Sirovi french macarons

IMG_5125_WEB

Macarons sam dugo držala na mom ‘to do’ popisu izvornih recepata koje sam htjela pretvoriti u sirove. Međutim, vrlo zahtjevno vrijeme pripreme ih je nekako uvijek guralo prema kraju liste. No, blagdansko doba ionako podrazumijeva da ćemo zasukati rukave i dati sve od sebe da pripremimo kekse kakve tijekom godine rijetko ili čak uopće ne pripremamo, pa su tako na red došli i moji sirovi french macarons.

Bojani su isključivo bobičastim voćem, listovima povrća, orašastim plodovima i kakaom, zaslađeni divnim prahom lucume, koji ima nizak glikemijski indeks, te medom bagrema, s indijskim oraščićima kao bazom.

Ako ste spremni izdvojiti vrijeme za pripremu, predlažem da se i vi poigrate s ovim sirovim keksima za koje se, naravno, nisam ni trudila da budu identični originalu, jer se bjelanjak ne može teksturom dobiti u veganskom, sirovom obliku, ali vam to, nakon što ih probate, ionako više neće biti bitno :)

IMG_5127_WEB

IMG_4658_WEB

Pripremljene ih možete zamrznuti i tako im produljiti vijek trajanja. Preporučam da ih prije serviranja držite na hladnom, kako bi krema ostala tvrda.

Recept je objavljen na stranicama Enicana. Tri, dva, jedan – krenimo!

Ako vam se svidio recept, pridružite nam se na izazovu u kojem ćemo 7 dana pripremati ekskluzivne recepte sirovih grickalica i deserata. Počinjemo 19.5.

IMG_5131_WEB

 

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)