Sirovi danski aebleskiver

Sirovi danski aebleskiver 1

Danska je zemlja koja me u mnogočemu oduševljava i iznenađuje. Imala sam tu sreću da sam prije nekoliko godina poslom putovala u Kopenhagen. Prvo što me ostavilo bez daha je kultura bicikliranja. Kod Danaca bicikl nije samo prijevozno sredstvo, kod njih je bicikl osnovni dio života. Ulice, raskršća, semafori, parkinzi, dućani, sve je prilagođeno biciklima. Nema te vremenske prognoze koja će Dance spriječiti da izađu iz kuće s biciklom, ne smeta ih niti kiša, ni vjetar, ni snijeg, ni vrućina. Bicikle voze svi, mladi, stari, poslovni ljudi, studenti, žene u štiklama i minicama, muškarci u odijelima. Biciklima, osim sebe samih, prevoze sve, od djece, kućnih ljubimaca, komada namještaja, do gableca i cvijeća za vazu. Voze sami, u parovima, ali i kada cijela ekipa izlazi u provod.

Sirovi danski aebleskiver_4 FOTO: Copenhagen Bikehaven by Mellbin

Sirovi danski aebleskiver_3 FOTO: Copenhagen Bikehaven by Mellbin

Bicikl je i moje prijevozno sredstvo do posla i ne smeta mi ni udaljenost od 6 km u jednom smjeru, od čega u povratku imam priličnu uzbrdicu. Ne sprječavaju me ni štikle ni haljina :) No, od Danaca me ipak razlikuje to što ga koristim samo u suho i toplo doba godine (za sada:).

Bez obzira na to što je ovaj blog post vezan uz recept za aebleskiver, tradicionalni danski desert, koji sam pripremila na svoj, sirovi, način, morala sam iskoristiti priliku i iskazati svoje divljenje prema toj posebnoj zemlji. Često bacim pogled na stranice copenhagencyclechic.com i guštam u predivnim fotkama.

Sirovi danski aebleskiver_7FOTO: Copenhagen Bikehaven by Mellbin

Sirovi danski aebleskiver_6FOTO: Copenhagen Bikehaven by Mellbin

Recept za sirovi danski aebleskiver koji će vas barem nazivom povezati s Danskom možete naći na stranicama Jamnice/JaKuham.

Uživajte u bojama i okusima :)

Sirovi danski aebleskiver_5

Podijeli ovu priču s drugima...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter

3 misli o “Sirovi danski aebleskiver

  1. Povratni ping: Purpurni kolač s kremom od limuna - Zelenarium

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)