Povrtne rolice s namazom od sjemenki suncokreta

Često me prati predrasuda da zdravo nije fino. Jedna od mojih glavnih misija je ukloniti ovu predrasudu i zbog toga mi je želja da Zelenarium postane ozbiljna i nezaobilazna adresa za sve one koji su u potrazi za zdravim i finim receptima.

Ako dozvolite vjerovati da zdravo može biti i ukusno te počnete svoju prehranu bazirati na tom vjerovanju, uskoro ćete primijetiti ogromne promjene u svom životu. Vjerujte mi na riječ, jer gotovo svakodnevno susrećem ljude koji to potvrđuju, a ono što je najvažnije i sama sam to doživjela.

Da ne zaboravim, čak i ako uspijem ukloniti predrasudu zdravo nije fino, najčešće se spotičem na sljedeću: zdravo je skupo i komplicirano za pripremu. Zato pišem i objavljujem recepte poput ovog.

Povrtne rolice su ideja za ručak, užinu ili večeru koja će vas učiniti sretnima i sitima za vrlo malo vremena i novca. Nije potrebno kuhanje, samo pranje, rezanje, malo miksanja i slaganje.

Za razliku od dehidriranih tortilja, koje se ne mogu unaprijed ‘rolati’ jer preuzmu vlažnost namirnica i više nisu čvrste, ove rolice od listova kupusa možete zamotati u papir i ponijeti sa sobom kao obrok ‘s nogu’, ako ćete morati jesti van kuće, a mogu vam dobro doći i kao zalogaji za goste. Kupus možete zamijeniti listovima salate, špinata, pa čak i raštike.

RECEPT: cijeli recept potražite na stranicama Jamnice – JaKuham.

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *