Ne da ti se trčati?

Trčanje je sreća, ljepota i strast. Baš sam se tako i ja “navukla” na trčanje. :)

S obzirom na moju lošu obiteljsku anamnezu i stresan menadžerski posao koji su mi donijeli povišeni kolesterol koji je rastao iz godine u godinu, 40-te su mi se činile kao dobre godine za poduzeti nešto po pitanju vlastitog zdravlja.

Ubrzo, došle su pozitivne promjene, a s njima je i moja promjena prehrane prerasla u izazov. Naravno, nisam odmah prešla na 100% sirovu hranu jer se nekih navika ipak bilo teže odreći. Promjene je dobro uvoditi polako, slušati svoje tijelo i to kako ono reagira na promjene. Jedan jutarnji smoothie umjesto doručka iz pekare učinit će veliko poboljšanje po pitanju tvog zdravlja. Uz sve bolji način prehrane, osjetila sam velik nalet energije i potrebu za pojačanom fizičkom aktivnošću. U ožujku 2015. godine upisala sam Trčaonu školu trčanja (tada: Adidas škola trčanja). Tu je počela moja velika zaljubljenost u ovaj divan sport.

Nova sezone Trčaone krenula je ovaj ponedjeljak, a može se birati između dvije opcije, trčanje na Savskom nasipu ili u Maksimiru. Prijaviti se možeš već sad i priključiti se grupi trkača. :)

Zašto volim trčanje? Za mene trčanje ima potpuno meditativan učinak. Ponavljajuća, opuštajuća, meditativna radnja. Idealan način relaksacije, umirivanja misli i balansiranja dnevnog bučnog kaosa u mislima. Nakon jednogodišnje pauze, odlučila sam se vratiti trčanju jer me čini sretnom. Ideja o trčanju po mrklom mraku u Maksimiru širi granice mog razmišljanja i vrlo mi je izazovno. Naravno, ovo je moguće isključivo zahvaljujući Trčaoninoj grupi s kojom trčiš. Nije li najteži zadatak izazvati sebe? :)

Naravno, nije zanemariva činjenica da nas trčanje čini izdržljivijima i fit. Nekada sam mislila da je trčanje rezervirano samo za one koji imaju snažan um. Međutim, uz trenere Trčaone i raspored treninga i pojačavanje tempa kako su ga oni složili, postaješ trkač u kratkom vremenu, a da toga nisi ni svjestan! A ono najbolje od svega – navučeš se na trčanje i serotonin koji se oslobađa zahvaljujući tome.

Ne da ti trčati, nedostaje ti motivacije? Upiši Trčaonu, promijenit će ti se život! :)

Pridruži nam se, pomiči svoje granice i gradi bolju verziju sebe – korak po korak, iz dana u dan. Priključi se trkačkoj grupi i uživaj u naletu sreće!

Tina

 

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)