Obilježili smo Food Revolution Day 2017. u OŠ Bukovac

Djeca su naši najveći pokretači. Već godinama gledam kako zdravlje školaraca postaje sve lošije i lošije, što me silno rastužuje i u meni budi potrebu da poduzmem nešto po tom pitanju.

Sigurno ste i vi primijetili kako su u školskoj dobi alergije, pretilost, dijabetes i slične bolesti sve češće, a o hiperaktivnosti i lošoj koncentraciji djece da i ne govorim. Kad bismo, za početak, barem uspjeli podići svijest o važnosti prehrane, kao i o uzročno-posljedičnoj vezi između hrane i ‘modernih’ bolesti djece, već bismo učinili puno. A tek kada bismo djecu naučili da sami svakodnevno mudro biraju što će jesti, to bi bilo čudesno!

Zbog svega toga me je poziv Osnovne škole Bukovac u Zagrebu, da s njima obilježim Food Revolution Day, posebno razveselio. Tristotinjak djece prvog, drugog i četvrtog razreda došlo je naučiti kako se priprema jednostavan puding od samo tri sastojka za koji nismo trebali kuhanje, već samo miksanje, a od sastojaka nismo koristili mlijeko, šećer i brašno. Bili su jako znatiželjni, postavljali su pitanja i za čudo, pozorno su slušali i gledali što sam govorila i pripremala. U ograničenom vremenu koje smo imali, nadam se da sam uspjela barem malo osvijestiti važnost svježih namirnica i naučiti ih kako otkriti (i izbjeći) loše šećere.

Hvala školi Bukovac i učiteljici Josipi na pozivu i ovoj posebno lijepoj inicijativi! Nadam se da će toga biti još puno i još više! :)

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)