Highlander Velebit 2019 – zašto ću propješačiti 104 km

Nedavno sam na Facebooku dobila glasovnu poruku koja je glasila: ‘Neću okolišati, odmah ću te pitati: Hoćeš li sa mnom na Highlander?‘. Poruku mi je poslala moja prijateljica Ivana koja je trenutno na Tajlandu, gdje već godinu dana radi kao edukator u jednom poznatom veganskom centru prirodne hrane. 

Možda bih ju i odbila i pozvala ju da se lijepo podružimo uz neku šetnjicu ili piknik u Maksimiru (kao što smo to učinile prošle godine, netom prije njenog odlaska), da netom prije toga nisu dogodile dvije značajne stvari zbog kojih je moj gotovo momentalni odgovor bio – Da!

Naime, samo par dana prije toga, vratila sam se s godišnjeg odmora u Gorskom kotaru koji je u meni probudio ogromnu želju da istražujem prirodne ljepote sve više i da boravim u planinama i šumama što je više moguće. Nikada mi se do sada nije dogodilo da sam se u tjedan dana godišnjeg odmora odmorila kvalitetnije, zabavila bolje, vidjela više i bila aktivnija nego ovih tjedan dana u Gorskom kotaru. Tko je proživio ovakvu vrstu godišnjeg odmora, znat će o čemu pričam, a svi koji nisu, pozivam vas da pročitate moj dnevnik ovog zelenog godišnjeg odmora i što prije probate to iskustvo i sami.

Drugi razlog je dokumentarac India’s Healing Forests, koji mi je poslala draga Kruna, koja vjerojatno nije ni slutila da će mi ga poslati u pravom trenutku. Ovaj dokumentarac, koji govori o nevjerojatnoj snazi i moći šume u smislu ozdravljenja na mnogim nivoima nas kao bića, pogledala sam dan prije Ivaninog poziva na Highlander i nakon što sam ga pogledala, u meni se dogodio neki klik. Nešto poput klika koji sam doživjela nakon čitanja ‘U 12 koraka do sirove hrane’, Viktorije Boutenko. Koje su mi se sve ideje rodile nakon gledanja ovog filma, svakako ćete još čuti.

Dodatni razlog, a koji ujedno također povezuje Ivanu i mene je činjenica da imamo isti odabir prehrane. Mnogi će reći da bez špeka i kruha ne možeš na planinu, ali upravo je to što nas dvije želimo postići ovom avanturom. Je li moguće da će dvije žene na voću propješačiti 104 km, od Sjevernog Velebita do Paklenice, hodajući putevima gdje se sudaraju kontinentalna i mediteranska klima i gdje u rujnu može biti svega, od susnježice do sunca, od kiše do naleta vjetra i preko 100 km/h?

Highlander Velebit organizira Planinarski klub Gorštak iz Osijeka i ovo će biti treća godina. Prve godine sudionike je zadesilo najgore kišno nevrijeme koje Velebit pamti u zadnjih 50 godina. No, to ih nije spriječilo da završe planirani put. Prošle godine je jedan od sudionika, nakon što je već htio odustati, otišao taksijem u Gospić i tamo u dućanu kupio – ženske tenisice, s kojima je na kraju i završio prošlogodišnji Highlander.


OSVOJI KOTIZACIJU ZA 2 OSOBE:

U kreativnom natječaju nagrađujemo jednu osobu s po dvije kotizacije za Highlander Velebit 2019. Natječaj završava 13.8.2019. u podne.


Kako ćemo se snaći, hoćemo li uspjeti, pratite na našim društvenim mrežama Zelenarium i Planted by Ivana. Mi ćemo dati sve od sebe.

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

1 misao o “Highlander Velebit 2019 – zašto ću propješačiti 104 km

  1. Povratni ping: Možeš li trčati maraton 365 dana u godini ili propješačiti 104 km na voću? - Zelenarium

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *