Mala škola sirove hrane POČETNA ili NAPREDNA (online ili Zagreb, jesen 2023.)

Ako želiš naučiti pripremati sirovu hranu na jesen, ovdje se možeš prijaviti na listu zainteresiranih za POČETNI i/ili NAPREDNI stupanj Male škole sirove hrane. Na linku ćeš odabrati želiš li edukaciju: ONLINE ili uživo (u Zagrebu).

Ova prijava te ne obvezuje na sudjelovanje, nego ti samo osigurava da ću ti poslati obavijest kad će biti definirani datumi početka.

Sirova hrana bazirana na bilju (eng. plant based) i hrana bez industrijskih proizvoda (eng. wholefoods), donosi mladost, ogromnu energiju, ljepotu, zdravlje i vitalnost za mnoge ljude diljem svijeta. Ako i ti želiš promijeniti svoj život i osjetiti što će tebi donijeti promjena prehrane, Mala škola sirove hrane POČETNI STUPANJ je idealan početak tvog puta.

A ako želiš svoju prehranu podići na novi, zdraviji, zeleniji nivo i već dobro barataš miksanjem smoothija, u salatama si ekspert, ali želiš proširiti svoj meni ili si u potrazi za novim idejama i znanjima u pripremi sirove hrane jer ti je jelovnik koji pripremaš postao monoton, Mala škola sirove hrane NAPREDNI STUPANJ pravi je odgovor za tebe.

Maloj školi sirove hrane – POČETNA, kroz dva dana, naučit ćeš kako brzo i jednostavno pripremati zdrave i hranjive obroke i deserte bez umjetnih dodataka i kuhanja i kako ih na najlakši način uvesti u svoj život, uskladivši poslovne i privatne obaveze i pripremu obroka. Ne moraš preseliti na pusti otok da bi se promjene u tvojoj prehrani ostvarile. Kako je to moguće, saznaj u Maloj školi. :)

U Maloj školi sirove hrane – NAPREDNA, kroz dva dana ćeš naučiti kako pripremati sirove obroke koji ne spadaju u kategoriju početničkih. Iako, naći će se i neki jednostavniji recepti, samo zato da te ne obeshrabrim potpuno. :)

Prijavljujem se

PROGRAM (POČETNI STUPANJ, uživo):

1. DAN: OSNOVE SIROVE PREHRANE

  • Zašto uvesti sirovu hranu
  • Kako uvesti sirovu hranu (nabavka namirnica, planiranje, čuvanje hrane)
  • Koje promjene i simptome možeš očekivati i kako umanjiti nuspojave
  • Kako zadržati motivaciju
  • Koji uređaji su potrebni
  • Što jesti u danu
  • Dodatak: čime zamijeniti kavu
  • Pripremamo obroke za prvi dio dana (do ručka)
  • Pričamo o ostalim prijedlozima za prvi dio dana

2. DAN: PRIPREMA OBROKA
Ovaj dan ćemo iskoristiti isključivo za praktičan dio. Od uređaja ćemo koristiti samo blender i multipraktik, a neke obroke ćemo pripremiti i bez uređaja. Dehidrator, klijanje, fermentiranje i eventualno sokovnik trebat će ti tek u idućoj, naprednoj fazi. Naučit ćeš kako pripremati obroke za ručak, večeru i za desert. Nakon Male škole, moći ćeš samostalno pripremati obroke bez kuhanja kroz dan. Smoothiji i bogate, zasitne salate su samo mali dio onoga što ćeš naučiti u ova dva dana. Bit će tu i raznih sirovih špageta, ‘rižota’ bez riže, juha iz blendera, pudinga bez mlijeka, wrapova od listova povrća,…

Sve namirnice, kao i degustacija pripremljenih obroka uključeni su u cijenu.

Svi polaznici dobit će skriptu s ukupno 50-ak recepata (recepti s Male škole i recepti za 21 dan sirove hrane). Budući da kažu da je za svaku promjenu potreban 21 dan, za vas polaznike sam pripremila recepte za cijeli taj period, kako bih vam olakšala ovu tranziciju i kako ne biste morali puno razmišljati što i kako jesti.

