Proljetni retreat u Istri: 4 dana post na sokovima

Već gotovo 5 godina planiram organizirati retreat. Svaki put sam osjećala da nije vrijeme. Do sada. Spremnija nego ikad, vesela, nije ni čudo da mi se sve poklopilo i s lakoćom otvorilo.

Što sam osmislila?

Družit ćemo se 4 dana (3 noći) i to SAMO NA SOKOVIMA. Mnogi mi se javljaju i kažu kako bi voljeli postiti na sokovima, ali misle da ne mogu to doma realizirati. Treba im grupa, podrška i neko mjesto koje nije doma. Dakle, to je upravo takva grupa i takav retreat. 

Nećemo imati ambiciozne planove za fizičke aktivnosti, budući da smo ipak na sokovima. Svakako ćemo šetati, plesati, imamo saunu, bazen, ali prije svega imamo vrijeme i mjesto za sebe. Vrijeme da zastanemo i obratimo pažnju na to kako se osjećamo.

Svako jutro ćemo zajednički započeti dan s tehnikama opuštanja, vizualizacije i podrške, sokove ćemo piti dovoljno puta da vam neće nedostajati hrane, a niti ćete biti gladni. Uz cijeđene sokove, imat ćete i dodatke u obliku biljnih prahova (alge, gljive, zeleno bilje,…) i ginger shotova. Uz to, prenijet ću vam mnoge svoje savjete vezano uz kvalitetnu promjenu prehrane. 

Za jutarnje disanje i jogu, ugostit ću Barbaru Lipovšćak, učiteljicu joge. 

Za koga je ovaj retreat?

  • za početnike
  • za iskusne u postu na sokovima

Odnosno, za sve vas koji vjerujete u snagu voća i povrća i moć naših tijela, za sve vas koji želite to iskusiti na sebi, ali i za vas koji želite 4 dana kvalitetnog druženja i vremena za sebe.

Gdje se održava?

Dvori od Škrapi, u prekrasnim kamenim kućama, između Pazina i Motovuna.

Kada? Od 25. – 28. 3. 2022.

Cijena? 3.000 kn.

Što je uključeno u cijenu?

Dijeljeni smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama* te cijeđeni sokovi i ostali dodatci (ginger shotovi, sok od zelenog žita,…) te dodatni spomenuti sadržaj. Prijevoz nije uključen.

*Ako inzistiraš na jednokrevetnoj sobi, javi mi se pa ćemo vidjeti što možemo smisliti.

Prijavi se ovdje:

Prijave su zatvorene. Vidimo se na nekom od budućih retreata, predavanja, radionica, Malih škola sirove hrane, družionica ili online izazova.

Predbilježi se na newsletter i prati novosti, recepte i najave događanja. :)

NOVO! S veseljem ti mogu ponuditi novi termin: 13. – 16. 5. 2022. Lokacija je ista, a što se sadržaja tiče, imaš mogućnost birati između dvije opcije: post na sokovima i sirova hrana. Ako te zanima, pošalji mi mail na: zelenarium@gmail.com.

Jako, jako, jako se veselim!

Tina

O meni, Tina More:

Autorica sam i osnivačica bloga Zelenarium i učiteljica i trenerica osobnog rasta i razvoja. Bivša sam menadžerica, s 20-godišnjim stažem u svijetu financija, koja je prije 5 godina odlučila otvoriti novo poglavlje u svom životu. Dala sam otkaz i odlučila se u potpunosti posvetiti nečemu što mi srce čini ispunjenim. Pitat ćeš se, što bi to moglo biti? Moja želja i strast da dotaknem što je moguće više ljudi i naučim ih kako mogu živjeti jednostavnije, a opet intenzivnije, svjesnije. Jer, ako sam mogla ja, mogu i ostali. Vrlo brzo pokazalo se da je moja odluka bila ispravna.

O Barbari Lipovšćak:

Barbara za sebe kaže: Moji prvi i najveći učitelji joge bili su moji roditelji. Sada, kada sam odrasla, vidim kolika je rijetkost bila živjeti uz dva predana praktikanta. Dok nisam krenula u školu, bila sam uvjerena da je soba za meditaciju sastavni dio svakog kućanstva. Jogu sam tako prirodno usvajala kao dijete, živeći je uz njih. 
 

Prije 10-ak godina krećem samostalno na svoj put joge, susrećem razne ljude i učitelje; polako rastem i razvijam se. Nešto više od posljednje dvije godine, osim asana i meditacije usvajam i znanje pranayame (disanja). Kada kažem usvajam, mislim na to da prakticiram sve dok svakim dijelom svoga bića ne iskusim što određena vježba jest. To mi ponovno mjenja život iz korijena.

Odrasala sam na vegetarijanskoj prehrani, što je 90-ih godina bilo vrlo rijetko. S Tinom me spojila ljubav prema postovima, sokoterapiji i sirovoj hrani. Sama sam više od godinu dana u tranziciji na frutarijanstvo. To je jedan zanimljiv duhovni put koji sam objeručke prigrlila.
Periodično radim kraće kure suhih postova. 
 
Vježbe disanja uvelike su mi pomogle da ne osjetim detoks simptome, prilikom tranzicije na frutarijanstvo.
 
Moja velika životna strast tako uz pisanje i crtanje, postaje voće, joga i disanje. Također svim srcem volim prirodu, „slučajne susrete“, razmjene znanja i podršku grupe te s veseljem i uzbuđenjem očekujem Tinin retreat.
 
 
Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *