Kraljevski smoothie s koprivom

Kraljevski Smoothie_Web

Kraljevski smoothie s koprivom nastao je slučajno. Nisam imala vremena za miksanje i smoothija i doručka, pa je nastao ovaj 2u1 smoothie-doručak.

Svake godine barem jednom odem u berbu koprive. Dva su glavna razloga: na placu je preskupa i ne znam joj porijeklo. Bonus razlog je koristan boravak u prirodi (povedite i ostatak obitelji). Berite ju na nezagađenim područjima, što dalje od civilizacije. Navucite deblje rukavice i škarama režite same vrhove mlade koprive (cca do 10 cm od vrha). Odvojite listove od stabljike te ju namočite u vodu s par čepova alkoholnog octa i pustite da odstoji 15-ak minuta. Dobro isperite s vodom. Dok je svježa, koristite ju za smoothie, možete ju posušiti kao čips ili za čaj. Ako ju želite konzumirati kao smoothie što duže, zamrznite ju.

Kopriva je toliko moćna biljka da bi bila prava šteta ne konzumirati ju. Pripisuju joj mnoga ljekovita svojstva, a ono što iz vlastitog iskustva mogu reći je da će vam pomoći da vam ‘krv uzavre’.

DOVOLJNO ZA 1 L NAPITKA (tj. za dvije osobe)

SASTOJCI:

2 BANANE

1 ŠAKA LISTOVA KOPRIVE

1 šaka badema

4 žlice zobenih pahuljica

1 žličica konoplje u prahu

1 ŽLICA LANENIH SJEMENKI

1 SUŠENA ŠLJIVA

1 ŽLIČICA MEDA

0,5 L vode

.

PRIPREMA:

Ubacite sve sastojke u blender i miksajte 30-ak sekundi. Doručak je spreman.

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

2 misli o “Kraljevski smoothie s koprivom

  1. Drago mi je da spominjete koprivu :-) Doduše,ja sam ju kupila na placu od bakice pa pretpostavljam da je negdje van grada ili barem dalje od zagađenosti.
    Osušila sam ju dobro,potom usitnila i samljela u starom aparatu za mljevenje kave ( koji sam ranije koristila za mljevenje šešera :-D ,bljak,bljak )..i eto,spremna je kopriva u prahu kojom ću posipati salate ili ju dodavati u sokove ili blendano voće / povrće :-)

    • Super ideja za mljevenje koprive! Ja također u istom takvom mlincu meljem svašta (sjemenke, ostale začine poput lovorovog lista, ružmarina, …), ali nisam se do sada sjetila i koprive. Hvala :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)