Da! Zanima me početni stupanj. 

PROGRAM (NAPREDNI STUPANJ, uživo):

1. DAN: DEHIDRIRANJE
Pripremat ćemo 5 recepata (tortilja bez orašida, krekeri, kruh, tijesto za pizzu, palačinke), uz što ćeš u skripti dobiti još puno dodatnih recepata: burgeri, još krekera, kruhova, mariniranje gljiva u dehidratoru, slani čipsevi, slatki kruhovi, slatki krekeri, slatki čipsevi, granole, voćne podloge (fruit leather), ‘kokice od povrća’, keksi, dehidriranje začina, povrća, voća,…

2. DAN: FERMENTIRANJE, KLIJANJE I NAPREDNI MIX
Pripremat ćemo ukupno 5 recepata: sir/jogurt, klice, lazanje, pašteta (s kruhom/krekerima pripremljenim 1. dan) i sushi, a u skripti ćeš naći i mnoge dodatne recepte.

Sve namirnice, kao i degustacija pripremljenih obroka, uključeni su u cijenu.

Svi polaznici dobit će i skriptu s preko 30 recepata.

Da! Zanima me napredni stupanj. 

Predavačica: Tina More. Autorica sam bloga Zelenarium, s više od 10 godina iskustva na području sirove hrane. Ostavivši dugogodišnji menadžerski posao te značajno unaprijedivši svoje zdravlje i sama sam svjedok kolika je moć hrane, stoga sam odlučila iz korijena promijeniti svoj životni put i posvetiti ga širenju ovog znanja svakome tko želi sretniji, zdraviji i ispunjeniji život.


Ovo su samo neki od dojmova polaznika dosadašnje Male škole koji će ti još bolje opisati atmosferu i kvalitetu Male škole:
‘Prekrasno iskustvo. Puno novih informacija. Prekrasni ljudi. Energija! Tina toliko jednostavna, srdačna, iskrena! Recepti božanstveni! Ne možeš reći ne. Samo: molim još…’
‘Ugodno društvo, mnogo korisnih informacija, jako, jako fino… Veselim se ponovnom druženju!’
‘Ponovo jedva čekam sama ovo sve probati napraviti. Tina, inspiracijo moja. :)’
‘Hrana je predobra, prezentacija izuzetno inspirativna, ambijent ugodan – jedva čekam sljedeću :)’
‘Veselo, zabavno, ugodna atmosfera, vrlo prijateljsko okruženje, puno se nauči.’
‘Izuzetno ste spontani, prirodni i odlična domaća atmosfera, kao i prošli put. Hvala od srca!’

‘Maštovito i kreativno kao i svaki puta. Volim tamari i može biti stalno u svakom receptu. :) Odlična učiteljica s puno savjeta!’


GDJE I KADA:

*Online program je potpuno novi i u pripremi je za jesen, nakon puno vaših upita. Točan sadržaj i opseg edukacije poslat ću ti na mail, na temelju tvoje prijave na listu zainteresiranih.

Prijava na listu zainteresiranih te ne obvezuje na sudjelovanje, nego ti samo osigurava da ću ti poslati obavijest kad će biti definirani datumi početka.


Naš planet vapi za preokretom u prehrani njenih stanovnika. Budućnost koja je pred nama neminovno obuhvaća prehranu koja se bazira na biljnim namirnicama. To je nužno ne samo zbog strašnog zagađenja i promjena klimatskih uvjeta koji su uzrokovani proizvodnjom mesa, ne samo zbog životinja već, u najvećoj mjeri, i zbog zdravlja ljudi. Meso i ostali životinjski proizvodi postaju (i bit će) ‘out’. Zato, pridruži se ljudima koji su već dio ove promjene i započni najbolji dio svog života – odmah.

Vidimo se. :)
Tina

 

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)