Možeš li trčati maraton 365 dana u godini ili propješačiti 104 km na voću?

Postoje priče koje zaista dokazuju da ništa u životu nije nemoguće. Naravno, uz želju da za sebe i zajednicu oko sebe napraviš nešto dobro, nešto što će biti korisno za cijeli svijet (ili barem onaj oko tebe). Odlučila sam podijeliti priču o jednom bračnom paru koji je otrčao 366 maratona u godini i jednom danu. Što je tu “čudno”, osim možda broja maratona, pročitaj u nastavku blog posta. 

Bračni par Janette i Alan Murray su 2013. odlučili svaki dan trčati maraton i uspjeli su! Svaki dan su trčali jedan maraton i završili su zadnji dan 2013. godine, a kako bi postigli svjetski rekord, jedan su maraton istrčali i prvog dana 2014. godine. Zaista impresivno! Trčali su oko Australije te iza sebe ostavili impresivnih 15.782 km

Zašto su to napravili i zašto ja ovo dijelim s tobom? Naime, bračni par više od 17 godina ima poseban stil života – oboje su veganski sirovojelci. Na ovakav način života ih je potaknula dijagnoza koju je Janette dobila – karcinom s jako lošom prognozom. Osim što je saznala za dijagnozu, doktori su joj davali još samo 6 mjeseci života. Stvar su uzeli u svoje ruke, preokrenuli su život i na kraju svojim potezom dokazali koliko puno energije imaju te koliko je bitno što unosimo u sebe jer je hrana “gorivo” za organizam. Mala zanimljivost je da su tijekom novogodišnjeg maratona stali na pauzu kako bi pojeli bananu i popili zeleni smoothie. :) Svi sudionici u mojim smoothie izazovima sad ovo čitaju i potvrdno klimaju glavom jer znaju snagu ovog “čarobnog” napitka. :) 

Zašto su se upustili u avanturu? Janette i Alan su se upustili u ovakvu avanturu kako bi potaknuli i motivirali savjestan i osviješten stil života, širili dobrotu i suosjećanje prema svim živim bićima i razvili svijest o okolišu za održivu budućnost. Avanturom su dokazali da sirovi način života omogućuje da je sve moguće na sve tri razine: fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj. 

Upravo iz istih razloga, i ja sam se odlučila na moju voćnu avanturu – Highlander Velebit 2019. od koje me dijeli još samo 4 dana. Moja petodnevna avantura, duga je 104 km, na kojoj me čekaju vremenski uvjeti od sunca do kiše (nadam se da kiše ipak neće biti:)), uzbrdice, nizbrdice, na kojoj će “gorivo” za moj organizam biti voće. Kako život piše romane, tako na put neću krenuti sama. Moj suputnik bit će moja prijateljica Ivana koja također vjeruje da je sve u životu moguće. Pogotovo ako imaš neki veći cilj, poput ovog bračnog para ili poput male misije koju imam ja sa Zelenarium blogom. Širimo zeleno, pazimo okoliš i pazimo na sebe i svoj organizam. 

Pripreme za moju životnu avanturu su krenule još na godišnjem odmoru, a da nisam ni znala da ću ići na Highlander Velebit 2019. Nekako život uvijek zna pripremiti nas. :) Ako još nisi, pročitaj moj zeleni dnevnik s godišnjeg odmora i sve će ti biti jasno, a više o nadolazećem putu pročitaj u blog postu Highlander Velebit 2019 – zašto ću propješačiti 104 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poželi mi sreću i prati me. Vjerujem da ću se vratiti puna dojmova, bogatija za još jedno životno iskustvo, ali i s puno novih znanja koje ću podijeliti s vama putem mojih društvenih mreža i edukacija. 

Tina 💚

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *