitaminima, mineralima, antioksidansima, enzimima (koji ostanu sačuvani jer nema termičke obrade), fitonutrijentima, klorofilom,…
 2. Povećavaju tvoju dnevnu dozu konzumiranog voća i povrća.

  FOTOGRAFIJA S jednog od PROŠLih IZAZOVA (EDITA)

 3. Dat će ti energiju i bistrinu uma.
 4. Pomoći će ti normalizirati tjelesnu težinu.
 5. Poboljšat će ti probavu.
 6. Zbog količine tekućine koju unosiš kroz njih, dodatno će te hidratizirati.
 7. Priprema je jednostavna i brza.
 8. Ne koštaju ništa više od tvog uobičajenog, dosadašnjeg doručka (osim ako uopće ne doručkuješ, što ionako nije dobro.:)).
 9. Određene namirnice, poput korijandera, potočarke, đumbira, koprive,… mogu pomoći u čišćenju organizma od toksina i teških metala. Oprez: ako si trudna ili imaš malu djecu, informiraj se o biljkama koje valja konzumirati u ograničenim količinama ili ih izbjegavati.
 10. Vrlo vjerojatno ćeš početi osjećati sve veću odbojnost prema ‘junk foodu’ i spontano ćeš se početi okretati prirodnijoj i zdravijoj vrsti hrane. Tu ti može pomoći Mala škola sirove hrane. 

FOTOGRAFIJA S jednog od PROŠLih IZAZOVA (matea)

 

Otkako sam ih prije 10 godina počela konzumirati, svoje oduševljenje prenosim svakodnevno, kome god stignem, u gotovo svakoj prilici. Ono što me dodatno veseli je ogroman broj ljudi koji su prigrlili ovu zdravu naviku objeručke i broj onih koji se svakodnevno pridružuju ovoj zdravoj zarazi. Vjerojatno bi te iznenadilo saznati da i tvoj kolega na poslu pije smoothije ili da tvoja susjeda ne izlazi iz kuće van bez svoje doze. Dapače, posebno su me osvojili neki okorjeli protivnici ‘zdravog’, koji su također pokleknuli. Zašto je tome tako? Zato što su prednosti očite, te zato što promjenu osjetiš momentalno.

FOTOGRAFIJA S PRVOG IZAZOVA (NAŠA GOŠĆA ana I NJENE CURE)

 

Želim promjenu!

DOJMOVI SUDIONIKA S PRETHODNIH SUMMER SMOOTHIE IZAZOVA:

Nakon izazova: više energije, ne spavam popodne, nisam umorna nakon obroka, manje celulita, manje bora, postepeni prelazak na sirovo… Nakon 2 godine veganstva, ovo proljeće nisam popila niti jednu tabletu protiv alergije. Sada dolazi vrijeme ambrozije i mislim da će ovo biti prvo ljeto bez tableta – Arijana

Do ovih izazova i ja sam kao i moj pokojni tata, za doručak imala obavezno butterbrot i bijelu kavu! Aa, što su stara uvjerenja koja se na sreću dadu promijeniti. E, da mi je bilo Tine i Zelenariuma prije 40 godina 🙏🙏. Hvala još jednom ! – Rajka

Hvala puno draga Tina!! Predivno je što nas sve potičeš na tako pozitivne promjene!! Zahvalna sam na poklonu, naravno, ali i na promjenama na koje mene, a i sve ostale motiviraš. Nema ljepšeg od toga.. pokrenuti pozitivnu promjenu!! Svaka čast! 😊🙏🏻 – Dina

Otkad konzumiram voće ne pijem puno vode jer se od vode ne mogu napiti, tek kada konzumiram voće nisam više žedna. Super što je sezona lubenice 🍉 – Mirela

Čestitam dobitnicima i svima kojima je ovaj izazov promijenio svakodnevicu na bolje. ☺ Gosti su me također oduševili, uvijek se nešto novo nauči. Online izazovi su prava stvar za okupiti ljude dobre volje, željne promjene. Hvala Tina na receptima, druženju i genijalnim gostima. – Tamara

Želim i ja!

Pridruži se i ti i uživaj u spoznaji da radiš dobru stvar za sebe, a tko zna, možda i za svoju obitelj, ali i šire. :)

Vidimo se na Summer Smoothie Challenge 2022!

Bit će mi drago vidjeti te. :)

Tina 💚

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *