Na stolu: Eva filter za vodu

Ovaj samostojeći filter za vodu otkrio mi je prijatelj koji je proučavao filtere za svoju kućnu upotrebu te je naišao na Eva filter, koji ga je toliko oduševio da ga je odlučio sam početi uvoziti u Hrvatsku. Danas je ovaj filter za vodu već dobro poznat mnogima. No, odlučila sam se i ja napisati svoje dojmove o ovom filteru, za slučaj da spadate u rijetke koji o njemu ne znaju ništa ili znaju malo.

Moram naglasiti jednu zanimljivost koju su primijetili svi moji ukućani i ja, a koja nam se baš svidjela; pripremivši prvi smoothie s vodom filtriranom u Eva filteru, zaključili smo da su okusi namirnica intenzivniji. Nisam potražila stručno mišljenje zašto je tome tako, ali sam zaključila da je to zbog čistoće vode, koja omogućava okusima da ‘dišu’. Rekla sam da ću jednom organizirati test na slijepo, da pogađamo koji napitak je rađen s filtriranom, a koji s nefiltriranom vodom. Moguće da ću ga i organizirati, jer sam sigurna da bi to iskustvo, osim što bi bilo zanimljivo, bilo više nego zabavno. :)

Eva filter zapeo mi je za oko jer ima čak 9 slojeva filtracije vode, koji su prirodni, poput ugljena, gline, kvarcnog pijeska i zeolita sa slojevima srebra, a voda se još naknadno i mineralizira dijelovima vulkanskih stijena. Nakon filtriranja, voda postaje i blago lužnata. Dodatno, napredniji BEP model filtera, u odnosu na standardni PLC model, ima i magnet od crvene gline i FIR-infracrveni modul. Zahvaljujući magnetu, voda se vraća u svoju heksagonsku strukturu te se ravnomjerno smanjuje veličina nakupina molekula vode, zbog čega se one, nakon konzumacije, apsorbiraju čak 50% lakše.

Mene kod kuće najviše muči velika količina kamenca koji mi je već uništio nekoliko kućanskih aparata. Svaka pomisao na aparate me neminovno podsjeti i na to što kamenac radi našem organizmu. Osim kamenca, voda iz slavine može sadržavati i klor, željezo, aluminij, fluor, pesticide,… Ako jedemo velike količine voća i povrća koji imaju visoki udio vode u sebi, konzumacija obične vode će se, naravno smanjiti, ali neće i izostati. Zato je filtriranje vode nužno. Po meni je izvorska voda izvrsno rješenje, ali nemamo svi uvjete da ju redovito nabavljamo. Prema tvrdnji proizvođača, voda nakon filtriranja u EVA filteru ima kvalitetu izvorske vode. To bi trebao biti dovoljan razlog da poželimo nabaviti ovaj filter.

Još par dodatnih prednosti ovog filtera koje se meni sviđaju: ne spaja se na struju, koristi prirodne materijale za filtriranje, ne zauzima puno prostora i ne mora ga se često čistiti. Ono što je bonus u Hrvatskoj, a veseli svakoga, je da Eva Hrvatska ima odličnu korisničku podršku, gdje je briga o kupcu stvarno jako izražena.

Eva filteri proizvode se u Južnoj Koreji i prodaju se diljem svijeta. Više informacija o filterima, kao i cijene potražite ovdje, na stranicama Eva Hrvatska.

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)